Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı Eylül Ayı İl Divan Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Saadet Partisi İl Binasında gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez’in yanı sıra İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Oldukça samimi bir ortamda yapılan toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, çözümün milli görüşte olduğunu vurguladı.

“GENEL BAŞKANIMIZ KUTUPLAŞTIRICI BİR SİYASETİ REDDEDİYOR”
Bitmez, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün ülkemiz başta Güneyindeki komşularla olan durumu, ekonomideki gidişatı, sosyal politikalardaki patlamalar, ülkede yaşanan hukuksuzluklarla karşı karşıya olduğumuz bir gündemin içerisindeyiz. Bu atmosferde Genel Başkanımız kutuplaştırmayan, kutuplaştırmanın ülkemize vereceği zararı her daim dile getiren bir hatırlatmayla ülkenin başta cumhurbaşkanı ana muhalefet partisi lideri, İyi Parti Genel Başkanıyla başlayan bu ülkenin meselelerini gelin beraber oturup konuşalım birlikte çözüm arayalım, bu çözümü hep birlikte ortaya koyalım. Dışarıdan bir sonuç aramak, destek aramanın ülkemize zararı var hatırlatmasını, bu ülkenin gidişatı ile ilgili görmüş olduğu samimi endişelerini ilgililere birinci ağızdan ulaştırmak üzere Türkiye’nin geleceği için liderler ziyareti çerçevesinde ilgililere aktarıyor.

“ŞU ANDA HER ALANDA SIKINTILAR VAR”
Saadet Partisi olarak biz körü körüne bir muhalefet anlayışı içerisinde değiliz. Muhalefet partisi olmakla birlikte vazifemiz iktidarda bulunan insanların yapmış oldukları yanlışlıkların doğrusunu yapmak adına onlara aktarma vazifemiz var. Saadet Partisi böyle bir duruşu temsil etmektedir. Bugün ülkemiz eğitimden ekonomiye dış politikadan kalkınmaya, sosyal politikalardan sağlığa her alanda sıkıntılarla karşı karşıyadır. İktidar sahipleri kendilerince yapılan yanlışlıkları halka doğru gibi takdim etmeye kalksa da insanlar yaşantısında sıkıntıları hissetmekte ve bunu her ortamda dile getirmektedir. Elbette bugün Türk siyasi tarihinde hiçbir dönemde olmadığı kadar medya ambargosu var. Tek ekran vardır. Hangi kanalı açarsanız o ekranda iktidarın ya cumhurbaşkanını ya diğer bakanlarını görürsünüz. Böyle bir ortamda insanlar maalesef aklıyla düşünemiyor.

“50 YILDIR ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞI VURGULUYORUZ”
Saadet Partisi olarak biz 50 yıldır şahsiyetli bir dış politika anlayışını vurgulamamıza rağmen bu hükümet iş başına geldiğinden bu yana atılması gereken adımları dile getirmemize rağmen kendi bildiklerini okumaları neticesinde attıkları yanlış adımların ceremesini ülke olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bugünkü iktidar yapmış olduğu yanlışlıklardan dolayı ülkemizi ve Suriye’yi bu noktaya getirmiştir. Biz temel prensip olarak problemlerimizi savaşarak değil konuşarak çözmeyi esas alan bir inanca sahibiz. Gelinen süreçte de problemin çözümü için Amerika ile Rusya ile iş tutuyoruz. Ne Amerika ne Rusya o bölgede yaşayan insanların geleceği için bulunma arzusu içerisinde değil. Herkes kendi menfaatinin peşinden koşuyor.

“EKONOMİ ÇOK KÖTÜ DURUMDA”
Ekonomi çok kötü durumda. Suni gündemlerle Türkiye ekonomisinin kaldığı problemler göz ardı ediliyor. Bugün Türkiye’nin borcu 457 milyar dolara ulaşmış durumda. AK Parti iktidara geldiğinde ülkenin borcu 217 milyar dolardı. Yani arada yüzde 140’a varan borç artışı var. Bu borcun devlet tarafından yapılanı da özel sektör tarafından yapılanı da var. Borcun neticesinde ortaya çıkan faiz ödemelerini vatandaş olarak hepsini biz ödüyoruz. Türkiye’de ekonomideki temel problemlerden bir tanesi faiz ekonomisinin varlığıdır. Bu faiz ekonomisini ortadan kaldıracak olan bir iktidar olmadığı müddetçe vatandaşın ekonomik sıkıntıdan kurtulma şansı yok.

“TARIMDAKİ SIKINTILAR DEVAM EDİYOR”
Tarımdaki sıkıntılar devam ediyor. Çiftçi ektiğinin karşılığında herhangi bir şey alamaz hale geldi. Ne tarıma ne de çiftçiye yeteri kadar destek verilmiyor. Ekonomide bir taraftan özelleştirme adı altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugüne kadar kazanmış olduğu her şey peşkeş çekiliyor. Ucuza veriliyor, yandaşa veriliyor. Satılmayan ne varsa satılmaya hazırlanıyor.”

“YENİ BİR DÜNYAYI KURMAZSAK, ZALİMLER BİR GÜN KAPIMIZI ÇALACAK”
Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı ise şunları kaydetti: “Her toplantı da yeni bir dünya diyoruz. Yeni bir dünyayı hedef almış bir teşkilatın mensuplarıyız. Bir topluluk bulunsun ki içinizden iyiliği emretsin kötülüğü nehretsin. Biz yeni bir dünyayı kuşanmışken bu bir avuç topluluk inşallah yeni yeni bir dünya düzeni kuracak. Adil bir düzen kuracağız. Çünkü bizim ufkumuz çok geniş. Biz Kanada’da ki mazlum milletleri de düşünüyoruz, Afrika’nın en ücra köşesinde ki sömürülen ezilen hor görülen kardeşlerimizi de düşünüyoruz. Doğuyu batıyı her bir yeri düşünüyoruz. Çünkü yeni bir dünyayı kurmazsak, emperyalist güçler, zalimler bir gün bizim de kapımızı çalacak. Bundan dolayı üzerimize büyük bir vebal yüklenmiş durumda bu vebalden dolayı da en çok çalışması gereken milli görüş teşkilatına mensup olan kardeşlerimiz. Çünkü yeni bir dünyayı hedefine koymuş olan başka bir teşkilat yok. Yani bugün cemaatlere baksanız, tarikatlara baksanız, partilere baksanız programlarını inceleseniz yoktur böyle bir teşkilat. Bundan dolayı bu vebal üzerlerimize yüklenmişken boş durmamalıyız. Biz gayret etmeliyiz. Peki, nasıl olacak bu iş; 60 yıldır gayret eden abilerimiz çok önemli bir muadil, önemli bir tohum attılar. 17 yıldır da biz gayret ediyoruz ancak halk tarafından şuanda ilgi görmüş durumda değil bundan sonra iş birlikçi siyasetçilerden halk bıktı usandı artık insan kurtuluş kapısını milli görüşte gördüğünden dolayı şimdi her taraftan milli görüşe arkadaşlarımız katılıyor. Buna şahit oluyoruz.

“AK PARTİYE GÜZ GELDİ”
Şimdi Ak Partiye güz geldi arkadaşlar. 60 yıldır bizim gayretlerimiz ile yeni bir dünyayı kuracağız. Biz bunu hedef edinmişken asla vazgeçemeyiz. Biz nice hardallı bayramlar gördük ki, bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz. Bu gençliğe teşekkür etmemiz lazım. Sabırla gayretle çalışıp bu gülere geldiler. Ak Partiye güz geldi dedim ya, bundan sonra bunlar darmadağın olacak bizim dışarıda kalan kardeşlerimizi kucaklayacağız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz