Göreve geldiği ilk günden itibaren ilçedeki eksiklikleri belirleyerek çözüm için kolları sıvayan Başkan Okumuş, ilçesine kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla başarılı bir 5 yılı geride bıraktı. Kısa sürede yapımını tamamladığı belediye hizmet binası, kent meydanı, Lojistik Merkez, Kapalı Cezaevi, eğitim binaları ve sosyal tesislerin yanı sıra sayılamayacak birçok projeyle Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Başkan Okumuş, insan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirmesiyle taraflı tarafsız bütün kesimin dikkatini üzerine çekiyor. İlçesine yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nde bir kez daha AK Parti’nin Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olan Başkan Okumuş, yeni bir seçim çalışması içine girdi. Ayrıca sadece AK Parti’nin değil, Cumhur İttifakı’nın da Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olan Osman Okumuş, Türkoğlu Seçim Ofisi’nde ilçe halkıyla buluştu. Hem geride bıraktığı beş yılın muhasebesini hem de yeni dönemdeki hedeflerini anlatan Başkan Okumuş, çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Okumuş’a ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

“31 MART AKŞAMI TÜRKOĞLU’NDA DESTAN YAZACAĞIZ”

31 Mart’Ta Türkoğlu’nda Cumhur İttifakı’nın destan yazacağını kaydeden Başkan Okumuş, “Çok saygıdeğer büyüklerim buradaki insanların yüzlerine baktığımız zaman bir gülümseme, bir gönüllülük var. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin gönül ittifakı Türkoğlu’nda da inşallah hedefe ulaşacak. 31 Mart akşamı Türkoğlu’nda yine sizlerle beraber destan yazacağız inşallah. Şimdi bugün karşınızda bu mikrofonda konuşuyorsak geçtiğimiz 15 yıl özellikle de Türkoğlu’nda yaptığımız 5 yıllık sürecin büyük önemi var. Bugün karşınızdaysak alnımız ak. Türkoğlu, 2014 ve 2019 döneminde almadığı kadar yatırım aldı. Adeta bir küçük köy görünümünden metropol şehir görünümüne geldi. Milletvekillerimiz ile İl Başkanımız ile teşkilatımız ile uyum içerisinde çalışmamızın neticesi işte bu Türkoğlu” dedi.

“PROJE YAPMAK KOLAY, ÖNEMLİ OLAN İCRAATA GEÇİRMEK”

Sözlerinni devamında Türkoğlu’na metro projesinin olduğunu belirterek devam eden Başkan Okumuş, “Şimdi birileri diyor ki Osman başkanın yaptığı eserler benim projelerim. Şimdi ben size desem Türkoğlu’na bir metro projem var. İmalı ile Orçan’ı birbirine bağlayacağız, oradan Kahramanmaraş’a hafif raylı sistemle geçeceğiz. Bu projeyi yapmak zor bir şey değil parayı verir yaparsın. Ama önemli olan proje değil önemli olan yapmak ortaya eserler koymak. İmar planını açarsınız 100 dönüm 150 dönüm park yerleri koyarsınız. İmar planı dediğiniz bir kâğıt. O orada durur. Ama imar planında park koyduğun yere iş makinaları, kamyonlar, para ve mühendisler ile girip yaptığın zaman proje işte odur. Yoksa her tarafa proje koy ama icraat olmasın. İstanbul Boğaz Köprüsü, Marmaray projeleri Abdülhamit Han’ın projeleri. Ama kimlere nasip oldu. Birinci köprü Süleyman Demirel’e, ikinci köprü Turgut Özal’a, üçüncüsü ise dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’a” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK”

2014 yılında göreve seçilmesinin ardından söz verdikleri gibi İmalı Deresi’ne 8 köprü yaptıklarını anlatan Başkan Okumuş, sözlerine şu şekilde devam etti, “Şimdi ben biraz sizinle seyahat edeceğim. 2014 yılı belediyeyi kazandım. Eski belediye binamızda oturacak bir yerimiz yoktu. 2014’ü bir de siz hayal edin ve şimdiki Türkoğlu ile karşılaştırın. Şehirler meydanları ile anılır. Avrupa şehirlerine gittiğiniz zaman bir meydan, meydanın etrafında da kümelenmiş evleri görürsünüz. Yaşam alanıdır meydanlar. Bu dere üzeri at çiftliği ve okçuluk eğitim merkezine kadar pislik içerisindeydi. Kanalın sağında ve solunda yol yoktu. Yol olsa da çamurdan gidilmiyordu. 2014 seçimlerinden 10 gün önce at çiftliğinin oradaki evlerde bir toplantı yaptık. Dediler ki bu kanala 10 gün içerisinde köprü yaparsan oyumuz var yoksa yok. Dedim ki ben 10 günde bu köprüyü yapamam. Hem de daha belediye başkanı değilim. Seçimi kazanayım köprü size kurban olsun. Biz geldik o kanal üzerinde şu an 8 tane köprü var. Bunlar kolay olmuyor. Önemli olan projeyi hayata geçirmek.”

“AYNI DÖNEMDE YAPAN BAŞKA BİR BELEDİYE YOK”

Kısa sürede Türkoğlu Belediyesi Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Okumuş, aynı dönemde hem Belediye Binası hem de Hükümet Konağı’nı aynı anda yapan bir başka belediyenin olmadığını belirterek, “Şimdi bugün konuşanlar diyor ki belediye binası benim önceliğim değil. Ben bu dönem de gelsem belediye binası yapmayacağım. Türk milleti asil bir millettir. Aslan yattığı yerden belli olur. Belediye binamız bir gecekondu evi gibiydi. Makam aracını pasajın içerisindeki yere koyuyorum sağda kelle paçacı solda tavuk dönerci üst tarafta makam odası. Türkoğlu 75 bin nüfuslu bir yer. Osman Okumuş’un babasının malı değil, Osman Okumuş kurban olsun size. Şu an Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde 13 ayda o binayı yaptım. Sadece onunla yetinmedik Hükümet Konağını da oraya taşıyacağız. Çünkü Türkoğlu’nun kırsalından gelen insanlar tüm işlerini aynı külliyede halletsin istiyoruz. 2 ay sonra Hükümet Konağımızın açılışını yapıyoruz. Hem hükümet konağı hem belediye binasını aynı dönemde yapan başka bir belediye yok” dedi.

“ALNIMIZ AK, GÖREVİMİZİ LAYIĞI İLE YAPTIK”

“Alnımız ak, görevimizi layığı ile yapıyorum” diyen Başkan Okumuş, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Zannediyorlar ki Büyükşehir olduk para akıyor. Sadece bir örnek vereceğim. 2014 Şubat ayı Türkoğlu’na gelen para 650 bin TL nüfus 19 bin yüz ölçüm 25 kilometre kare. Bu ay gelen para 850 bin TL nüfus 75 bin üç buçuk kat. Yüzölçümü 650 bin kilometre yani 30 kat. Alnımız ak, görevimizi layığı ile yaptığıma inanıyorum. Sadece Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi değil diğer ilçelere de bakın. Grup yollarını %90 oranında bazılarını %100 bitiren başka bir belediye yok. Paralar sınırlı ama bu kardeşiniz Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan AFAD Genel Müdürlüğü’nden, Yatırım Koordinasyon biriminden aldığımız paralar. Proje burada gerekiyor.”

(Haber: Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz