31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için heyecan her geçen gün artarak devam ederken, partilerin il ve ilçe adayları da çalışmalarına hız verdi. Gönül verdikleri partiden belediye başkanı seçilebilmek için hummalı çalışma yürüten adaylar, kapı kapı cadde cadde sokak sokak dolaşarak vatandaşlardan destek istiyor. Bu kapsamda İlçe Seçim Kurulu’na resmi başvuruların son gününde CHP ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç ile Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan adaylık için resmi başvurularını İl Seçim Kurulu’na teslim etti. Başvuru için İl Seçim Kurulu’na CHP İl Başkanı Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek ile partililerle birlikte gelen Öztunç ve Çiftarslan, seçim kurulu yetkililerine başvuru dosyalarını verdiler.

İNŞALLAH 1 NİSAN’DA KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”
Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Ali Öztunç, 31 Mart’ta vatandaşların desteği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına inandığını söyledi. Öztunç, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bugün malum adaylık başvurularının son günü bizde bu kapsamda Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayımız Ayhan Çiftarslan, İl Başkanımız Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanımız Ünal Ateş ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız Ejder İşlek ile partililerimizle birlikte seçim kuruluna geldik ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için resmi başvurumu gerçekleştirdim. İlk başvuruyu ben yapmışım. Henüz başka başvuranlar olmamış. İnşallah vatanımıza, milletimize Kahramanmaraş’ımıza, tüm hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olur. Ben bu seçimi yüzde 54-55 bandında kazanacağımı biliyorum, görüyorum. İnşallah 1 Nisan’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. En son buraya milletvekilliği seçiminde mazbatamı almaya gelmiştim. Bugün adaylık başvurusunu yapmak için geldim. İnşallah Nisan ayının ilk haftasında da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatamı almak için geleceğim.”

KAHRAMANMARAŞ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Başvuru yapan bir diğer isim Ayhan Çiftarslan ise şunları söyledi: “Öncelikle “Erken kalkar yo alır” deyimiyle sözlerime başlamak istiyorum. Bizde erkenden geldik, başvurumuzu yaptık. İnşallah ta bu çalışmalarımızla Kahramanmaraş halkının değerlendirmesiyle seçimi alacağız. Çünkü Dulkadiroğlu’da Kahramanmaraş’ımızda kimin yetenekli, kimin çaplı olduğunu görüyor. 31 Mart’ta takdirini verecek. Kahramanmaraş’ı el birliğiyle inşallah değiştireceğiz. Şanına yakışır, kahramanlığına yakışır, unvanına yakışır bir Kahramanmaraş olması için elimizden geleni yapacağız.”

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALACAĞIMIZA GÜVENİYORUM”
İl Başkanı Esat Şengül’de, şöyle konuştu: “Benim için bugün çok kıymetli bir gün. Her 2 adayımızın da başvurusunu yapmanın gururunu yaşıyoruz. Diğer ilçelerimizde de adaylarımız an itibariyle başvurularını yapıyorlar. Tabii biz 24 Haziran’ın bir sonraki günü olan 25 Haziran’da bu bahçede 10 kişi sabaha kadar bekledik. Milletvekili çıkarabilmek adına çaba sarf ettik. Dolayısıyla ben bu bahçenin, seçim kurulunun uğruna inanıyorum. Bunun için aynı saat itibariyle geldik. Belediye başkanlığını alacağımıza güveniyorum. Şimdiden Kahramanmaraş Büyükşehir ve Dulkadiroğlu Belediyesi hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz