Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kuzey ilçelere bir dizi ziyarette bulundu. Oktay ve Ünal’ın ilk durağı AK Parti Göksun İlçe Başkanlığı oldu. Burada partililerle bir araya gelen Oktay ve Ünal, Göksun İlçe Başkanlığı önünde toplanan yoğun kalabalığa seslendi. Oktay ve Ünal ardından Afşin’e geçerek seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

“GÖKSUN’DA SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

Ziyarette ilk olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın Göksun’da sandıkları patlatacağına inandığını belirterek, “Hükümet, ilçe ve şehir üçü el ele verecek. Bölünmeyeceğiz, asla parçalanmayacağız, birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Kimsenin pireye kızıp yorganı yakmasına müsaade etmeyeceğiz çünkü yorgan bizim yorganımız. Bu yüzden Allah’ın izniyle tek yumruk olacağız. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet. 31 Mart tarihinde Göksun’da sandıkları patlatacağız” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİKLE ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ”

Yoğun kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Bilerek ve isteyerek Kahramanmaraş’a geldik. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarına katılarak coşkuya ortak olmak istedik. Kahramanmaraş’a gelince Göksun’a gelmemek olmazdı. Göksun’da sizleri birlik ve beraberlik içerisinde görmek muhteşem bir huzur veriyor. Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve muhabbetlerini sizlere iletmek istiyorum. Birlik ve beraberlik olduğu zaman üstesinden gelemeyecek hiçbir şey yoktur. Nasıl ki bugün Türkiye olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman içeride terörün belini kırıyorsak, sınırlarımızın dışında da terörün belini nasıl kırıyorsak, ne içeride ne de dışarıda bize meydan okumaya kalkan herhangi birisi olduğunda onu beklemeden yerine gidip canına okuyorsak, uluslararası arenada bize meydan okumak isteyenlere birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece kim olursa olsun fark etmeden, inandığımız şekilde cevabını veriyorsak, Göksun’un ve Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinin ihtiyaçlarını birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman çözeriz” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKIYLA TÜRKİYE GELECEĞE YÜRÜYOR”

AK Parti hükümetlerinin söz verip de yapılmayan, başlanıp da bitirilmeyen hiçbir projenin olmadığı belirten Oktay, “Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar sizlere söz verip de yapmadığı veya AK Parti iktidarları döneminde söz verip de yapılmayan, başlayıp da bitirmediğimiz hiçbir proje yoktur. Cumhurbaşkanımız verdiği her bir sözün arkasındadır. Cumhurbaşkanımız projeleri, genel başkan yardımcısıyla, cumhurbaşkanı yardımcısıyla, milletvekilleriyle, büyükşehir belediye başkanımızla, ilçe başkanlarımızla, valimizle, kaymakamlarımızla ve muhtarlarımızla takip eder. Afşin’de Cumhur İttifakı’nın dimdik ayakta, dip diri ve emaneti devralmış olduğunu gördük. 31 Mart akşamına kadar da emanete sahip çıkacak, hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayına hem de ilçe belediye başkan adayına sahip çıkacak, sandıkları gümbür gümbür patlatacak İnşallah. Şimdiden hayırlı olsun. İlk günden itibaren Türkiye’nin her bir karış toprağına hizmet geliyor. Dünyada her ne varsa benim vatandaşımda onu tadacak, onu görecek, onu yaşayacak diyen bir liderimiz var. Şuanda da aynı liderimiz aynı kararlılıkla yola devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile beraber, 15 Temmuz’dan sonda Yenikapı’da kurulan birliktelikle geleceğe yürüyen bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

(Haber: Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz