Her seçim öncesi olduğu gibi Olağan Genel Kongre’de partilerin Belediye Başkan Adaylarını konuk ederek projelerini dinleyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde konukları Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç ile Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör oldu.  2 oturum halinde gerçekleşen kongrede ilk oturum Ali Öztunç’un projelerine sahne oldu. Beraberinde CHP İl Örgütüyle KMTSO’ya gelen Ali Öztunç, Kahramanmaraş için yapacağı projeleri iş dünyasına anlattı. KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz’ün koordinesinde gerçekleşen programın 2’nci oturumun da ise Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör söz aldı. AK Parti Milletvekilleri ve teşkilat mensuplarıyla birlikte KMTSO’ya gelen Güngör, merakla beklenen projeleri açıkladı.

“İYİ YÖNETİCİLİK ÇOK ÖNEMLİDİR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, şunları söyledi: “Odamızda artık bir gelenek haline geldi. Seçimlerden önce, milletvekili adayları veya belediye başkan adaylarının projelerini burada dinliyoruz. Sorusu olan arkadaşlarımız da böylece soru sorma imkânı kazanmış oluyor. Bize göre büyük şehir belediyesi Kahramanmaraş’ın çok önemli kurumlarından birisidir. İyi yöneticilik çok önemlidir. Bu kurumların başına gelen insanlar binlerce insan yönetecek, milyonlarca lira sermaye, finans yönetecek. Daha önceki tecrübelerinde bunların olması lazım. Kısa sürede bu işlere kendini adapte etmesi lazım. Şehir planları genel şehir planları çok önemli. Burası büyükşehir. Büyük bir planın derhal uygulamaya konulmasında yarar var. İşin ehli insanlarla çalışmak çok önemli. İşin ehli olmadığı zaman maliyetler müthiş artıyor. Vatandaşın işi görülmüyor. Yeni yapılan çevre yollarına bakıyorum, çok güzel bir proje yani yapılması lazım, ama o kadar çok mühendislik hataları var ki, iki yolu getirmiş yan yana dibine dayamış, araya dev gibi bir perde duvar örmüş. Yani iki yolu on metre ayır, meyilli bir yüzey yap, zaten kayalık bu kadar betona perdeye gerek yok. Bu gibi proje hataları maliyeti ikiye üçe katlıyor. Diğer yanda, tasarruf çok önemli. Maalesef biz ülke olarak çok müsrif bir ülke olduk. Ekonomimiz de maalesef bu olumsuz etkilenmelerin en başında bu geliyor. Tasarrufa dikkat etmeliyiz aynı hizmeti daha ucuza mal etmeliyiz. Şunu söylemek istiyorum raylı sistemin en kötü tarafı, mevcut yolu daraltır, şehrimiz dağlık tepelik, her türlü proje kulağa hoş gelebilir, bu tepelerden dağlardan raylı sistem çıkmaz. Ancak dişli tekeri olan trenler var, yukarı çıkan ama tabi, Kahramanmaraş’ta kısa tüneller yapılabilir, direkt Kıbrıs Meydanı’ndan delersin yukarı çıkarsın bu projeler çok önemli. Şimdi tünel delme işleri de kolaylaştı.”

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2019 yılı Şubat dönemi çalışmaları hakkında bilgi veren KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise Kahramanmaraş’ta yeni şehircilik anlayışı ile birlikte, sürdürülebilir kentleşmenin gerçekleştirilerek gelecek nesillere daha modern, daha kavranabilir bir şehir bırakmak açısından yerel yönetim vizyonunun önemine dikkat çekti. Zabun şöyle konuştu: “Kahramanmaraş bugün, ekonominin de kahramanı unvanına sahip bir şehir. Yapılan yatırımlarla birlikte tekstil başta olmak üzere birçok sektörde güçlü bir Türk markası olarak anılıyor Kahramanmaraş. Sektörlerimizin çoğu ünlü markaların üretim merkezi haline geldi. Biz de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu gelişimi hızlandırmak, üretimi, ihracatı, kurumsallaşma ve markalaşmayı teşvik etmek adına özel sektörün önünü açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz hafta, sanayi ve teknoloji bakanımızı ağırladık. Sektörlerimizin taleplerini, organize sanayi bölgelerimizin sorunlarını detaylı şekilde anlattık. Sağ olsunlar, sayın bakan da şehrimize ayrı bir ilgi gösterdiler. Gerekli incelemeleri birlikte yaptık. OSB’lerimizin sorunları çözüme kavuşturma konusunda söz verdiler. Umuyorum ki, bu sorunların çözümüyle şehrimizde yatırım, üretim ve ihracat çok daha başarılı bir çizgiye ulaşacak. Kahramanmaraş iş dünyası olarak ekonomide çok daha büyük başarı hikâyeleri yazarak, ülkemizin makro hedefleri temelinde çalışmaya devam edeceğiz.”

“KATILIMCI YÖNETİM MODELİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Toplumun temel gereksinimlerini katılımcı bir süreçle saptayan, kentin ihtiyaçlarını gözeten, alternatif çözümleri barındıran bir yerel yönetim modelinin çağın en büyük ihtiyaçlarından birisi olduğunun altını çizen Zabun, “Bu modeli temel alan, kaynakların etkin kullanımını ana ilke edinen yerel yönetimler ile Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasının önü açılacaktır. Bu anlamda, yerel yönetim vizyonuna yönelik olarak, meslek komitelerimizin katkılarıyla hazırladığımız “modern Kahramanmaraş için yerel yönetimler konusunda iş dünyasının görüş ve önerileri” konulu raporumuzu adaylarımıza sunarak burada istişare edeceğiz. Altyapı ve çevre, ulaşım, planlama ve imar, sanayi ve ticaret, turizm, kültür ana başlıkları altında iş dünyamızın görüşlerini paylaşarak katılımcı yönetim modeline de önemli bir katkı sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Öksüz ve Zabun’un konuşmalarının ardından Hayrettin Güngör ve Ali Öztunç, projelerini tanıttı. İşte Güngör ve Öztunç’un KMTSO’daki konuşmaları ve projeleri;

Hayrettin Güngör

BİRİNCİ ÖNCELİK İMAR PLANINDA REVİZYON, ISLAH YENİ ALANLAR OLACAK
Bir defa imar Çevre ve Şehircilik alanında ilk başlığımız bu. Biz şehre bir bütün olarak bakmamız gerekiyor. Kahramanmaraş dediğimizde, Kahramanmaraş'ı geleceğe hazırlayacaksak, Kahramanmaraş'ın rekabet gücünü artıracaksak, Kahramanmaraş'ı daha rekabeti yüksek bir hale getireceksek bu bütüncül açıyı korumamız lazım. Türkiye'de en önemli hususlardan birisi imar bütünlüğü ve imar disiplini. Bizim ilk başta bunu yapmamız lazım. Bir de hedefimizin olması lazım. Vizyonumuzun olması lazım. Bir vizyon ortaya koymamız lazım. Hangi alanda gelişme sağlayacağız? Hangi alanlar yeşil alan olacak?  Çevre nerede olacak? Sanayi nerede olacak? Bunun yeniden ele almamız gerekiyor. Bizim öncelikli hedeflerimizden biri iyi bir imar planı. İmar planında revizyon, ıslah yeni alanlar. Bunu ele alacağız. Birinci önceliğimiz bu olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİLECEK
Diğer bir husus Türkiye'de yenilenmesi gereken 7 milyon konut bulunuyor. Afet riski olan binalar var. Bu binaların dönüşmesi lazım. Ülke olarak sorunlarımızdan biri kentsel yenileme kentsel dönüşüm. Bu ciddi bir kaynak gerektiriyor. Çevre Bakanlığı bir kanun çıkararak ve fonlar oluşturarak bu dönüşümü peyderpey yapmak istiyoruz. Kahramanmaraş özeline baktığımızda Kahramanmaraş’ımızda kentsel yenileme alanı olması gereken önemli bir alan var. Özellikle Onikişubat ve Dulkadiroğlu. Merkez olarak düşündüğümüz yerde.

BAŞLAMIŞ YERLER BİTİRİLİP, EYLEM PLANLARI HAZIRLANACAK
Bizim hedeflerimizden biri nereye gitsek Tekke sorunu. Bunun bir maliyeti, bir hukuki süreci var. Bizim kentsel dönüşümde ki hedefimiz yaptıkça bir diğerine başlamak. Yani hemşerilerimize; şurayı da yapacağız? Burayı da yapacağız deyip, ümit verip bunları yapmamak değil. Başlanmış yerleri bitirerek bir öncelik dâhilinde bir eylem planı hazırlayarak o sürede bitirmek. Hedefimiz bu olacak. Özellikle şehir merkezimiz, tarihi merkezde başlamak üzere devam edecek. En önemlisi Tekke.  Zaten Tekke kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş. Şu ana kadar çeşitli sebepler ile yapılamayan bazı yerler var. Sağ olsun önceki belediye başkanımızın ciddi yol aldığını görüyoruz. Tabii bu kaynak zaman hukuki süreç de uzadığı için burada bir sorun var.

TRABZON CADDESİNDEN KALEYE KADAR TEK BİR PROJEDE ÇALIŞMA YAPILACAK
Yine o çevrede Trabzon Caddesi'nden başlamak üzere Kaleye kadar olan bir sorun var. Bunlar parçalı olarak şu ana kadar ele alınmış. Tekrar bu sorun giderilememiş. Ama iyi olarak düşünülmüş hiç kimse kötü olsun İyi bir şey yapmaz. Fakat burada nedense hemşerilerimizin bir serzenişi var, sorunu var. Bizim burada yaklaşımımız şu olacak; Trabzon Caddesi'nden Kaleye kadar olan kısmı ve Tekke de dâhil olmak üzere tek bir proje yapmak. Bu projeyi de çeşitlendirmek. Yani 3 alternatifli bir proje. Bunu nasıl yapmak? İstişare ile.

PROJELER, YATIRIMLAR, ÇALIŞMALAR İSTİŞARE İLE YAPILACAK
Bizim Manifestomuzun başlığında istişare yer alıyor. Burayı kullanan paydaşlarımıza oturup, Sizce burada ne sorun var? Sorunları alıp tekrar paydaşlar ile istişare etmek. Evet, siz bir sorun söylediniz, biz bu bölgeyi bütüncül olarak planladık. Şu şu önerileri hazırladık. Tekrar bunları tartışalım diyeceğiz. Bu konuda da işin uzmanlarından, Ehil insanlarımızdan, şehir dışında bulanan ehil insanlardan yardım alacağız. Bunları en geniş bir mutabakat ile ortaya koyup ve projeyi etaplar halinde sonuçlandırmak. Bizim buradaki yaklaşımımız bu.”

Ali Öztunç

MAHALLE MECLİSLERİ KURULACAK
Öncelikle belediyemizin modern bir belediye olması gerekiyor. Yerel yöneticiler tüccar gibi esnaf gibi olmalıdır. Halkın içinde olmalıdır. O samimiyeti yerel yöneticiler yurttaşlarıyla beraber yaşamak zorundadırlar. Eğer belediye başkanı halkın içinde olmazsa odasına girer, makama girer, oradan çıkmazsa vatandaşın sorunlarını yerinde tespit etmezse bana göre başarıya ulaşma şansı yoktur. Öncelikle benim düşüncem mahalle meclisleri oluşturmak. Kentte yurttaşlarımızın büyükşehir yasası kaynaklı zaman zaman belediyeye ulaşamadıklarını biliyoruz. Bakın Nurhak’ın herhangi bir mahallesinin sorunlarını çoğu zaman dile getiremediği hepimiz tarafından biliniyor. Bunların çözümü için mahalle meclisleri şart. Mahalle meclisleri oranın önde gelen isimlerinden oluşacak. Bu meclisler mahallenin sorunlarını büyükşehir belediyesine aktarabilirler. Yine büyükşehir yasamızdan kaynaklı çok sayıda kapatılan belde belediyesine ait mallar, binalar var. Bu mallar şu anda harap durumda. Bunların yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bunun için ciddi bir çalışma yapmak gerekiyor.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BENİMSENECEK
Belediye şeffaf olmalı. Ne kadar geliri, gideri var bunlar kamu tarafından bilinmelidir. Ben günlerdir Büyükşehir Belediyesinden ne kadar borcunun olduğunu öğrenemedim. Kime başvurduysam, kime sorduysam bilgi verilmiyor. Neden bilgi vermiyorsunuz? 900 milyon TL’nin üzerinde olduğu yönünde bilgi var ama net bilgi yok. İnşallah 1 Nisan’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda her yıl 15-30 Aralık arasında gelir, gider tablosunu Büyükşehir Belediyesine asacağım. İnternette yayınlayacağım. Broşürler yapacağım. Bunları tek tek açıklamak şeffaf belediyecilik te boynumuzun borcudur.

AKILLI OTOGAR YAPILACAK
Otogar esnafı kan ağlıyor. Kahramanmaraş’a bu otogar yakışmıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir akıllı otogar var. Biz bunun daha küçüğünü yapacağız. Bu otogar 8 milyon TL’ye mal olacak. Bu otogarı da Kapıçam bölgesine yapacağız. Aynı zamanda bu otogarın içerisinde Doğu Köy Garajı da olacak.

GÜNEY ÇEVRE YOLU YAPILACAK
En büyük sorunumuz trafik. En çok rahatsız olduğumuz konu trafik. Şehir içi trafiği ciddi sıkıntı içerisinde. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bunun için çeşitli yollar var. Bunlardan birisi de Güney Çevre Yolu. Güney Çevre Yolu’nun mutlak surette yapılması gerekiyor. Güney Çevre Yolunu Kavlaklı’dan başlayarak yapacağız. Bu şehir içi trafiğini rahatlatacak bir proje. Bu aynı zamanda baraj bölgesini de ayağa kaldıracak bir proje olacak.

BATI KÖYLERİNDEKİ ULAŞIM SORUNU GİDERİLECEK
Batı köylerinde en büyük sorun ulaşım. Aksu köprüsüne iniyor ve oradan tekrar şehre geliyor. Böylelikle de vatandaşa eziyet oluyor. Bu nedenle buraya mutlaka yani Avşarlı-Cüceli arasına bir köprü yapılması gerekiyor. Bunun da bedeli 15 milyon TL. Bu köprü aynı zamanda bir tasarruf köprüsü olur. Kuzey ve Güney Çevre yolu yapıldığı takdirde yeni bağlantı yollarını da yapacağız. Kuzey Çevre Yolu’nun uygun bir bölgesine Disneyland kurmak istiyoruz.

HAFİF RAYLI SİSTEM
Kapıçamdan başlayıp Üngüt köprüsünde bitecek olan hafif raylı sistem. Dünyanın her tarafında artık Avrupa da her ilçede hafif raylı sistem mevcut. Kayseri ve Gaziantep'te var gayet te güzel yapıldı. Orayı da AK Parti yönetiyor. Merkezi hükümet Kahramanmaraş'a destek vermiyor. AK Partili belediye vardı niye buraya yapılmadı. Merak ediyorum Kahramanmaraş'a niye bu hafif raylı sistem hiçbir şekilde uygulanmıyor. Üstelik her seçimde söz veriliyor. Çantada keklik göründüğü için demi. Bana göre öyle. Ne de olsa kimi gönderirsek gönderelim Kahramanmaraş bize oy veriyor. Hangi seçim olursa olsun Kahramanmaraş'tan çok yüksek oy alıyoruz. Ne gerek var mantığından dolayı hafif raylı sistem uygulanmadı uygulanması gerekiyor. Mesafe 20 km ile 28 km arasında. Yani eğer küçük sanayiden Doğukente giderse 28 km. Ora kesilirse 22 km civarında hafif raylı sistem oluyor. Bununda 150 milyon dolar civarında bir maliyeti var. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesinde başladı, İstanbul'da başladı. Başlayınca bir şekilde bitiyor. Bunu başlatmak gerekiyor, adım atmak gerekiyor. Bu hafif raylı sistem başladığı zaman bunun sona ereceğini biliyoruz. Öyle 1 yılda 2 yılda yapılabilecek bir proje değil farkındayım. Ama en azından Piazza AVM'den Azerbaycan bulvarına kadar ilk oradan başlayabiliriz.

CADDESİ ESKİ HALİNE DÖNDÜRÜLECEK
Trabzon Caddesi malum biliyorsunuz herkesin konuştuğu sıkıntılı olduğu cadde. Trabzon caddesinde büyükşehir belediyemiz bir düzenleme yaptı. Yanlış bir düzenleme ve bundan herkes şikâyetçi. Çok hatalı oldu. O düzenlemenin kaldırılması gerekiyor. Yeniden organize edilmesi gerekiyor. Oranın bence eski haline gelmesi gerekiyor. Trabzon Caddesinin tek yön gidiş Azerbaycan bulvarının tek yön geliş olması gerekiyor. Bunu yeniden sağlamak gerekiyor. Bakın esnaf kan ağlıyor yüzde 50 işimiz düştü diyorlar. Sizlerde biliyorsunuzdur bunlar sizlerin kulağınıza da geliyordur. Trabzon caddesini değiştirmek ilk işlerimizden birisi olacak. Hemen Trabzon caddesinin yanında ciğercilerin ve kasapların olduğu bir sokak vardır. Orası turizm kentindeki gibi organize edilebilir yapılabilir. Safranbolu evleri gibi, Beypazarı'nda yapıldığı gibi çarşı haline getirilebilir. Bir simge haline getirilebilir. Burayı da bu şekilde çok bir maliyeti olmadan yapılabilir. Sarayaltı caddesindeki düzenleme eğer tamamlanırsa şehir içi trafiği yüzde 11 rahatlayacak. Bunu gerçekleştirmek lazım.

OTOBÜS DURAKLARINA GÜNEŞ ENERJİLİ PANEL
Pek çok şehirde kullanılan yöntemlerden birisi güneş enerjisi panelleri otobüs duraklarında artık kullanılıyor. O güneş enerjisi panelini alan o panel yazın klima olarak görev yapıyor kışın ise ısıtıyor. Bu çok maliyetli bir şey değil. O harcanan para gerçekten kısa bir süre içerisinde bunu kurtarabilecek bir şey bunu sağlamak gerekiyor. Makedonya'da Üsküp'e gitmiştim. Üsküp'te gördüm bunu. Makedonya küçük bir ülke. Çok ekonomik geliri olan bir ülke değil. Ona rağmen adamlar bunu yapmışlar.

İL ÖZEL İDARESİ STK MERKEZİ OLACAK
Dünyanın en güzel binası bizde biliyorsunuz. Google’a yazdığınız zaman dünyanın en güzel binası diye eski İl Özel İdare binası çıkıyor. Burayı STK'ların merkezi yapmayı planlıyorum. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu var. Sendikalar değil çünkü sendikaların zaten belli bir geliri var ama sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin pek çoğunun kira sorunu var. Çok kötü yerlerde duruyorlar. Buranın ilk 2 ya da 3 katını bir şekilde toplantı salonlarıyla alt katını kiraya vererek sağlayıp üst katlarını ise sivil toplum kuruluşlarına vererek sivil toplum kuruluşları merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bunu yaptığımız takdirde birbirlerini anlamaları daha da kolay olacaktır. Yani öyle dernekler var ki aralarında rekabet halindeler, aralarında doğru düzgün ilişki yok. Oysa aynı yere hitap ediyorlar. Ama yan yana olduklarında bir arada olduklarında bu ilişkinin daha da gelişeceğini düşünüyorum.

AKSU ÇAYI TEMİZLENECEK
Aksu çayıyla ilgili daha önce sayın başkanlarımız ziyaret etmişlerdi mecliste. Islah organize sanayi bölgesine ilişkin bir çalışmanın yapılması gerektiği konusunda herkes hemfikir zaten. Bunun aksini düşünen kimse yok. Ama bu sadece sanayicilik işi değildir. Sanayiye yüklemek yanlış olur. Merkezi idarenin burada etkili olması gerekiyor ve aynı zamanda belediyenin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Bu Aksu çayının temizlenmesi için bunu sağlamak gerekiyor. Ciddi koku oluyor. Yazın sabahları akşamları aksu köprüsünün oradan geçerken o kokuyu hepiniz alıyorsunuzdur. Buranın temizlenmesi önemlidir.

Geri dönüşüm artık dünyanın her tarafında var. Ankara'da bir arkadaşımızla tanıştım Kahramanmaraşlıymış. Ankara'nın pek çok belediyesinin camlarını topluyorum dedi. Ne yapıyorsun diye sorduğumda camları topluyorum geri dönüşüm kutuları vesilesiyle onları tesislerimizde un gibi yapıyoruz. Hem bakanlıktan para alıyoruz geri dönüşüm için hem çevre temizliği oluyor hem de belediyeye para veriyoruz dedi. Geri dönüşüm ne olursa olsun çok önemli. Bunu sağlamak gerekiyor aynı zamanda belediyeye gelir getirecek bir projedir. Merkezde katı, sıvı atık geri dönüşüm tesisleri var ama ilçelerde yok. Kuzeyde Elbistan'da kuzeye hitap edecek bir tesisin yapılması gerekiyor.

12 ŞUBAT ETKİNLİKLERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLECEK
12 Şubat kurtuluş bayramı etkinliklerimiz yapılıyor. Önümüzdeki yıl 100. yılı kutlanacak. Gidiyoruz 12 Şubat'ta valiliğinin önünde soğukta oluyor zaten oturuyoruz. Devletin resmi töreni. Vatandaşın çok katılmadığı resmi bir tören oluyor. Bunu daha da geliştirmek gerekiyor. Ankara'da İstanbul'da İzmir'de 12 Şubat bayramını kutlayabiliriz. Çok sayıda hemşerilerimiz bu şehirlerde yaşıyor. Oralara gittiğimiz takdirde, oralarda da bunları kutladığımız takdirde Kızılay meydanında taksim meydanında yöresel ürünler, pazarlar kurulsa Kahramanmaraş'ın ürünleri tanıtılsa orada iş yapılsa ticaret yapılsa fena mı olur. Kahramanmaraş merkezde önümüzdeki 100. yılını 1 hafta boyunca konserlerle, etkinliklerle, panellerle, söyleyişlerle bir hafta boyunca her gün bir yerde etkinlik olarak kutlasak ne güzel olur demi. Önümüzdeki yıl inşallah büyükşehir belediye başkanı olduğumda 100. yılı çok güzel kutlamayı düşünüyoruz. Bunun içinde çalışmamızı yapacağız.

LOBİCİLİK FAALİYETLERİ YAPILACAK
Lobicilik çok önemli. Her fırsatta söylediğim çok sayıda akademisyenimiz dışarıda. Profesörlerimiz, doçentlerimiz, iş adamlarımız, gazetecilerimiz, siyasetçilerimiz var. Maalesef biz Kahramanmaraş lobisini oluşturamıyoruz. Bir birlik beraberliğimiz yok.  Geçtiğimiz günlerde mecliste bir bölüm vardır. Arka tarafta kameraların çekmediği kör noktadır. 20'ye yakında koltuk vardır. Milletvekilleri, yorulan, sohbet etmek isteyen olduğu zaman oraya giderler. Oraya yayla derler yayladayım muhabbeti yapılır. Orada oturulur sohbetler yapılır. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bütün partilerin milletvekillerinin tamamı orada bir araya gelmişler sohbet ediyorlar. Hatta takıldım bende. Hayırdır ittifaklar bozuldu siz tek ittifak mı kuruyorsunuz bütün partilerin milletvekilleri var diye. Yok dediler Gaziantep'e ilişkin bir mesele var onunla ilgili konuşuyoruz dedi. Bizim Kahramanmaraş milletvekilleri bir araya gelemiyoruz. Yalvarıyorum, yakarıyorum, söylüyorum siz yapın ya ben geri çekileyim ama bunu yapalım ya da ben konuyu açayım siz devam ettirin. Hiçbir şekilde bir araya gelemiyoruz. Bir lobicik yapmak lazım.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK
Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak değerlendirmemek lazım. Varsa bir rant o rantı belediyeye aktarmak lazım. Kentsel dönüşümü özellikle Divanlı da, Sakarya da, Eski sanayi bölgesi olsun buralarda sağlamak gerekiyor. Bu hem şehrin o görüntüsünü güzelleştirecek hem de ciddi bir rantı elde edecek Namık kemal, Saçaklızade ve tekke bu mahallelerde kentsel dönüşümü önemsiyorum. Eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüme girmesi gerektiğine inanıyorum.

TURİZMİN POTANSİYELİ ARTTIRILACAK
Köy garajlarında sıkıntı var. Köy garajında lavabo yok. Zaten yollar perişan. Kimsenin hiç umurunda değil. Köy garajlarının yeniden yapılandırılması gerekiyor. Gerekirse yeni köy garajları yapılacak. Çünkü oraya gelen insanlarımızda vergi veriyorlar. Kapıçam ve Başkonuş yaylalarına otel projemiz var. Başkonuş yaylası hem yayla turizmi açısından önemli hem de futbol kulüpleri için müthiş bir yer. Başkonuş’ta futbol kulüpleri yaz kamplarını yapabilir. Ilıca gayet turizme uygun bir yer. Yaz sezonunda binlerce insan gidiyor. Bu yaz bana gelen en fazla şikâyetlerden birisi buydu. İnsanlar Ilıca’ya tedavi olmaya gidiyor ama hasta olup geliyorlar. Çünkü hamamlar temiz değil. Ayrıca 22 dönüm belediyenin arsası var ama hiçbir şey yapılmıyor.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ
Küçük Sanayi Sitesinde yollar perişan. Orası bir çeşit araba hastanesi, oraya arabanızı tamire götürün, tamirci işi bitirsin ilk çukura düştüğünüz zaman arabanız tekrar bozulur. Bunun bir anlamı yok. Her taraf çukur. Küçük Sanayi Sitesinin yol sorununun çözülmesi gerekiyor. En önemlisi de her işyerinin önünde hurda yığını var.

KAHRAMANLAR STADYUMU
Kahramanmaraş’a bir stadyum yapılması gerekiyor. Kahramanmaraş’a Kahramanlar Stadyumunu ben yapacağım. Aklımdaki yer Kuzey Çevre Yolu Bölgesi. Buraya 25 bin kişilik bir stadyum yapılacak. Bunun bütçesi de 68 milyon TL. Bunun bir kısmını sponsor firmalardan, bir kısmını bakanlıktan karşılanıyor. Düşünün milli takımın yılda bir defa burada maç yaptığını düşünün. Şehre ne kadar girdisi olur. Göz ve diş hastanesi projem var. Bunu yapmak gerekiyor. Buda yine belediyeye ekonomik gelir getirecek olan projelerden birisidir. Her mahalleye kreş yapılmalıdır.”

HABER: EMRE AKKIŞ/MEHMET CAN TEKDÖŞ

Editör: Mahmut Beyaz