Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın da katılımlarıyla 31 Mart yerel seçimlerindeki adaylarını tanıttı. Clarion Otel’de gerçekleşen ve katılımın oldukça yoğun olduğu aday tanıtım programında konuşan Saadet Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Vahdet Sürücü, “Bizim dönemimizde ilçelerimizi güçlendireceğiz. Elbistanlı bir kardeşim ben Kahramanmaraşlıyım demekten gurur duyacak. Afşin’deki kardeşimiz ben Kahramanmaraşlıyım demekten gurur duyacak. Bizi ayrı vilayet yapın demelerine gerek kalmayacak. Çünkü bizim en bariz baskımız Allah’ın kulları arasında asla bölge ayrımcılığı, ırk ayrımcılığı, mezhep, din ayrımcılığı yapmayan şanlı bir anlayışın temsilcileriyiz” diye konuştu. Renkli görüntülere sahne olan programda vurgulanan en temel olgu ise ‘Milli Görüş Belediyeciliği’ oldu.

“MEMLEKETİN HİÇBİR VATANDAŞINI ASLA DIŞLAYAMAYACAĞIZ”
Memleketin hiçbir vatandaşını asla dışlayamayacaklarını belirten Sürücü, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bizim dönemimizde ilçelerimizi güçlendireceğiz. Elbistanlı bir kardeşim ben Kahramanmaraşlıyım demekten gurur duyacak. Afşin’deki kardeşimiz ben Kahramanmaraşlıyım demekten gurur duyacak. Bizi ayrı vilayet yapın demelerine gerek kalmayacak. Çünkü bizim en bariz baskımız Allah’ın kulları arasında asla bölge ayrımcılığı, ırk ayrımcılığı, mezhep, din ayrımcılığı yapmayan şanlı bir anlayışın temsilcileriyiz. Bundan 10-12 yıl önce Orta Karadeniz’de bir vilayette gezerken şehrin hoşuma giden güzel manzaraları vardı. Onların resimlerini çekiyordum. Yanımda beliren 30 yaşlarında bir erkek o kendi memleketine küfrederek dedi ki başkanım nesi varda çekiyorsun memleketin? Şimdi arkadaşlar bir insanın kendi memleketine küfretmesi çok büyük bir hadisedir. Herkes birde yabancıya karşı kendi memleketine asla küfretmez. Benim kafa nasıl çalıştı? Dedim ki bu adamı bu memlekette nasıl ötelediler ki bu adam bir yabancının kulağının dibinde kendi memleketine küfrediyor. İşte muhterem arkadaşlar biz başkan olduğumuz zaman memleketin akıllısına da sahip çıkacağız, delisine de sahip çıkacağız. Memleketin hiçbir vatandaşını asla dışlayamayacağız. Herkesin derdiyle dertleneceğiz.

“SEÇECEĞİMİZ KİŞİ TEMSİL KABİLİYETİNE SAHİP OLMASI LAZIM”
“Seçeceğimiz belediye başkanı memleketimizin dışarıya karşı temsil kabiliyetine sahip olması lazım” diyen Sürücü, şunları söyledi: “Dışarıdan bir misafir geldiği zaman ister yurt dışından ister yurt içinden siz memleketi temsilen belediye başkanınızı dışarıdan gelen misafirin karşısına oturtuyorsunuz, dışarıdan gelen misafir sizin belediye başkanınızda temsil kabiliyeti görmezse şehrimizi küçümser. Bu sebeple adayların içerisinde kimi daha layık görüyorsanız elbette ki onu seçmek Nisa suresinin 58’inci ayetinin bir gerekliliğidir. Çünkü Nisa suresinin 58’inci ayetinde Allah, “Ey insanlar, emanetleri ehline veriniz” diye kullarına emreder.”

“MEMLEKETİMİZİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEMEYECEĞİZ”
Uçuk, kaçık projelerle memleketi borç batağına sürükleyemeyeceklerinin altını çizen Sürücü, “Sizler son yüzyılda dünyanın en mükemmel, en muazzam en muhteşem hocası olan Necmettin Erbakan’ın talebelerisiniz. Elhamdülillah ki hükümet ortağı olduğumuz zaman bakınız hiçbir zaman tek başımıza iktidar olmadık. Hep koalisyonlarla idare ettik ama hem dış âlemde hem iç âlemde insanlığa en büyük hizmetleri en hayırlı bir şekilde yaptık. Biz belediye başkanınız olduğumuz zaman uçuk, kaçık projelerle uğraşarak memleketimizi borç batağına sürüklemeyeceğiz. İnsanımıza günlük hayatında ve geleceğini ilgilendiren ne tür yatırımlar yapmamız gerekiyorsa milletin ekonomik kaynaklarını o yatırımlar için en akıllı en vicdanlı en namuslu bir şekilde kullanacağız. Yaptığımız iş sağlam olacak. Yaptığımız iş güzel olacak. Yaptığımız iş hayatı kolaylaştıran insanlığa hizmet eden nitelik taşıyacak” şeklinde konuştu.  

“BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK OLMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”
Bütün dünyaya örnek olmak üzere yola çıktıklarını anlatan Sürücü, “31 Mart’ta yapacağınız seçim sadece Kahramanmaraş için değil, bütün insanlık için hayırlı olacaktır. Çünkü Kahramanmaraş Belediyesi başkalarını taklit eden bir belediye olmayacak. Türkiye başta olmak üzere bütün dünya belediyelerine örnek olacak bir hizmet anlayışı ile hizmet edeceğiz. Bu sebeple biz bu hareketle bütün dünyaya örnek olmak üzere yola çıktık. Sırtımızı Allah’a dayadık. Allah sizi himaye etsin” ifadelerini kullandı.

“GİTTİĞİM HER YERDE SİZLERİN GÖRÜŞÜNÜ SÖYLÜYORUM”
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ise konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz 24 Haziran 2018 seçimlerinde 16 yıl sonra mecliste tekrar temsil edilme imkânı bulduk ve Saadet Partisi şu an 2 milletvekili ile mecliste temsil ediliyor. Bende gittiğim her yerde sizlerin görüşünü söylüyorum. 6 aydan fazla bir vakit geçti. Sağ olun bize güvendiniz. Bizde gittik, yeminimizi ettik, göreve başladık. Biz aciz kullarız. Siz aciz bir kula kulluk ediyorsunuz, yapmayın bunu diyorum, meclisten birisi bana “Aciz kul sensin” diyor. Benim yaptığım vekillikten memnun musunuz? Bunu tüm içtenliğimle soruyorum. Hiç endişeniz olmasın. Bu hikâye nerede biter bilmiyorum ama her zamanda ve zeminde hakkı söylemeyen namerttir. Neden sinirleniyorlar? Söylediklerimiz aslında sadece herkesin bildiği doğrular. Söylediklerimizde bir şey yok. Diyoruz ki sarayda yaşamayın, öfkeleniyorlar. Diyoruz ki bu dünyanın nimetleri kısıtlıdır, cennet sadece ve sadece Allah’ın yaratacağı, sonsuz nimetlerle donanmış bir yerdir. Siz burayı cennete çeviremezsiniz. Siz burayı cennete çevirirseniz, bizim cehennemimiz haline getirirsiniz diyoruz. Buna da kızıyorlar.

“DOĞRULARI DİLE GETİRMEK BUNLARI RAHATSIZ EDİYOR”
Büyük yanlışlar içinde oldukları için hepinizin bildiği gündelik doğruları getirmek bunları rahatsız ediyor. 16 yıl, yani bunların döneminde doğan çocuklar artık reşit olmak üzere. Ekonomide 880 milyar TL gelir bekleniyor, 840 milyar TL gider bekleniyor. Yani bu bütçenin 40 milyar TL fazla vermesi lazım. Ama bakıyorsunuz 80 milyar TL’ye yakın açık veriyor. Neden? Çünkü 117 milyar TL borç faizi ödenecek. Borcun ana parası ve faizi değil, borcun ana parası ile hiç alakası yok. Sadece ve sadece vadeyi atlatmak için al şu faizini der. Ana para ödemesini şimdi değil, daha sonraya erteleyebilir. Bu ülkeyi tefeciye mahkûm ettiler. Tarımı, hayvancılığı bitirdiler. Eğitim çöktü. Ülke kirlendi. Sadece yandaş ve hain üzerinden gidiyorlar. Kendilerinden olmayanlara hiç saygıları yok ve netice de gerçekten bu ülkeyi devraldıklarından çok çok kötü duruma getirdiler. Bunu kendileri yaptı. Ne adına yaptılar? Kendilerini kalkındırdılar. Kendi yandaşlarını kalkındırdılar ve sizlerin bizlerin bu insanların hakkı olan şeyleri gasp ettiler. Liyakate son verdiler. Bakın geçen gün ne oldu? Fizikten Türkiye birincisi olan bir genç. Son birkaç yıldır girdiği sınavlardan öğretmen olmaya çalışıyor, fizikten Türkiye’de derece yapmış. Bu çocuk yüksek bir not alıyor, ama mülakat diye bir şey koydular. Geçen yılki mülakattan da 93 puan alıyor. Bu yıl bakıyorsunuz mülakat puanından 54 vermişler. Nerede bu 54’ün sırrı? 

“DÖŞEMEALTI’NDA VERİLEN MESAJ AÇIK!”
Sağ olsunlar sizin gibi birçok il ve ilçeden davet alıyoruz. Geçenlerde Antalya’ya gittik. Antalya’nın Döşemealtı diye bir ilçesi var. Döşemealtı’na gidin bunların 16 yılının özetini görürsünüz. İlçede 2 tane şantiye yükseliyor. Bir tarafta hipodrom yapıyorlar, öteki tarafta cezaevi yapıyorlar. Bunların döneminde 2 şey arttı. Cezaevi arttı bir de kumar oynayanlar arttı. Neden? İşsizlik. Döşemealtı’nda verilen mesaj açık. Diyor ki sana paranı al şurada ganyana yatır bana bir güzel ver o parayı diyor. Yok, ben oynamam hipodromdan dışarı çıkacağım, şöyle bir bakacağım derseniz karşıda sizi cezaevi bekliyor. Sistem bunun üzerine kurulu. Yani Döşemealtı Türkiye’nin 16 yılının özetidir. Ama umutsuz olmayın. Döşeme altı’na gittiğinizde bir de OSB göreceksiniz. Bunu kim yaptı? 1976 yıllarında Necmettin Erbakan açtı.

31 MART AKŞAMINA KADAR CANLA, BAŞLA, AŞKLA, HEYECANLA ÇALIŞACAĞIZ
Programda konuşan bir başka isim olan Saadet Partisi Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Erkan Pınarbaşı, “Bütün olumsuzluklara rağmen, bütün karalama kampanyalarına rağmen dimdik ayakta duran siz milli görüşçü kardeşlerimizin ben ellerinden, ayaklarından öpüyorum. Dün ne dediyse bugünde aynı şeyi söylüyoruz. Dün hak dedik, adalet dedik, adil düzen dedik, milli görüş dedik, bugünde aynı şeyleri söylüyoruz. Hal böyle olunca 94 ruhunu taşıyan bu kardeşlerimize büyük bir görev düşüyor. O ruhla 31 Mart akşamına kadar canla, başla, aşkla, heyecanla çalışıp 1 Nisan sabahında cepsiz ceketli kardeşlerimizi belediye başkanı tayin edecek olan sizlersiniz” dedi.

“MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ YENİDEN İKTİDAR OLACAK”
Milli Görüş Belediyeciliğinin yeniden iktidar olacağını savunan Pınarbaşı, şunları kaydetti: “1994’deki bu bacılarımız kapı kapı dolaştılar, ev ev dolaştılar, her türlü imkânsızlıklara rağmen çalıştılar ve halkımızda bu çalışmanın neticesinde bize görev verdi ve biz bu görevi aldıktan sonra Türkiye’yi adeta milli görüş belediyeciliği kapsadı ve adil bir belediyecilik anlayışı geldikten sonra iktidar olduk. Ben 1989 ile 1996 yılı arasına benzetiyorum bugünü. 2019 ila 2026 arasına benzetiyorum bugünü. 1989’da seçim dönemine girerken bizim oy oranımız yüzde 2 idi. 1996’da Türkiye’nin birinci partisi olduk. Şimdi de aynı böyle bir manzara ile karşılaşacağız. Yeniden milli görüş belediyeciliği inşallah sizlerin teveccühü, Allah’ın izniyle iktidar olacak. Bir önceki dönemde yaşadığımız bir takım olumsuzluklar vardı. O olumsuzluklardan dolayı halkımız bize ya niye seçime tek başınıza girmediniz diyordu. Şimdi biz tek başımıza seçime giriyoruz. Bir önceki dönemde üyeliklerini sildiren vatandaşlarımız, bugün her gün partimize gelerek üye kayıtlarını yaptırıyorlar.”

“BİZ KESİNLİKLE BU DÖNEM İTTİFAKIN İÇİNDE DEĞİLİZ”
Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Narlı’da, “Biz bu seçimlerde Türkiye’de ittifak yapmadan tek başımıza yürüyoruz. Biz kesinlikle bu dönem ittifakın içinde değiliz. Türkiye’nin her tarafında tek başımıza seçimlere giriyoruz. İnşallah bunun neticesi hayırlı olur. Biz milli görüş belediyeciliğini özümsedik. İnşallah önümüzdeki belediye seçimlerinde halkımızın da teveccühü ile geleceğiz ve milli görüş belediyeciliğini tekrar hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayları şu şekilde;

-Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Vahdet Sürücü,
- Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Erkan Pınarbaşı,
-Afşin Belediye Başkan Adayı Şeref Ertekim
-Andırın Belediye Başkan Adayı Abdullah Tor
-Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı İrfan Şişman
-Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Bünyamin Gökçe
-Ekinözü Belediye Başkan Adayı Oktay Ceyhan
-Elbistan Belediye Başkan Adayı Sami Polat
-Göksun Belediye Başkan Adayı İshak Köroğlu
-Nurhak Belediye Başkan Adayı Mehmet Alıç
-Onikişubat Belediye Başkan Adayı Selim Kale
-Pazarcık Belediye Başkan Adayı Ali Çolak
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz