Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan özel harekât polisi 24 yaşındaki Mustafa Katırlı, Pazarcık İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin cenazesini silah arkadaşları taşıdı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olan polis memuru Mustafa Katırlı'nın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına konulan şehit polis Katırlı için Pazarcık Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil, Uğur Dilipak, İmran Kılıç ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ‘un yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin ailesi, yakınları ile çok sayıda polis ve vatandaş katıldı.

CEMAAT AVLUYA SIĞMADI
Şehidin cenaze namazını Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher kıldırdı. Gevher, helallik almadan önce şehit ailesini ve vatandaşlara; “ Geçtiğimiz hafta aynı gün Kahramanmaraş merkez ilçede yine bir polisimizi ebediyete uğurladık. Ülkemizin üzerindeki musibet er geç gidecek, sabır” diyerek teselli etti. Cenaze namazına katılan vatandaşlar cami avlusuna sığmadı ve yollara taştı.

ŞEHİT ANNESİ METANETİNİ KORUDU
Şehidin annesi Muhterem Katırlı oğlunun arkasından "Güle güle kuzum" diyerek ağıt yaktı. Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken şehit polis Katırlı'nın diyabet hastası olan babası Ali Katırlı'yı Vali Mustafa Hakan Güvençer, annesi Muhterem Katırlı'yı ise kadın polisler teselli etti. Şehidin annesi Muhterem Katırlı, oğlum un ardından gözyaşı döktü, 'Güle güle kuzum' diyerek ağıt yaktı.

Şehit Katırlı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ikindi vakti İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kaldırılan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Şehit polis Katırlı'nın cenazesi vatandaşların açtığı dev Türk bayrakları eşliğinde Hacı Ahmet Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

AİLESİNİ 4 GÜN ÖNCE ZİYARET ETMİŞTİ
Şehit polis memuru Mustafa Katırlı'nın, en son geçen çarşamba günü Ankara'da şehit olan arkadaşı Mustafa Yavaş için Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda düzenlenen törene katıldıktan sonra Diyarbakır'a dönerken Pazarcık'ta oturan ailesini birkaç saatliğine ziyaret ettiği öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA GÖNÜLLÜ KALMIŞ
2'si kız, 4 çocuklu ailenin ikinci çocuğu ve bekar olan şehit polis Mustafa Katırlı'nın, şark görevini tamamlamasına rağmen terörle mücadele için gönüllü olarak Diyarbakır'da kaldığı öğrenildi.
Haber: Şenol Güneş 

Editör: Mahmut Beyaz