AK Parti’den istifa ederek 13 Aralık 2019’da Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu hızla illerde teşkilatlanma çalışmalarına başladı. Partinin il başkanları yavaş yavaş belli olmaya başlarken, Kahramanmaraş’ta da İl Başkanlığına Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun onayı ile 21 Ocak’ta Avukat Arif Gedemenli getirilmişti. Hızlı bir şekilde teşkilatlanma içerisine giren Gedemenli, Bugüne kadar Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Ekinözü ilçe teşkilatları çalışmalarını tamamlayarak İl Binasını da partililerin hizmetine kazandırdı. Başkan Gedemenli, İl binasında kentte görev yapan yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi vererek, yeni parti binasını tanıttı. Kiralanan Parti binasının çok konuşulduğunu, bu paranın nereden geldiği gibi soruların sorulduğunu ifade eden Gedemenli, “Bizim partimiz yeni kurulmuş bir parti Dava Partisi. Genel Merkezimiz kendi yağı ile kavrulduğu için teşkilatlara Genel Merkezden en ufak bir katkı gelmemektedir” dedi.

“HIZLA KONGRE SÜRECİNİ BAŞLATTIK”

Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Arif Gedemenli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “13 Aralık 2019’da partimiz resmen kuruldu ve hızla illerde teşkilatlanma çalışmalarımız başladı. Ben de Ocak sonu Şubat başı gibi partimizin Kahramanmaraş il teşkilatını kurmak üzere görevlendirildim. Şubat ayında hızla teşkilat çalışmalarına başladık ancak Mart ayında ülkemiz pandemi sürecine girdi. Sokağa çıkma yasakları tedbirler, korumalar. Bu işlerimizi oldukça yavaşlatsa da bizi kesinlikle durdurmadı. Çalışmalarımız aralıksız devam etti ve memleketimizin en güzide yerinde bu parti binamızı kiralayarak ilk adımı atmış olduk daha sonra Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizi kurduk. Gençlik kolu başkanımızı atadık. Şu an il yönetimimiz, Dulkadiroğlu ilçe teşkilatımız ve Onikişubat ilçe teşkilatımız resmen kurulmuş oldu. Hızla kongre sürecini başlattık. Şu anda İlçe Başkanımız atandı, çalışmalarına devam ediyor. Ekinözü’nde bir arkadaşımızı görevlendirdik ve hızla teşkilatlanıp kongre sürecine devam ediyoruz.

“BU PARANIN KAYNAĞI SORULUYOR”

Dün genel merkez binamız açıldı. Yine Türkiye’de muhteşem bir bina ve tüm illerde de partimizin il binaları çok görkem ve gösterişli olduğu için bize bir kısım eleştiri geliyor. Bu paranın kaynağı soruluyor. Bizim partimiz yeni kurulmuş bir parti Dava Partisi. Genel Merkezimiz kendi yağı ile kavrulduğu için teşkilatlara Genel Merkezden en ufak bir katkı gelmemektedir. Bu illerdeki arkadaşlarımızın, parti teşkilatlarımızın kendi fedakâr ve cefakâr çalışmalarıyla çok güzel, muhteşem binalar hazırlamaktalar. Bizde burada gördüğünüz gibi çok görkem, Kahramanmaraş’ın en merkezi yerinde bu binayı açtık. Ne genel merkezimizden ne partinin dışında hiç kimseden hiçbir yardım almadık. Partimizin başta il ve ilçe başkanlarımız olmak üzere teşkilatımızın fedakâr ve cefakâr üyelerinin çalışmaları, çabaları ve fedakârlığı ile binamız ve teşkilatımız bu günlere geldi.

“PARTİMİZ BİR DAVA PARTİSİDİR”

Siz iyi niyetli ve samimi olursanız Allah’ta yardım ediyor. Şu anda bizim partimizin siyaseti, politikası belli bir dava üzerine arkadaşlar. Biz milli görüş çizgisinden gelen bir ailenin mensubu olarak, sürekli bir dava üzerine oldum ve partimizin de bir dava partisi olduğunu hepinizin huzurunda ilan ediyorum. Bizi AK Parti’yi kurarken de ihanetle hainlikle suçladılar. Biz milli görüş çizgisinde sürekli partilerimizin kapatılmasıyla milli nizam, milli selamet, Refah Partilerinin kapatılmasıyla Fazilet Partisi’ni kuran ekibin içinde yer aldık. Daha sonra Fazilet Partimizin de kapatılmasıyla o çizgide bize hizmet yaptırmayacaklarını, düşüncelerimizi davamızın idealleri gerçekleştiremeyeceğini görüp o günlerde kurulan AK Parti’ye geçerek, AK Parti’de yolumuza devam ettik.

“ARTIK DÜZELEMEYECEĞİNE KARAR VERİP YOLLARIMIZI AYIRDIK”

O gün için bizim gözümüzde dava AK Parti idi. AK Parti 2002’de kuruldu ve bu ülkede çok güzel hizmetler de yaptı. Nitekim bugün AK Partililerin övündüğü duble yolların yapılması, sağlık sisteminin oluşturulması, bir kısım yönetim ve hizmetlerde devrim sayılabilecek faaliyetlerin yapılması bizim AK Parti’de görev yaptığımız dönemlerde oldu. 2011-2012 yıllarına geldiğimizde bir kısım aksaklıklar, bir kısım idarede problemler olsa da tabi ki biz içeride bunu eleştirerek düzeltme çabalarına girdik ve nihayet 2015’te Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu o gün AK Parti’nin Genel Başkanıydı ve Başbakanıydı. Ancak yapmak istediği hizmetler ve ortaya koyduğu vizyon ve misyona müsaade edilmedi, yaptırılmadı. Nitekim Ahmet Davutoğlu yurt dışında iken yetkilerini budamak üzere MKYK’da kararlar alınması üzerine Ahmet Davutoğlu artık burada bizim yapabileceğimiz bir şey kalmadı diyerek Başbakanlığı bıraktı. Daha sonra aksayan yönleri düzeltmek üzere sürekli uyarı ve ikazlara rağmen AK Parti’nin kendini düzeltmemesi artık 3Y ile mücadele iddiasıyla yola çıkan bir partinin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele yerine yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların kaynağı olmaya başladığını gördükten sonra oranın artık düzelemeyeceğine karar verip yollarımızı ayırdık ve nihayet gelecek partisini kurarak kendi vizyonumuzu, kendi misyonumuzu oluşturma yolunda çalışmalara başladık. 

“PARTİLER DAVAYI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ARAÇTIR”

Bizim için dava, parti değildir, partiler davayı gerçekleştirmek için araçtır dolayısıyla bizim sadakatimiz partiye ve şahıslara değil davamızadır. Eğer bir partide bizim davamızın, ideallerimizin gerçekleşme imkânı kalmamışsa orayı bırakır kendi yeni partimizi kurar devam ederiz. Bu geçmişte Milli Görüş Hareketinde davamızın gerçekleşme imkânı kalmayınca bırakıp AK Parti’ye geçerek AK Parti’yi oluşturduğumuz gibi AK Parti’de de davamız ve ideallerimizin gerçekleşme imkânı kalmayınca bıraktık ve Gelecek Partisini oluşturduk.

“ŞU ANDA ÇALIŞMALAR ÇOK GÜZEL GİDİYOR”

Şu anda çalışmalar çok güzel gidiyor. Gelecek Partisi bir vizyon ve misyon partisi. Bildiğiniz gibi AK Parti, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ayrıldıktan sonra ortaya herhangi bir misyon ve vizyon koyamamış bir önceki geçtiğimiz genel seçimlerde seçim vaadi olarak Millet Kıraathaneleri ve bedava, çay ve kek vaat etmiştir. 15 yıllık iktidar partisinin seçim vaadi bu olmamalıydı ama oldu. Gerçekleşti mi? O bile gerçekleşmedi.  AK Parti’de artık bizim kendi davamızın gereklerini yerine getirme imkânımız kalmadı. AK Parti artık vizyon ve misyon üretemez bir parti haline geldi. Yasakların yolsuzlukların, yoksulluğun mücadelecisi değil, merkezi ve üreticisi haline geldi.

“TÜRKİYE’YE BİR GELECEK VİZYONU ÇİZİYORUZ”

Bizim yolumuz ayrıldı şu andan itibaren biz Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde Türkiye’ye bir gelecek vizyonu çiziyoruz. Ekonomide gelecek diye bir program açıklandı. Bu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili program açıklandı. Partimizin Genel Merkezinde gölge kabine dediğimiz şu andaki mevcut bakanlıklara karşı gelen, örneğin; Eğitim Politikaları birimi Gençlik ve Spor Politikaları birimi, Ekonomi Politikaları birimi gibi gölge kabine kurularak çalışmalar yapılmakta ve partimizin geleceğe yönelik programı halka arz edilmektedir. Biz herhangi bir kuruma, herhangi bir ittifaka eklemlenmek için değil iktidara yürümek için kurulduk ve iktidara yürüyeceğiz. Şu andaki misyonumuz, vizyonumuz budur.”

Haber: Samet İspir

Editör: Mahmut Beyaz