Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kur’an tilavetinin okunmasıyla devam eden programda 15 Temmuz’u anımsatan sinevizyon görüntüsü izletildi. Osmanlı Ocakları 1453 Kahramanmaraş İl Başkanı Alican Arabacı’dan sonra kürsüye gelen Genel Başkan Muhammed Emin Canbolat, 16 Nisan’da ki referandumda ‘Evet’ oyunun önemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Aslını bilen, ceddini bilen, rabbini bilen, ne için yaratıldığını bilen ve yaratılmak fıtratı üzerine yaşayabilen bir gençlik hayallerinin olduğunu ifade eden Canbolat, bunun içinde gece gündüz çalıştıklarını kaydetti. 16 Nisan’ın Türkiye için çok önemli olduğuna değinen Canbolat, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’de 10 yılda yapılan hizmetlerin artık 1 yılda yapılacağını ve Türkiye’nin dünyanın ilk 3 ekonomisi arasında yer alacağını vurguladı.

KEFENLİ LİDERİN KEFENLİ ASKERLERİYİZ”
Canbolat, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “27 Kasım 2012’de Osmanlı Ocakları projesini başlattık. 15 Temmuzda malum yapı devlete darbe yapmak istediği gibi 25 Ağustos 2014’te de bize yapmak istedi ve bize yaptığı darbeyi başardılar. Fakat mücadeleden bu can bu bedende olduğu müddetçe vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Nitekim Osmanlı Ocakları 1453’ü aynı hassasiyetle aynı heyecanla tekrar kurduk ve Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde, onun yolunda gece gündüz çalışıyoruz. Aslını bilen, ceddini bilen, rabbini bilen, ne için yaratıldığını bilen ve yaratılmak fıtratı üzerine yaşayabilen bir gençlik hayalimiz var. Tabii malum Türkiye düşmanlarının sinsi planı devreye girdiğinde biz gece gündüz Sincan’da, Kazlıçeşme’de, Kayseri’de Samsun’da ve Erzurum’da düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitinglerinde kefenlerimiz torpidolarda, abdestimizle meydanlardaydık. 30 Mart yerel seçimlerinde, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ve hatta okyanus ötesinden bu ülkeye beddualar edilirken bizlerde önce Erzurum, sonrada Diyarbakır’da Fetih Sureleri okuduk. Biz safı belli olanlardanız, biz Recep Tayyip Erdoğan’ın, kefenli liderin kefenli askerleriyiz. Bize düşen şey canımız pahasına da olsa, o Osmanlı evladına sahip çıkmak, biz yaşadığımız müddetçe onun kılına zarar getirtmemek. Bütün amacımız budur. Biz bunun için yollardayız.”

ONLARIN OYUNLARI VARSA, BİZİM DE İMANIMIZ VAR”
“Onların oyunları varsa, bizim de imanımız var” diyen Canbolat, dünyada olmayan hizmetlerin artık Türkiye’de yapıldığı söyledi. Canbolat, son olarak sözlerine şunları ekledi: “16 Nisan Türkiye için çok önemli bir tepedir, çok önemli bir yerdir. İnşallah bu virajı bu necip millet atlatacak. Türkiye’nin aydınlık geleceğine kavuşması için, Türkiye’nin özüne dönmesi için Türkiye’nin milli birliğini ve beraberliğini kazanması için yapılacak her türlü hayırlı iş daha çabuk yapılacak. 16 Nisan’dan sonra bu ülkede 7 yılda yapılacak olan şeyler 1 yılda yapılacak. 10 yılda ulaşılamayacak hizmetlerde 1 yılda ulaşacağız. Amaçları zaten buna engel olmak. Amaçları zaten bunun önünü tıkamak. Onların planı varsa, onların sinsi düşünceleri varsa, onların oyunları varsa, bizim de imanımız var. İnanmış 10 kişi bu dünyayı değiştirir. Biz safları ne kadar sık tutarsa, biz ne kadar vatanımıza, milletimize sahip çıkanların arkasından gidersek, biz ne kadar bu yiğidin kıymetini bilirsek, inşallah bu Türkiye değil dünyanın ilk 10 ekonomisi, dünyanın ilk 3 ekonomisine girecek. Dünyada olmayan hizmetler artık Türkiye’de yapılıyor.”

BU VATAN İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE VERMEYE RAZIYIZ”
Programda açılış konuşması yapan Osmanlı Ocakları 1453 Kahramanmaraş İl Başkanı Alican Arabacı ise bu vatan için canlarını seve seve vermeye razı olduklarını belirterek, bu kutlu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için canla başla çalışacaklarını vurguladı. Arabacı, “Ecdadımız olan Osmanlı Devleti’nin günümüze kadar gelen örf ve âdetini layıkıyla yerine getirmek için çaba içerisindeyiz. Bana bu kutlu görevde yer veren Osmanlı Ocakları 1453 Genel Başkanımız Emin Canbolat’a teşekkür ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucusu, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’da sokaklara çıkın emrini verdiğinde biz Kahramanmaraş olarak sokaklardaydık. Bu vatan için canımızı seve seve vermeye razıyız” şeklinde konuştu.

Programın ardından İl Başkanı Alican Arabacı, Genel Başkan Muhammed Emin Canbolat’a bir hediye takdim etti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz