Gerçekleştirdiği röportajlarla gündemde yankı uyandıran Manşet Gazetesi bu defada siz değerli okuyucuları için Başkent Ankara’ya giderek başkanlık sistemi ve referandum süreci hakkında ayrıntılı bilgileri siyasetin kaynağından aldı. Başkanlık sisteminden, referandum sürecine kadar birçok konunun cevap bulduğu röportajımızda Muhabirimiz Emre Akkış’ın sorularını yanıtlayan İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, referandum sürecinin halkın vereceği evet oyu ile birlikte güçlü yönetimler dönemi getireceğinin altını çizdi. Türkiye’nin en büyük sıkıntılarından birinin koalisyon ve istikrarsızlık olduğuna işaret eden Güvenç, başkanlık sistemi ile birlikte tüm bu sorunların yok olacağını belirterek, güçlü bir yönetime geçileceğini bir defa daha hatırlattı. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda halka güvendiğine vurgu yapan Güvenç, süreçte Kahramanmaraş’ın yine rekora koşacağına inandığını söyledi.

İşte Muhabirimiz Emre Akkış’ın gerçekleştirdiği röportajın ayrıntıları:

Önümüzdeki referandum süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?

AK Parti demek demokrasi demek. AK Parti demek sözün ve milletin halka ait olduğunu bütün dünyaya ilan eden hareket demektir. Söz millettedir. Ben inanıyorum ki 16 Nisan’da 2002’den beri tüm seçimlerde olduğu gibi millet bir kere daha demokrasiden, güçlü hükümetten, istikrardan yana karar verecektir bundan endişe etmiyorum. İnşallah bu referandumla ülkemizin önü açılacak demokrasimizin önü açılacak ve güçlü yönetimler dönemi tekrar başlayacaktır. Bu anlamda halkımıza güvendiğimiz gibi şehrimize kahraman kentimize Sütçü İmam’ın çocuklarına da biz sonuna kadar güveniyoruz inanıyoruz. İnşallah bütün iller içerisinde benim şehrim büyük bir destekle adından söz ettirecektir. Bizde durmayacağız çünkü muhalefet bilgi kirliliği, Dezenformasyon yapıyor. Yanlış bilgiler aktarıyor. Yalana dayalı, ahlaki olmayan propaganda yapıyor. Biz onlara karşı getirilen sistemin neler olduğunu anlatacağız. Türkiye çok partili döneme geçtikten bu yana en büyük sıkıntıyı koalisyonlardan ve istikrarsızlıktan çekti, çift başlı yönetimlerden çekti. Bu referandum bütün bunlara son verecek, güçlü yönetimler dönemini başlatacaktır.

Referandum süreci içerisinde hangi konular üzerinde yoğunlaşıldı?

Referandumla ilgili 25 Şubat’ta Ankara Arena tarihi günlerden bir tanesini yaşadı. Çok büyük bir coşkulu kalabalık ülkemizin her yerinden gelen insanlarımız başbakanımızın verdiği startla başladı. Yoğunlaştığımız konular ise, neden bu sistemi getiriyoruz, neden ihtiyaç duyduk, neler yapıyoruz, ne öneriyoruz ve muhalefetin bilgi kirliliğini önlemeye yönelik sistemin içeriğini hazırladık. Dokümanlarımızı, şarkımızı hazırladık ve bundan sonraki süreçte de bunların alana çıkıp anlatılması gerekir. Kadrolarımız ise hazır vaziyette.

Başkanlık sistemi olursa nasıl olmazsa nasıl bir Türkiye bekleniyor?

Cumhurbaşkanlığının halkta onaylanması demek Türkiye’nin 2019’a kadar Türkiye’nin seçim sıkıntısı yaşamayacağı anlamına gelir. 2019’da ise koalisyon derdini ortadan kaldırır çünkü bu sistemde halk oyunu verecek. 2 turlu olursa 2’nci turun akşam 5’ten sonra ülkeyi 5 yıl süre ile kimin yöneteceği belli olacak. Bu istikrar demektir, bu geleceğe güven demektir. Bu durum hem iç hem dış yatırımcı ve çevreleri olumlu etkileyecektir. Bu anlamda biz 16 Nisa’nın ülkemizin önünü açacak güven ortamını tazeleyecek önemli bir gün olarak niteliyoruz. Eğer ki aksi sonuç çıkarsa da, bu muhalefet bugün şirinlik yaptıklarına bakmayın istikrarı bozma adına, Türkiye’yi kaosa sürükleme adına bütün şer güçleri ile birlikte saldıracak, propaganda yapacaklardı. Bu ülke gezi olaylarını gördü, bu ülke düşmanların nasıl pusuda yattığını çok iyi biliyor. En son 15 Temmuz darbe girişiminde de ülkenin meclisinin bombalandığını, sokaktaki insanların bombalandığını halkımız gördü. Halkımız ise bu kişilere fırsat vermeyecek. Allah’ın izni ile aksi bir sonuç düşünmüyorum. Yeni ve güçlü bir evet ile yolumuza devam edeceğiz.

Kulislerde referandum süreci ile ilgili neler konuşuluyor?

Bizim arkadaşlarımız yaptığımız değişikliğin ne olduğunu dokümanlarını hazırlayarak herkes kendi bölgesinde çalışmak üzere hazırlık yapıyor. Zaten meclis kapandığı an hafta sonları alana çıkıyoruz. Burada da alandan dönüşleri kendi aramızda değerlendiriyoruz, tartışıyoruz. Muhalefet ise bütün ser güçleri ile birlikte halkı yanıltmaya yönelik çaba içerisinde bir yanda FETÖ bir yanda PKK, bir yanda bilmem ne hepsi bu referandumda halkı kandırabilmek için telaş içerisinde saldırıyor. İnşallah milletimizi kandıramayacaklar.

Kahramanmaraş’ta ne gibi çalışmalar yürütülecek?

Şu anda kesinleşmiş bir şey yok ama biz 16 Mart’ta meclis çalışmalarına ara vereceğiz ve o andan itibaren tüm milletvekillerimizle şehrimize gelerek 11 ilçemizde muhtarlarla, STK’lara gidip derdimizi anlatmak. Konferanslar vermek kampanyayı halkımızla birlikte yürütmeyi hedefliyoruz. AK Parti davasının sahibi halktır bizim kampanyamızı halk yürütür, halk ile birlikte yürürüz. Bundan önce 8-10 seçimde nasıl yaptıysak aynı şekilde milletimizin ayağına gideceğiz kahvede, caddede, sokakta, sivil toplumda, meslek odasında onlarla hemhal olacağız anlatacağız dinleyeceğiz ve soruları cevaplayacağız.

Kahramanmaraş’ta yeni bir rekor bekliyor musunuz?

İnşallah yeni bir rekor bekliyoruz şehrimizi seviyoruz bu şehir bizi hiçbir zaman mahcup etmedi inşallah bu defada mahcup etmeyecek.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu vesile ile herkesi selamlıyorum ve tüm halkımızı sandığa gitmeye davet ediyorum. Bu seçim tarihi bir seçimdir. Bu ülkede vesayet odaklarının ders alacağı, ders alması gereken bir halk oylamasıdır. Bizde bunu hep birlikle başaracağız.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz