16 Nisan'da gerçekleşecek olan Anayasa değişikliği referandumu öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı, “Evet” ofisi açarak halka referandumu daha iyi anlatmayı hedefliyor. Bu kapsamda Alparslan Türkeş Bulvarı Opet Petrol yanında bulanan “Evet” ofisinin açılışı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Onikişubat İlçesi “Evet” ofisinin açılış konuşmasını Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel yaptı. Görgel’in konuşmasının ardından, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak ve Celalettin Güvenç sırasıyla birer selamla konuşması yaptı.

“15 TEMMUZ SAPKIN BİR GİRİŞİMİN MİLADI”

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminin hain bir darbe olduğunu belirterek, “15 Temmuz doğrudan inancımızı fesada uğratacak, yepyeni bir din anlayışını ortaya çıkaracak sapkın bir girişiminde miladı bir tarihtir” dedi.

Kaynak konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bizim referandum için ‘Evet’ ofisinin açılışını bir mitinge çevirmişsiniz Allah sizlerden razı olsun. Tabi önemli tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bizim Türkiye’nin en önemli siyasi kararlarından birini daha vermek üzere 16 Nisan’da milletimizin önünde önemli bir sınav var. 16 Nisan, Tanzimat’tan bu yana hep sistem arayışında olan ülkemizin önünde büyük bir fırsattır aslında. Yapmaya çalıştığımız çok basit her yerde aynısını söylüyoruz. Bu Cumhuriyet, bu vatan, milletin egemenliğine dayalı bu cumhuriyet, milletimiz tarafından şehit kanlarıyla sulanıp bize emanet edilen bir vatan. Ve bu devlet, o meclisin kurduğu bir devlet. Ve o meclisin amacı millet egemenliğini sağlamak ve tam bağımsız olmak. İşte özeti bu. Ve istiyoruz ki bizden önceki kuşaklar, kısmen biz, 90 yıllık cumhuriyetimizde millet iradesine yönelik sürekli müdahalelerle karşı karşıya kaldık. Darbeler, darbe girişimleri, hükümet devirmeler, bir siyasi partinin içinde dönen hesaplarla on-on beş milletvekilini gerektiğinde 40-50 milletvekilini boşaltmak ve millet iradesinin dışında bir başka yönetimi hükümet olarak milletin başına getirmek gibi birçok olayı yaşadık. Ve hiçbiri ülkemize saadet getirmedi. Bu yaşadığımız hadisenin hepsi milletimiz daha da fakirleştirdi. Özgürlüklerimizi daha da kısıtladı. Millete hesap vermeyen, hesabını başka yerlere vermek isteyenlerin, verenlerin götüreceği akıbet odur. Bu cumhuriyet, millet idaresine dayalı olarak kuruldu. Ama süreç böyle işlemedi. Milletimizin doğrudan seçtiği, kendisinin işbaşına getirdiği Menderes, millete hizmetini canıyla ödedi. Sonra 71 muhtırasını gördük,  o muhtıraya destek olanlar daha sonra hapishaneleri buldular idam sehpasına gittiler. Ülkemizde 600 bin insan cezaevlerine yada sakıncalılar listesine alındı. 1997’yi yaşadık. Şimdi bakın şu sahnede barış içerisinde bir arada olan başörtülü, başı açık kardeşlerimiz bir kısmının üniversite kapılarından coplanarak gönderildiğini , bir kısmının yerlerde sürüklendiğini bir kısmının da ikna odalarına götürüldüğünü gördük. Bütün bunları yaşadık. Bütün bunların üzerine de 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Öyle bir darbe girişimi ki dünya eşine benzerine rastlamış değil. Dünya’nın her tarafında başka yerlerde de darbeler oldu. Başka yerlerde de millet iradesine, demokrasiye müdahaleler oldu. Ama  hiçbirinde milletin tankı, milletin topu milletin ta kendisine yöneltilmedi. 15 Temmuz bir yandan bu yönü ile hain bir darbedir. Ama bir yandan da doğrudan inancımızı fesada uğratacak, onu ifsat edecek yepyeni bir din anlayışını ortaya çıkaracak sapkın bir girişiminde miladı bir tarihtir” ifadelerini kullandı.

“ONİKİŞUBAT 16 NİSAN’DA ŞAMPİYON OLACAK”

AK Parti Onkişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’in 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda kendisine şampiyonluk sözü verdiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Kaynak, “16 Nisan için geçen hafta bir iddiaya girdi Onikişubat İlçe Başkanımız. Bildiğiniz gibi 1 Kasım’da Türkiye’de büyük ilçeler içerisinde en yüksek oyu Konya’nın Karatay ilçesi almıştı. Bu referandum da Onikişubat ilçemiz bu şampiyonluğa aday. Gerçekleştirebilir mi sizce? Onikişubat’a 16 Nisan’da bu başarıları taçlandırmak yakışır. Nasıl 12 Şubat bizim istiklal günümüzse, Onikişubat ilçemizde istikrar abidesi olacak ve iyi bir netice ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz