AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine çizmiş olduğu yol doğrultusunda hareket ettiklerini ve çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Özdöşemeci, gençlik kolları teşkilatı olarak bu seçim dönemini yenilikçi bir politikayla devam ettireceklerini vurguladı. Faaliyete geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine de değinen Özdöşemeci, her an ve her zaman vatandaşların yanlarında olduklarının altını çizdi.

“TEŞKİLATIMIZLA AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Teşkilatlarıyla beraber aktif bir şekilde çalıştıklarını anlatan Özdöşemeci, Cumhurbaşkanımızın bizlere olan teveccühü gençlere verdiği önem bizler için çok değerli. Bunun her zaman kıymetini bilerek her zaman bunun değerini bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz, fikirlerimizi üretiyoruz. Mesaimizi cumhurbaşkanımızın verdiği önemi ve değeri düşünerek daha aktif, verimli, faydalı kullanmak için çalışıyoruz. Onikişubat gençlik kolları olarak bizler yine bir seçim sathı mahalline giriyoruz. Tabi bizim teşkilatımızın en önemli özelliklerinden biri seçim döneminde olmasak dahi ben bu teşkilata girdiğim günden bugüne kadar her zaman sanki seçim varmış gibi sahadayız. Hem parti binamızda hem sahada bu minberde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yani vatandaşla diyalogumuz sadece seçim üzerine değil. Yani ben mahalle başkanımdan mahallesiyle alakalı bir sıkıntı olduğunda ben bunu seçimden 1 gün öncede olsa alıp bununla alakalı elimden ne gelirse yapıyorum. Seçimden 1 gün sonrada olsa bununla alakalı yapacağım icraat değişmiyor. Bizim en büyük özelliğimiz dinamik yapımızı her zaman koruyoruz her zaman teşkilatımızla aktif bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

“KENDİMİZİ YENİLEYECEĞİZ”
Kendilerini yenileyeceklerini ifade eden Özdöşemeci, “Bu seçim döneminde de cumhurbaşkanımızın bizlere çizmiş olduğu yol yenilikçi bir çalışma. Yani klasikleşmiş çalışmalarımız hala hazırda kalsın. Tabi bazı klasik seçim çalışmaları vardır ki 50 yıl öncede bu yapılıyordu 100 yıl sonrada yapılacak çalışmalardır. Bunlardan vazgeçme lüksümüz yok. Ama kendimizi yenileyelim. Yani bu sadece siyasetle değil her yerde bu mesleki ortamlarda dahi insanın olduğu her yerde kendini yenilemeyen insan,  kendini yenilmeyen yapı, çağa ayak uyduramayan yapı yok olmaya mahkûmdur. O yüzden biz teşkilat olarak bu seçim döneminde kendimizi yenileyeceğiz. Yeni yeni farklı seçim çalışma stilleriyle vatandaşımızın ayağına gideceğiz ellerini sıkacağız” şeklinde konuştu.

“İYİ TEPKİLERLE KARŞILAŞIYORUZ”
Sahada vatandaşlardan oldukça olumlu tepkiler aldıklarını belirten Özdöşemeci, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Çok şükür kötü bir tepkiyle karşılaşmıyoruz. Şu anda benim almış olduğum tepki seçime özel bir tepki değil. Dediğim gibi ben 6 ay önce olsun 3 ay önce olsun sahadaydım. Yani gerek kendimiz vatandaş gezileri, esnaf gezileri gerek mahalle başkanlarımızla kurduğumuz diyalog ve toplantılar olsun oralarda biz zaten vatandaşın derdini sıkıntısını ihtiyacını dinlediğimiz için seçime yaklaşınca sanki dışarıdan farklı bir atmosfere giriliyor farklı farklı sorunlar dile getiriliyor. Her şey daha da böyle artıyor gibi görünüyor ama benim için öyle değil. Çünkü dediğim gibi 2-3 ay önce de ben sahada olduğum için vatandaşımızdan gelen tepkiler çokta farklı değil. Benim gördüğüm kadarıyla gerçekten güzel tepkiler var. Partimize teveccüh zaten seçim sonuçlarına baktığımız zaman 16 yıllık bir iktidarı gördüğümüz zaman zaten iyi yönde olduğunu anlamak çokta zor değil.”

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Sosyal Sorumluluk Projelerinden bahseden Özdöşemeci, “En son ‘Bu Kış Kimse Üşümesin projesini gerçekleştirdik. Burada bizim amacımız her yaş grubu için ihtiyaç sahibi için belirli bir tarih aralığında partimizde bir toplama merkezi oluşturarak hem teşkilatımızdan hem de vatandaşlarımızdan kullanmadıkları kullanıma uygun eşyaları talep ettik. Sağ olsun vatandaşlarımızdan birçok arama aldık. Yeri geldi vatandaşımız bize ben bu size ulaştıramam siz gelin alıp dediler. Biz onların adreslerini depoladık ve hepsini teşkilatımızdaki arkadaşlar aracılığıyla topladık. Yine teşkilatımızdan baya bir kadın kolları olsun bizim dışımızdaki gençlik kolları kademesi ve ana kademelerimiz olsun ciddi oranda bir destek aldık. Onların hepsinin malzemelerini topladık. Temizliğini yaptık ve paketleyip ihtiyaç sahiplerimize gitmesini sağladık. Bunun dışında sosyal sorumluluk projesi yaptık hepsini konuşmaya vaktimiz yetmez. Genel olarak yaptığımız pazartesi günleri bizim rızık duamız var. İçerisinde rızık duasının yazdığı esnafımıza hayırlı işler bereketli bol kazançlar dileriz şeklinde bir notumuz var. Pazartesi günü bizim 2'şerli 3'erli teşkilat arkadaşlarımız çıkıyorlar her pazartesi farklı bir caddedeki esnaflarımıza sabah 9 ila öğlen 12 arasında hem selam veriyorlar hem de hal hatır sorup bereket duamızı bırakıyorlar. Bu sayede esnafımız, vatandaşımız ne yapıyor bir sıkıntısı derdi var mı bunu görmüş oluyor. Vatandaşın yanına gidip selam verdiğiniz zaman yeri geliyor vatandaşlardan bize bir övgü geliyor. Yeri geliyor bir eleştiri geliyor şunu yanlış yapıyorsunuz diyor. Orada biz durup düşünüp hatamız, eksiğimiz, yanlışımız neyse bunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEMEL HEDEFİMİZ GENÇLİĞE, GELECEĞE EMİN ADIMLARLA ULAŞIP”
Temel hedeflerinin gençliğe ve geleceğe emin adımlarla ulaşmak olduğunu söyleyen Özdöşemeci, “Bizim temel hedefimiz gençliğe geleceğe emin adımlarla ulaşıp bu bayrak yarışı dediğimiz bu bayrak yarışında biz en büyük sorumluluk olarak ben kendi omuzlarımda şunu görüyorum. Sonuçta ben burada gelip geçiciyim. Benden sonrada burada bu bayrağı devralacak arkadaşlarımız kardeşlerimiz başkanlarımız olacak. Onlara ben ne kadar ne kadar güzel ne kadar kullanışlı bir miras bırakırsam ne kadar düzenli bir teşkilat bırakırsam onlarda bu bayrağı o kadar rahat götürebilirler. Bizim en temel sorumluluğumuz budur. Yakın zamanda yapmış olduğumuz İl gençlik kolları danışma meclisimizi zaten milletvekillerimiz bizlere mesajı verdi. İl başkanımız bize mesajı verdi. Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği önem ve değerimiz ile alakalı neden hani gençlik bu kadar önemli şeklinde bize mesajı verdi. İl gençlik kolları başkanımızda bize güzel mesajlar verdi. Orada bir şiir okumuştu kendisi. Ustada kalırsa bu öksüz yapı bunu sürdürmeyen çırak utansın. Bizim yapmamız gereken gelecekte 3-5 yıl sonra geriye baktığımızda yüzümüzün kızarmaması lazım. Bunun olmaması içinde aynı bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibide bu yapıyı ileriye götürmek ondan sonrada sürdürmek için bizden sonrada bu davanın sürdürülmesini sağlamak için ciddi, disiplinli, samimi bir şekilde çalışmalıyız” ifadelerine yer verdi.

AKLISELİM TEŞKİLATI
Özdöşemeci, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Biz gençlik kolları olarak ana kademe başkanlarımız bize her zaman gençler geleceğimizdir bizlerden sonra sizler burada olacaksınız şeklinde söylerler. Bende artık gençlik kolları yavaş yavaş gençlikten çıkan yani sirkülasyona çok fazla uğrayan bir teşkilattır. 18-30 Aralığı olduğu için bizde 30'u geçtikten sonra artık genç değilsindir. Farklı birimlerde görev alırsın. Bizim birde kendi aramızda söylemiş olduğumuz isimle aklıselim teşkilatımız var. Yeni seçmen birimi olarak genel merkezimizin vermiş olduğu isimle sistemlerimizde geçiyor. Bizlerde mesela orada liseli kardeşlerimizle bir siyasi çalışmalar sürdürüyoruz. Yani onlarla da bir bizim yapılanmamız var. Her ne kadar gençlik kolları bu ülkenin geleceği ise gençlik kollarının da geleceği Aklıselim teşkilatıdır. Benden sonrada bu makama bu koltuğu bu bayrağı onlar devralacaktır. Gençlik olarak önemle üzerinde durduğumuz çalışmalardan bir tanesi de bizim aklıselim teşkilatımızdır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz