Siyaset, politika, spor, STK ve kanaat önderlerini dinleyicileriyle buluşturan ve Kahramanmaraş’ın gündemine ışık tutan Fresh Gündem’in bu haftaki konuğu Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç oldu. Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmalarını anlattı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlatan Öztunç, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Öztunç’un açıklamalarından satır başları;

“KAHRAMANMARAŞ KABUKLARINI KIRMALI”

“Ben meslek hayatıma küçük yıllarda gazetecilik ile başladım. İlk olarak TRT’de genç haber diye bir program da başladım. Ardından Kanal D’de 5 aylık bir staj sürecim oldu ve gece muhabiri oldum. Bakanlıklar, Başbakanlık’ta muhabirlik yaptım. Sonrasında Savaş muhabirliği ile devam ettim bire bir iki savaşa şahit oldum. Ben Elbistan’dan çıktım Ankara’ya gittim kimsem yoktu. Gazeteciliğe hiç kimsem yokken başladım. Bir yerlerde dayın yoksa hayat çok zordur. Ben kendi emeğimle ve alın terimle bir yerlere gelmeye çalışıyordum. Kendimi göstermem ve bedel ödemem gerekiyordu Afganistan savaşına muhabirlik için giderken bu duygularla gittim. Bütün bunları yaptım geldi, geçti ve bitti. Ben alıştığım her yerde hakkını vererek çalıştım, doğru neyse onu yazdım. Siyaset çocukluğumdan bu yana istediğim bir şeydi. 2011 seçimlerinde Milletvekili adayı oldum ve listeye alınmadım. Buna rağmen küsmedim, kırılmadım, darılmadım ve devam ettim. 2015 seçimlerinde Kahramanmaraş’tan Milletvekili adayı oldum ve çok az bir oyla kaybettim. Seçilmek var seçilememek var diyerek yola devam ettim ve seçilmiş bir milletvekili gibi yola devam ettim. 2018 yılında tekrar aday oldum ve sağ olsun yurttaşlarımızın desteği ile 6 yüz 10 bin oy ile Milletvekili oldum. Ben Kahramanmaraşlıların Milletvekili değilim Kahramanmaraş Milletvekiliyim. Yerel seçimler için, gittiğim her yerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmamı istediler yaparsın dediler. Aday oldum ve müthiş bir ilgi ile karşılaştım. Halkımız bir değişim istiyor. Gittiğim her yerde Kahramanmaraş kabuklarını kırmalı diyorlar. İnşallah 31 Mart akşamı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım.

“MAHİR ÜNAL’I DESTEKLİYORUM”

Çok çalışkan olduğu için yurttaşlarım bana atom karınca diyorlar. Ben 24 saatin 20 saati çalışıyorum. Bu sözler beni mutlu ediyor, güzel bir şey. Yolda geçerken zaten bana kimse sayın vekilim demez, atom karınca diye seslenirler, Ali ağabey derler. Ben halkın içinden sıradan bir insanım. Bir gariban işçi emeklisinin oğluyum. Gerçekten çok zordur Anadolu’nun bir ilçesinden çıkıp, kimsen yokken, ağa-bey çocuğu değilken kendi emeğinle bir yere gelmek, bir partiden yer edinebilmek, milletvekili olmak, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İnşallah başkan olmak zor iştir. Bunları azmimizle, beynimizle, zekamızla, çalışkanlığımızla yapıyoruz. Bu noktada sayın Mahir Ünal’ı da destekliyorum. O da benim gibi Elbistan’dan çıktı, benim gibi gariban bir ailenin çocuğudur. Anadolu’nun bir ilçesi olan Elbistan’dan çıkıp da, iktidar partisinin ikinci-üçüncü adamı olmak her babayiğidin harcı değildir. O yüzden ben Mahir Ünal ile ilgi ağzımı açmam, Kahramanmaraş dışında kötü bir şey söylemem. Çünkü benim insanımı niye yıpratayım ki. Sonuçta o da benim gibi aynı şartları yaşamış birisi. İktidar partisi milletvekili, avantajları ve gücü daha fazla. Bugün o iktidar, yarın ben iktidar olurum, bu işi böyledir. Rekabet içerisinde olduğumuz zaman, siyaset yaparken asla bel altına inmeden, Kahramanmaraş için uyumlu, kibar, efendice, kapıyı kapatmadan çalışırız. Çünkü seçimler gelip geçiyor, yüz yüze bakıyoruz, o kapı kapanmamalı. Ecevit ile Demirel, Ecevit ile Türkeş mücadele ettiler ne oldu? Ecevit ile Devlet Bahçeli hükümet oldular. Kapılar kapanmamalı, kapılar açık kalmalı.

“BEN HİÇ KİMSEYE BEL ALTI SİYASETİ YAPMAM”

Biz aynı toplumun insanlarıyız. Bir coğrafyanın evlatlarıyız. Eğer siyasetçiler olarak tartışırsak, o kapıyı kapatırsak toplum daha da gerginleşir. Bu anlayışla ben kibar bir şekilde siyasetimi yapıyorum, kimseye saldırmıyorum, kimseye kötü laf etmiyorum, kimseye bel altı vurmuyorum. Bana eğer böyle bir şey olursa haddini bildiriyorum, cevabını veriyorum. Uysal koyun değilim, kimseye hakaret etmem ama hakaret olursa asla bunun kabul etmem. Hele hele kurgular, montajlar, tuzaklar hiç yakışmıyor siyasete. Ben hiç kimseye bel altı siyaseti yapmam. Bana yapanlara haddini bildirir, cevabını veririm ama yapmayın yazıktır, günahtır. Hepimiz bu toplumun insanlarıyız, iyi niyetle emek veriyoruz. Şimdi Hayrettin Güngör bey aday, o da iyi niyetle çalışıyor, ben de iyi niyetle çalışıyorum. Kimsenin bizim niyetimizden şüphesi olmasın. Yoğurt yeme tarzımız, hayata bakış açımız farklı olabilir. Ben Trabzon Caddesi’nin bu halinin yanlış olduğunu, değişmesi gerektiğini söylerim, Hayrettin bey bu hali kalsın der. Ama sonuçta onunda niyeti iyi benim de niyetim iyi. Bunu iyi değerlendirmek, kapıyı kapatmamak gerekiyor.

“BENİM BİLEĞİMİ BÜKEBİLİYORSAN GEL SANDIKTA BÜK”

Son günlerde beni biraz üzdüler. Hiç ilgimin, alakamın olmadığı şeyleri yapıyorlar, beni yaftalamaya çalışıyorlar. O olayın ardından Hayrettin Bey beni aradı, üzüntülerini dile getirdi, yanlış olduğunu söyledi. Sayın Mahir Ünal, Ahmet Özdemir ve Valimizle görüştük, onlar da aynı şekilde yanlış olduğunu söyleyerek üzüntülerini dile getirdi. İmran Kılıç da aradı aynı şekilde üzüntülerini dile getirdi tabi bu kumpası kuran onun kardeşiydi. Bir rekabet içerisindeyiz ama bana iftira atıyorsun, niye bunu yapıyorsun arkadaş? Ben sana ne yaptım? Benim bileğimi bükebiliyorsan gel sandıkta bük. Demokrasi budur zaten. Ben proje diyorum onlar başka bir şey söylüyor. Ben diyorum ki bu memlekete şunları şunları yapacağım, şu projelerim var diyordum. Benim vizyonum ve ufkum bu. Kahramanmaraş geri kaldı. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. Gaziantep Kahramanmaraş’ı geçti, Kayseri geçti, Osmaniye geçti geçecek, yazıktır, günahtır. Bu memleketin hiç mi sahibi olmayacak. Tek başıma da kalsam bu memlekete sahip çıkacağım. Diğer taraftan birileri yakışıksız şeyler yapıyorlar. Samimiyetimle, dürüstlüğümle, ötekileştirmeden kimseye sen kimsin diye sormadan emek vermeye devam vereceğiz.

“KENDİ KENDİNİZİ KANDIRIYORSUNUZ DA MİLLETİ NASIL KANDIRACAKSINIZ”

Kayseri’yi AK Parti yönetiyor, hafif raylı sistem var mı, var. Gayet de güzel, helal olsun yapana. Gaziantep’i kim yönetiyor? AK Parti. Tramvay var mı, var. Yapılmış mı, yapılmış kutluyorum ben Fatma hanımı. Kahramanmaraş’ta niye tramvay yok. Çantada keklik Kahramanmaraş, öyle görüyorlar. Oraya hizmet olsa da olur, olmasa da olur zaten bize oy veriyorlar diye bakıyorlar. Kimi göndersek kazanır diye bakıyorlar. Şanlıurfa’ya da öyle bakıyorlar, Urfalılar gittiler Eşref Fakıbaba’yı bağımsız seçtiler, AK Parti orada dersini aldı yatırım yaptı. Bu defa da Kahramanmaraş bunu yapsın. Öyle ceketimi göndersem kazanır, çantada keklik değil. Biz hizmet istiyoruz desin Kahramanmaraşlı. Biz sana oy veriyoruz, sen yapmıyorsun. Bertiz’in yolları perişan, çıkıp da bana yol yaptık demesinler. Çocuk mu kandırıyorsunuz, ayıptır. Kendi kendinizi kandırıyorsunuz da milleti nasıl kandıracaksınız?

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI KİTAP YAZMAKLA OLMAZ”

Kahramanmaraş’a insanların gelmesi için kente turizm lazım. Gaziantep’te Zeugma müzesi var ve milyonlarca kişi ziyaret etti. Bizde de Germenicia var. Germenicia’yı biz neden gün yüzüne çıkarmadık. Bunu çıkarıp bir açık hava müzesi yapsak, o bölgede bulunan tarihi evler Safranbolu evleri gibi restore edilse şehre turist gelir. Turist gelirse kapalı çarşı iş yapar, esnaf iş yapar, oteller iş yapar. İşte ben bunu yapacağım, Germenicia’yı gün yüzüne çıkaracağım. Gastronomi turizmini Gaziantep elimizden aldı. Bizim lokantalarımız hiçbir yerde yok, Maraş’ımızın paçası hiçbir yerde yok. O kadar çok yemeğimiz varken biz neden gastronomi turizmi yapamıyoruz. Yayla turizmine bakacak olursak bizim yaylalarımız da Karadeniz yaylası gibi bunun en büyük örneği de Başkonuş yaylasıdır. Gaziantep, Kayseri, Adana gibi çevre iller bu konularda bizi geçtiler. Adıyaman da bizi geçiyor, orada bir nemrut var adamlar nemrut ile inanılmaz reklam yapıyorlar. Ben bu şehri büyütmek için çırpınıyorum. Akdeniz’in incisi olacak bir kent burası. Hemşerilerime ben hep söylüyorum bana 5 yıl verin bu kenti Akdeniz’in incisi yapacağım. Hayrettin Güngör bu işi yapar mı? Eğitimi iyi, donanımlı, bu işin kitabını yazdığı söyleniyor ama kitap yazmakla olsaydı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başarısız bir başkanlık yapardı. Tayyip Bey bu işin kitabını yazmadı ama başarılı belediye başkanlığı yaptı. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Belediye Başkanlığı esnaflık gibidir halkın içinden çıkmak lazım. Emniyet Müdürü atar gibi ya da Vali atar gibi Belediye Başkanı atanmaz. Belediye Başkanı 695 mahallenin sorunlarını bilen insandır. Elinde mahallenin sorunlarının yazılı olduğu bir kağıtla olmaz. Daha mahallenin neresi olduğunu bilmiyorsun. Benim Türkiye Büyük Millet Meclisindeki konuşmalarımı gören, nasıl büyük bir Kahramanmaraş sevdalısı olduğumu anlar.

“GEREKİRSE CUMHURBAŞKANIN KAPISINA GİDER YATARIM”

Şu yasa çok net ve açıktır, bütçeden nüfusa göre dağıtımı her belediyeye, her ile, her ilçeye merkezi yönetim mecbur verecektir. Bunun uçarı kaçarı yok. Ek gelirleri de ben yaratacağım zaten. Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanın kapısına gider yatar alırım. Burası Kahramanmaraş, ben Kahramanmaraş’ı mağdur eder miyim hiç. Bunu almakta sıkıntı yok, almanın dışında ben zaten sosyal belediyecilikle bunu kendim yaratacağım. Aydın’ın Belediye Başkanı CHP’li peki Aydın battı mı? Eskişehir’in Belediye Başkanı da CHP’li peki Eskişehir battı mı? İkisi de Türkiye’nin en güzel kentlerinden biridir şu an. Böyle bir şey yok arkadaşlar, aklınızda böyle bir şüphe olmasın. Hele ki Ali Öztunç bürokrasiden gelen bir adamdır. Hiç merak etmeyin ben de şeytan tüyü vardır ben alırım.

“BÜTÜN EKSİK HİZMETLERİ TAMAMLAYACAĞIM”

Başkanlığa seçilirsem ekip sorunum yok, Eskişehir’i ve Aydın’ı kalkındıran ekiplerle çalışacağım. Bu şehirde, şehrin kendinin yetiştirdiği müthiş adamlar var. Bir işe başlarken gidip mimarlar odasına soracaksın sonrasında al sana ekip. Gidip inşaat mühendisleri odasına soracaksın, ziraat odasına soracaksın, kasaplar odasına, bakkallar odasına soracaksın. Sivil toplum örgütlerine danışıklı ve istişareli bir şekilde yapacağım ben bu işleri. Ciddi bir genel sekreterlik makamı ile birlikte onlar ne istiyorsa o olacak. Şüphesiz ki her belediye başkanı yakın çalışma arkadaşlarını belirler ve benim de tabi ki yanımda yakın çalışma arkadaşlarım var. Şuna herkes inansın ki, Kahramanmaraş’taki bütün eksik hizmetleri tamamlayacağım ben. Şöyle bir konuya da değinmek istiyorum. Bizim kent mezarlığımız yetmiyor. Kuzey çevre yolunun olduğu bölgeye devasa bir kent mezarlığı yapılamaz mı? Madem o yol tamamlandı bu dediğim proje de yapılabilir. İçerisine 3 bin 4 bin kişilik avlusu olan bir cami yapılabilir. Her şey daha temiz daha düzenli olabilir bu konuda. Oraya buraya palmiye dikmekle olmuyor bu işler. Önemli olan bunları yapmak ve şehri güzelleştirmektir.

“SEÇİLECEĞİMİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Kahramanmaraşlı hemşerilerimden destek bekliyorum. Ben temiz kalpliyim, bu memleketin bir evladıyım, sizden biriyim. Sabah uyanıp aynaya baktığınızda gördüğünüz bir yüz vardır ya işte o yüz benim. Ben dışardan gelen bir insan değilim. Kiminizin abisi, kiminizin kardeşi, evladı, komşusu, dostu, arkadaşıyım. Eğer destek verir de bu kardeşinize 5 yıl müsaade ederseniz Kahramanmaraş Akdeniz’in incisi olacaktır. Şayet seçilemezsem Kahramanmaraş Milletvekili olarak halkıma hizmet etmeye devam edeceğim ve seçilecek olan arkadaşım Hayrettin Güngör Bey’e de bir Milletvekili olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Seçileceğimi çok iyi biliyorum, anketler de öyle gösteriyor.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz