Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru 41 yaşındaki Ahmet Çiftaslan için memleketi Kahramanmaraş'ta mevlit okutuldu. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulu Cami'de okutulan mevlide, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, şehit polisin meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, mevlidin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişten bugüne kadar ülkenin dinini, devletini, vatanı ve milletini korumak için büyük fedakarlıklar yapıldığını belirtti.  Şehit polis memuru Çiftaslan'ın mevlidine katılmaktan onur duyduğunu vurgulayan Kılıç, "Dinimiz, devletimiz, vatanımız ve milletimiz bu değerlerimiz büyük bedeller ödenerek bizlere intikal ettirilip ulaştırıldı. Günümüzde de bu değerlerin korunması için büyük bedeller ödeniyor. Şehitlerimiz bu değerlerimiz uğruna kanlarını sebil etmişlerdir. Bizlere de son şehitlerimizden birisi olan bu kardeşimizin okunan mevlidine katılmak bizlere nasip oldu" dedi.  Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısında polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur şehit olmuştu.
AA

Editör: Mahmut Beyaz