CHP’nin Atom Karınca’sı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın gelişmesi ve memleketlisinin refah ve huzur seviyesinin yükselmesi için çalışmalarına soluksuz devam ediyor.

Her fırsatta Kahramanmaraşlının hakkının peşine düşen Öztunç, ”Kahramanmaraş’ta yaklaşık bin evin altında mozaik var” ifadelerini kullandı ve Germenicia Antik Kenti’ne artık gereken yatırımın yapılarak kent ve ülke turizmine bir an önce kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Öztunç, Meclis’te Kültür Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü komisyonda ayrıca RTÜK’ün dondurma reklamları hakkında yaptığı “Ahlak sınırlarını aşıyor” açıklamasına tepki göstererek “Merak ediyorum, dondurma reklamına niye takılır? Bir sektör bu. Kahramanmaraş Milletvekili olduğum için dondurma sektörü bizde bayağı güçlüdür yani ben dondurma reklamını izlerken aklıma başka şeyler gelmiyor. RTÜK üyelerinin ya da Başkanının nasıl geliyor, anlamıyorum.” Dedi.

Öztunç’un Komisyondaki Açıklamaları Aynen Şu Şekilde;

“YOL AÇILDI, MECLİS’İN SEÇTİĞİ BAŞKA BİR KURUMDA DA BENZERİ OLABİLİR”

“Sayın Bakanım, tabii, RTÜK'le ilgili yeniden bir gerginliğe sebep olmak istemiyorum. Sayın Bakanım, RTÜK'le ilgili söylenecek çok laf var, maalesef neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun Sayın Başkanı aynı zamanda TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyesiydi. Allah'tan müdahale edildi ve istifa etmek zorunda kaldı çünkü yanlıştı. Düşünebiliyor musunuz?.. Bu, şuna benziyor: Bir eve kız istemeye gidiyorsunuz. Kızı isteyen "Allah'ın emri, Peygamber'in kavliyle istedim." diyor; kalkıyor, öbür koltuğa oturuyor, "Verdim, gitti." diyor. TÜRKSAT'ın Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda RTÜK üyesi. RTÜK'e gelen bir başvuru üzerine "Filanca kanalın şalteri inecek." diye karar alıyor RTÜK, gönderiyor TÜRKSAT'a; TÜRKSAT da "Ben para kazanıyorum, indirmem." diyor. İkisinde de Yönetim Kurulunda; hangi kararı verecek, kimin haklarını savunacaktı; istifa etti ama bu tartışma Faruk Bildirici'nin üyeliğinin gitmesine sebep oldu, bu yanlış bir uygulama oldu, bakın, yol açıldı. Yarın bir gün milletvekillerinin, Meclisin seçtiği başka bir kurumda da benzer şeyler olabilir. Bu, daha çok sizin tepki göstermeniz gereken bir uygulamadır, ki sizin partinizin yöneticilerinin tepki gösterdiğini bire bir biliyorum çünkü bu konuda muhatap hep ben oldum Cumhuriyet Halk Partisi adına. Bu yanlış olmuştur. “

“ODALAR BOM BOŞ, YENİ BİNAYA NE GEREK VARDI?”

“RTÜK'te başka yanlış işler de dönüyor Sayın Bakanım, 120 bin liraya yeni bir bina kiralandı. Bilkent'te devasa yeri var, odalar boş. Ne gerek vardı? 120 bin lira her ay para veriliyor, 9 bin lira da ring parası veriliyor, otobüs parası. Personel geliyor Bilkent'e, biniyor otobüslere, yeni binaya gidiyor; akşam geri o binadan geliyor Bilkent'e, evine gidiyor. Her ay 9 bin lira da buradan veriliyor. Yazıktır, günahtır. “

“MÜDAHALE ETMENİZİ BEKLİYORUZ, İSTİYORUZ”

“Bu ara dondurma reklamlarına takmış RTÜK. Merak ediyorum, dondurma reklamına niye takılır ya? Bir sektör bu. Maraş Milletvekili olduğum için dondurma sektörü bizde bayağı güçlüdür yani ben dondurma reklamını izlerken aklıma başka şeyler gelmiyor. RTÜK'ün nasıl geliyor, anlamıyorum ben ya? RTÜK üyelerinin ya da Başkanının nasıl geliyor, anlamıyorum. Bu bir sektör, bunun olması gerekiyor. "25'inci yılımız, 25 personeli balonda uçuracağız Kapadokya'da." Ne gerek var? Paramız mı var? Krizde değil mi, sıkıntı yok mu? Sayın Bakanım, bunlara müdahale etmenizi bekliyoruz, istiyoruz. Geçtiğimiz yıl, burada bütçe görüşmelerinde size olan umudumuzu dile getirmiştik. Sizin bu konulara müdahale edeceğinizi düşünüyorum.”

“DİLİM VARMIYOR”

“Atatürk'e, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edenleri aldı, danışman yaptı RTÜK Başkanı kendisine. Ayıptır ya, olmaz. Şimdi dilim varmıyor, söyleyemiyorum bunları.”

“KAHRAMANMARAŞ’TA BİN EVİN ALTINDA MOZAİK VAR”

“Ayrıca, Sayın Bakanım, Germenicia Antik Kenti seçim bölgem Kahramanmaraş'ta. Şu ana kadar yapılan kazılarda 8-9 kazı yapıldı, kaçak kazı bunlar, 7 tane mozaik çıktı, müthiş mozaikler. Gaziantep'te bir Zeugma var, turist çekiyor. Kahramanmaraş'ta yaklaşık bin evin altında -yani bu çalıştaylarda da ortaya çıkan, Büyükşehir Belediyemizin de çalışmasıdır, eski Bakan Sayın Mahir Ünal'ın da çalışmasıdır- mozaik var. Dünyanın en büyük mozaik kenti olur burası; açık alan yerinde mozaik kenti olur, Antep gibi taşıma da değil. Buranın desteklemesi gerekiyor. Çok ciddi bir turizm geliri getirir. Sadece Kahramanmaraş'ı kurtarmaz, Türkiye turizmine de ekonomisine de katkıda bulunur.  Sayın Başkana bir söz verdim, o yüzden konuşmamı otuz beş saniye kala sona erdiriyorum. Millî Takım'a da bu akşam başarılar diliyorum. Saygılar sunuyorum.”

Editör: Mahmut Beyaz