MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’a geldi. İlk olarak Onikişubat İlçe Teşkilatı binasına gelen Öztürk, burada bir süre partililerle sohbet etti. Daha sonra partililerle birlikte ‘Anayasa değişikliği ve Referandum Bilgilendirme Toplantısı’nın yapılacağı Mehmet Akif Kültür Merkezi’ne yürüyen Öztürk, burada kendisini bekleyen kalabalık grupla selamlaştı. Referandum öncesi partilileri bilinçlendirmek adına düzenlenen toplantıda konuşan Öztürk, Türkiye’nin çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönemde geçtiğini belirtti. Türk milletinin 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamadığını ifade eden Öztürk, 15 Temmuzun artçı sarsıntılarının devam ettiğini kaydetti. Referandumda devlet, millet, cumhuriyet ve Türklüğün bekası için evet diyeceklerini vurgulayan Öztürk, “Evet derken devlet ve millet varlığını muhafazasını hedefliyoruz. Evet derken Türkiye’nin kendine gelmesini, milli ve ortak değerlerin tahkim edilmesini, anayasanın tam hâkimiyetini amaçlıyoruz. Evet derken al yıldızlı al bayrak yere düşmesin ezanlar susmasın şehitler ölmesin vatan bölünmesin diyoruz. Çünkü bu ülke için yeminimiz var” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ADETA BİR ATEŞ ÇEMBERİNDEN GEÇMEKTEDİR’
Türkiye’nin şu günlerde adeta bir ateş çemberinin içerisinden geçtiğine dikkat çeken Öztürk, İç ve dış güvenliğin çok ciddi tehlike ve tehditlere maruz kaldığının altını çizdi. Öztürk, “Milli Güvenlik sorunları gittikçe ağırlaşmaktadır. Türkiye’yi içinden alan husumet çemberi giderek daralmaktadır. İç bünyemiz yara almış vaziyettedir. Toplumsal huzursuzluk ve tedirginlik giderek derinleşmektedir. Türk milleti 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. 15 Temmuzun artçı sarsıntıları hala sürmektedir. Devlet kurumlarının FETÖ’den temizlenmesi için geniş çaplı idari ve adli süreçler harekete geçmiştir. Türkiye tarihin en kanlı 4 terör örgütü PKK, PYD, IŞİD ve FETÖ’ye karşı Türkiye içinde ve dışında amansız bir mücadele içindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri IŞID ve PYD’ye karşı Suriye toprakları içerisinde askeri operasyonlar yapmaktadır. İç savaş koşullarının hâkim olduğu komşumuz Irak ve Suriye’de ki yangın giderek yayılmaktadır. PKK terör örgütünün saldırıları gittikçe tırmanıyor. PKK ile mücadele Türkiye içinde ve sınır ötesinde sürüyor. Bölücü hainler Türkiye’yi karıştırmak için yeni tezgâhlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunları ile karşı karşıyadır ve adeta sırat köprüsünden geçmektedir.  Eğer devlette ki tıkanma, anayasadan uzaklaşma keyifliği ortadan kaldırılmazsa karşılaşabileceğimiz muhtemel olaylarla baş etmenin mümkün olmayacağı ve milli bekamızın yok olacağını MHP olarak teşhis ettik. Bunun ertelenemez bir ihtiyaç halinde önümüzde durduğunu gördük” şeklinde konuştu.

AZİZ MİLLETİMİZ İRADESİNİ ORTAYA KOYARAK, BİR KARARA VARACAKTIR’

Aziz Türk milletinin iradesini ortaya koyarak 16 Nisan günü bir karara varacağını belirten Öztürk, MHP olarak evet diyeceklerini ve evet derken de Türkiye’nin kendine gelmesini amaçladıklarını vurguladı. Öztürk, “Daima önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesiyle hareket eden, siyasetinin ana merkezini bu ilke üzerine oturtan MHP Genel Başkanımız bu kaygıları dile getirmiş ve sonu bir çıkmaz yola giden bu sarmaldan ülkeyi kurtarmak için yapılacakları çok net bir şekilde kamuoyuyla paylaşmıştır. İçinde bulunduğumuz süreç 16 Nisan’da Türk Milletinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili olarak hazırlanan bu anayasa değişiklik teklifi konusunda iradesinin tecelli edeceği referandum sürecidir. Aziz milletimiz iradesini ortaya koyarak, bir karara varacaktır. MHP olarak baştan beri Türk milletinin iradesinin demokrasi ve cumhuriyetimizin en temel meşruiyet kaynağının oluşturduğunu hep söyledik. Küresel sistemin nüfuz mekanizmaları ile oluşturulan vesayet odakları ne zaman siyasetin önünü tıkamışlarsa biz milletin iradesinin yolunu açtık. Demokrasiyi işlettik, siyaset dışı aktörlerin siyasete alet olmalarını hep bozduk. Çünkü biliyoruz ki iradenin de egemenliğinde, cumhuriyetinde, devletinde sahibi yüce Türk Milletidir. Bu nedenle Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin defalarca söylediği gibi devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz. Evet derken devlet ve millet varlığını muhafazasını hedefliyoruz. Evet derken Türkiye’nin kendine gelmesini, milli ve ortak değerlerin tahkim edilmesini, anayasanın tam hâkimiyetini amaçlıyoruz. Evet derken al yıldızlı al bayrak yere düşmesin ezanlar susmasın şehitler ölmesin vatan bölünmesin diyoruz. Çünkü bu ülke için yeminimiz var.”  Düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, İstanbul Milletvekili Faruk Aksu, İl Başkanı Süleyman Öner, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Paksoy ve Adem Özbay birer konuşma yaptı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz