16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Özdemir, Ankara’da yapılan toplantının referandum sürecini başlatmak için olduğunu söyledi. Referandum için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Özdemir, "AK Parti planlı programlı bir partidir. Hiç bir şey kendi başına ilerlemez. Bu anlamda Genel Başkanımızın bize verdiği talimata bakarız. Birde referandum sürecinde bu propagandayı yapma yöntemimizle ilgili bir değerlendirmedir. Bu konuda bütün hazırlığımızı tamamladık. Başbakanımızda talimat verdi. Şimdi ise sahaya ineceğiz ve neden evet oyu verilmesi gerektiği ile ilgili, ülkemizin bu değişikliğe neden ihtiyacı olduğu ile ilgili bir propaganda dönemi yaşayacağız" dedi.

SEÇİM BÜROLARI HALKIN SEÇİM BÜROLARI OLACAK”

Sürecin diğer seçim süreçlerine göre farklı olduğunu vurgulayan Özdemir, diğer seçim süreçlerinde ki gibi seçim büroları açacaklarını fakat o seçim bürolarının AK Parti’nin değil, halkın seçim bürosu olduğunu kaydetti. Özdemir, "Sürecin diğer seçim dönemlerine göre bir farklılığı var. Bu ülkenin geleceğini planlamasıdır aslında. Bu ülkenin bundan sonra daha güçlü nasıl gideceğinin planlamasıdır. Dolasıyla bu AK partinin seçim beyannamesi, seçim stratejisi değil. Vatandaşlarımızla diyalog kurarken yaklaşım tarzı da bu olmalıdır. Diğer seçimler gibi seçim bürolarımızı açacağız. Ama o seçim büroları AK Partinin seçim büroları olmayacak. O seçim büroları halkın seçim büroları olacak. Orada MHP’li, CHP’li, SP’li, BBP’lisi de gelip orada seçim propagandası yapabilecek. Böyle bir seçim propagandası götüreceğiz. Propagandalarımız içerisinde hiçbir zaman siyasi parti ismi zikretmeyeceğiz. Bununla ilgili bir tanıtım da yapmayacağız " diye konuştu.

AYNI KARAR İÇİN HAREKET EDECEĞİZ”

'EVET' demenin neden gerekli olduğunu anlatacaklarını dile getiren Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Biz AK Partiliyiz ama bu memleketin meselesi olduğu için Evetin neden gerekli olduğu ile ilgili bir propaganda yöntemi izleyeceğiz. Vatandaşımızı mutlaka dinleyeceğiz. Biz okumayan bir toplumuz. Toplumda bu eksiklik var. Genelde vatandaşımız görerek, dinleyerek, duyarak hareket ediyor. Dolasıyla vatandaşımızın kafasında referandum süreciyle ilgili duyduğu kadarıyla yanlış varsa onun düzeltilmesiyle konuşacağız. Zaman zaman Anayasa mahkemesinin yapısını değiştiriyormuşsunuz diyorlar, hükme bakıyorum 18 madde de Anayasa mahkemesiyle ilgili tek bir hüküm yok. HSYK’nın değişiyor aslında. HSYK’nın yapısı da değişirken daha demokratik, milletin iradesini ortaya koyan bir belirlenme yöntemi belirlenmiş. Vatandaş bunun farkında değil. Bununla ilgili insanımızın kafasında yanlış algıya sebep olan ne varsa onu ortadan kaldırmaya yönelik propaganda yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte hareket etmeyeceğiz. Seçim propagandalarımız birlikte olmayacak. Ama aynı karar için hareket edeceğiz. Yani onlarda evet istiyorlar, bizde evet istiyoruz. bizim stratejimiz, yöntemlerimiz, parti tüzüğümüz, programımız genel merkezimizin tanıtım medya seçim kampanyasının hazırladığı stratejiyle devam edecek. Milliyetçi Hareket Partisi’ninde tabi ki kendi seçim strajileriyle hareket edecek. Ortak hareket etmeyeceğiz ama belki ortak programlar düzenlediğimiz olabilir. Ama iki ayrı parti olarak gideceğiz tek parti olarak değil. Zaten burada bir parti söz konusu olmayacak. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimiz bunu bir MHP propagandası olarak yapacaklar mı onu bilmiyorum. Ama biz bunu AK Parti propagandası olarak yapmayacağız, memleket meselesi olarak görüyoruz."

SAHAYA İNMEMİZİ BEKLEYİN VE GÖRÜN”

Kararsız seçmenlere de değinen Özdemir, son olarak şunları kaydetti: "Her seçim dönemin başlangıcında kararsız bir seçmen vardır. O kararsız seçmeni propaganda dönemi etkileyen başarılı olur. Şuana kadar biz bütün seçimlerimizde seçimin başlangıcında ki geldiğimiz noktayla seçimin son haftası geldiğimiz nokta arasında dört, beş puanlık bir artışla geliriz. Çünkü biz sahaya ineriz işin doğrusunu anlatırız. Burada ki çok önemli nokta ise şudur; Bizim ve Milliyetçi Hareket Partisinin ileri sürdüğü 18 maddelik Anayasa değişikliğinde izah edilmeyecek hiçbir nokta yok ve vatandaşımızın aleyhine de hiçbir nokta yok. Aksine bu ülkenin daha ileriye gitmesi ve daha güçlü bir ülke olması için planlanmış maddeler var. Bunların izahı bizim için çok kolay. Vatandaşa izah ettiğimizde bunu çok makul karşılayacak ve anlayacaktır. Ama bizim sahaya inmemizi bekleyin ve görün diyorum.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz