Özel Bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mahir Ünal, darbe iması tartışmalarına son noktayı koydu. Türkiye’de millet iradesinin darbe mekaniğini bitirdiğine dikkat çeken Ünal, şunları konuştu:

“Türkiye’de 27 Mayıs,12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat 27 Nisan, 15 Temmuz darbelerinde gördük; darbe çözüm yolu değil. Demokrasiye müdahalenin bir çözüm olduğunu düşünen, darbenin çözüm olduğunu düşünen; millet iradesinin, sandığın, seçilmiş olmanın yeterli olmadığını, devleti yönetecek iradenin millet iradesi olması gerektiğini kabul etmemiş ve bu kişiler, Darbenim çözüm olduğuna dair inançları sapasağlam duruyor. Türkiye'de darbe mekaniği bitmiştir.  

ANTİ SİYASET İLE DEMOKRASİYE MÜDAHALE ZEMİNİ HAZIRLIYORLAR

Bir süredir anti-siyaseti konuşuyoruz. Anti-siyaset nedir? ’den önce siyaset nedir?; Demokratik siyaset kurumları, kuralları, yasaları, devletin koyduğu kuralları meşru gören bir zeminde siyaset yapmaktır. Anti-siyaset ise, devletin kurallarını, kurullarını, organlarını gayri meşru görmektir. Yani; seçilmiş cumhurbaşkanına siz gayri meşru diyeceksiniz. Yapılmış referanduma gayri meşru diyeceksiniz. Referandumla kabul edilmiş cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gayri meşru diyeceksiniz. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve saray rejimi diye bir ayrım yapacaksınız ve saray rejimi üzerinden sarayın; polisi, yargısı, ordusu, askeri ifadelerini kullanacaksınız. Devletin bütün kurumlarını gayri meşru ilan edeceksiniz. İşte bu dil ve üslup demokratik siyasette olmaz. Bunun adı anti-siyasettir. Anti-siyasetin amacı da demokrasiye müdahale zemini hazırlamaktır. Bu tartışmaları da bilinçli olarak sürekli gündeme getirmeleri, değişik zamanlarda gündeme getirmelerin alt yapısının temel sebebi, toplumda meşruiyet krizi üzerinden tıpkı; 27 Mayıs,12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat 27 Nisan, 15 Temmuz’da olduğu gibi bir meşruiyet krizi çıkarılır ve bu kriz üzerinden müdahaleye zemin hazırlanılır.

DARBE MEKANİĞİ MİLLET İRADESİNE YENİK DÜŞTÜ

Türkiye’de darbe mekaniği bitmiştir. Türkiye’de darbe mekaniği millet iradesine yenik düşmüştür. 15 Temmuz gecesi bu millet çıplak elleriyle darbeyi, darbecileri, darbe mekaniğini yok etmiştir. Millet iradesi siyaset kurumu eliyle referandumda ana yasal olarak siyasal sistemi değiştirmiş ve darbeyi, darbeciliği Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihi içerisinde artık yok etmiştir. Mesele artık ellerinde bir darbe mekaniği olmadığı için.

“TÜRKİYE’Yİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

 Ellerinde geçmişte olduğu gibi, kimi zaman yargı darbesini, kimi zaman ordu darbesini, kimi zaman medya darbesini kullananların elinde şu anda bir darbe mekaniği kalmadığı için; sokakları hareketlendirmek, üniversiteleri hareketlendirmek, sürekli meşruiyet krizi üzerinden ülkede huzursuzluk ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Oluşturdukları bu suni gündemler üzerinden de Türkiye pandemi sürecini dünyada en iyi yöneten ülkelerden bir tanesi ama oluşturdukları kara propaganda üzerinden inanılmaz bir itibarsızlaştırma yürütüyorlar.”

BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ

Boğaziçi'nde rektör tartışmalarını değerlendiren Ünal, “Hukuki ya da yasal bir sorun var mı yok. HDP'den vekil olup dönen birine itiraz etmezlerdi. Boğaziçi Üniversitesi'nin ismini lekelememek lazım. Gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2'si öğrenci. CV'sine baktığınızda son derece yetkin bir kişi” diye konuştu.

HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz