Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından soluğu Kahramanmaraş’ta alan ve adeta gezilmedik yer, katılmadık program bırakmayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti’nin geleneksel hale getirdiği halk günü programları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Hemşerileriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda buluşan Öçal, vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek çözüm önerileri sunarken, gündeme yönelik önemli açıklamalarda da bulundu. Halkın genellikle taleplerinin iş üzerine olduğuna dikkat çeken Öçal, özelleştirmeden dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesi noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi. 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’nden AK Parti’nin büyük bir zaferle çıkacağından emin olduğuna dikkat çeken Öçal, seçime hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

VATANDAŞIMIZIN İŞ TALEPLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Halk günlerini geleneksel hale getirdiklerini ve vatandaşların istek, sorun ve taleplerini dinlediklerini belirten Öçal, “Biz Kahramanmaraş’ta geleneksel hale getirdiğimiz halk günleri kapsamında milletvekilleri olarak halkımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bu buluşmalar kapsamında özellikle halkın tabanının istek, sorun ve taleplerini dinliyoruz, bazen hiçbir sorunu olmasa bile gelip tanışmak, kaynaşmak, milletvekilini yanında hissetmek amacıyla bizimle tanışmaya gelen vatandaşlarımız da var. Tabi ki bu halk buluşmalarının temeli talepler doğrultusunda oluyor. Tabi bunların bir çoğu da iş talebi konusunda. Biz de elimizden geldiğince bunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Az önce arkadaşlarımız buradaydı, iş talepleri vardı” dedi.

ÖZELLEŞTİRME MAĞDURLARININ SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Yaşanan özelleştirmelerden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarını gidermek için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Öçal, “Özelleştirmeden dolayı bir mağduriyet var ve bu mağduriyetin giderilmesi noktasında gerek AK Parti Milletvekilleri olarak gerekse de sayın bakanımız Mahir Ünal ile yapacağımız istişareler neticesinde bu mağduriyeti gidermeye yönelik çalışmalar yapacağız. Tabi Kahramanmaraş işsizliğin de yaşandığı ama yine tekstil bölgesinde olmasından dolayı çok da işsizlik olmasa da yeni istihdam alanlarının açılmasıyla da halkımızı bu alanlara doğru kaydırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BİNE YAKIN GEÇİCİ SÜRELİ İŞÇİ ALINACAK”

İŞKUR aracılığıyla TYP uygulaması dahilinde yeni alımların yapılacağını aktaran Öçal, “Yine İŞKUR aracılığıyla TYP uygulaması dahilinde 100 bin Kahramanmaraşlı vatandaşımıza iş imkanı sağladık. Şuan da yine alımlar devam etmekte. Kura yöntemiyle alımlar yapılıyor çünkü kura yöntemi hakkaniyete uygun bir uygulama. Bu şekilde yine bine yakın vatandaşımızı devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarına geçici süreli işe yerleştirmelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

31 MART’TAN ZAFERLE ÇIKACAĞIMIZA EMİNİM”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere de değinen Öçal, “31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde biz AK Parti’nin büyük bir zaferle çıkacağına eminiz. Kahramanmaraş olarak biz yerel seçimlere gerek siyaset açısından gerekse tabandan halk olarak hazır bir vaziyetteyiz. Sivil toplum örgütlerimizi, odalarımızı dolaşmaktayız. Yine medya çalışanlarını ziyaretlerimiz devam ediyor, onların da yerel seçimlere tam tekmil hazır olduğunu gördük. Bu bizi sevindirdi, bu seçimlerde de inşallah huzur ve barış içerisinde, kazananının tek Kahramanmaraş olacağı bir seçim geçirmeyi umut ediyorum” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’a halk gününde ziyaretlerde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Necmettin Sertpolat da eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz