Pandemi sürecinde kongrelerine hız kesmeden devam eden AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı’nda bu kez Onikişubat 3’üncü Olağan Kongre Heyecanı yaşandı. Salgın nedeniyle Batıpark Çim Sahasında açık havada yapılan kongrede mevcut Başkan Mücahit Kara, tek aday olarak girdiği kongrede delegelerin oyunu alarak yeniden başkan seçildi ve güven tazeledi. Oldukça güzel bir ortamda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı.

AK PARTİ KARINCA GİBİ ÇALIŞIYOR”
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Siyasete sahip çıkmamız demek çocuklarımıza sahip çıkmamız demektir. Belediye başkanı neden hizmet yapıyor? Siyasetin güzelliği tam da bu. Çünkü onu getirende götürende millet. Onun patronu millet. Bu yüzden siyaset kıymetli ve önemli. Diri olmamız, bilinçli olmamız gereken her an dikkat kesilmemiz gereken ve irademize ve irademizle seçtiklerimize sahip çıkmamız gereken zamanlardan geçiyoruz. Buradan Afşin ve Elbistan’a güzel bir müjde vermek istiyorum. Karakuz Barajının ihalesi yapıldı, bitti 2023’te 700 günde bitirilecek. Biz AK Parti olarak 18 yılda ne yapmışız? Kahramanmaraş’ta ulaştırma ve haberleşmeye 7.6 milyar TL para aktarmışız. Sadece Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri yolu 4 milyar TL tuttu. 14 tane tünel yaptık. Bu muhalefet anlayışını da anlamıyorum. AK Parti karınca gibi çalışıyor. Milletvekillerimizin gecesi gündüzü yok. Kapı kapı dolaşıyor ve yatırımları takip ediyor. Bu konuşanlar Kahramanmaraş için hangi eserleri bıraktılar? Bizim milletvekillerimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte eser siyaseti yapıyorlar. Dertlere çare oluyorlar. Çözüm buluyorlar. Milletin derdiyle dertleniyorlar.

KAHRAMANMARAŞ’A 36 MİLYAR TL YATIRIM ALDIK”
Son dönemde doktor ve öğretmende Türkiye’de en büyük payı biz aldık. Kimin sayesinde? Milletvekillerimizin çalışmaları sayesinde. Yatırımda en büyük payı biz alıyoruz. 36 milyar TL yatırım aldık. Türkiye bir dönem 500 milyon TL’yi bulamıyordu. Sadece Kahramanmaraş’a yatırım miktarımız 36 milyar TL.

MİLLETVEKİLLERİMİZ 24 SAAT TALEPLERE KARŞILIK VERİYOR”
Milletvekillerimize 24 saat talep geliyor ve bu taleplerin hepsine dönüyorlar. Ama bu motivasyonla çalışan, bu azimle çalışan milletvekillerimize bir tanesi oturuyor, geçiyor klavyenin başına iftiranın, hakaretin haddi hesabı yok. Arkadaşlar biz Kahramanmaraş için çalışıyoruz. Tabii ki eleştireceksiniz. Ama milletvekillerimize yapılan hakaretleri, haksızlıkları kabul etmiyoruz. Hamt olsun çalışıyoruz.”

ÇALIŞMAYA VE GAYRET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Kongrede konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, şunları kaydetti: “Onikişubat ilçemiz adını 100 yıl önce şehrimizin kurtuluş gününden alıyor. Bugün de bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar çehremizde oynanan oyunları hep beraber görüyoruz ve maalesef şehitlerimiz var. Biz öyle bir toplumuz ki bu hayatımızın gerçeği Türkiye Cumhuriyeti bizler var olduğumuz sürece de bu devam edecek. Bin yıl önce Alparslan Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığından bugüne bu böyle geldi böyle gidiyor. Yüzyıl önce de Kahramanmaraş’a Fransız gelmişti atalarımız sayesinde geldiklerinden daha beter bir şekilde gittiler. Bugün etrafımızda oynanan oyunu görüyoruz, içimizdeki hainlerle birlikte yine Fransız kendini ortaya atıyor ama dönüp şöyle bir atasına bakarsa başına ne geleceğini çok iyi biliyor. Türkiye Onikişubat ruhuyla, 15 Temmuz ruhuyla yine aynı şeyi onlara gösterecek. Ben inanıyorum bu azimle de hep beraber tüm kardeşlerimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz de. Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra yerelde kalkınmayı başlatıp, nasıl ki ulusalda da Türkiye’yi şaha kaldıracak projeleri bir bir gerçekleştirdiyse bundan sonra da her bir ilçemizde sizlerle birlikte çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz.

İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Öncelikle Kurucu İlçe Başkanımız Ahmet Özdemir’e ve uzunca görev yapan Fırat kardeşime sonrasında görevi devralan Mücahit kardeşime ve ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Bey’de Kahramanmaraş’ımızın ve Onikişubat’ta projeler gerçekleştirdiler. Yapılan her icraatta pandemi dolayısıyla buraya gelemeyen her bir Kahramanmaraşlı hemşerimizin gerek oyuyla, gerek çalışmasıyla katkısı var. Biz istikamet üzere olan Cumhurbaşkanımızla inandığımız yolda da bundan sonra yürümeye devam edeceğiz.”


HEYECANIMIZI DAHA DA ARTIRARAK ÇALIŞACAĞIZ”
Kongrede açılış konuşması yapan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, şunları söyledi: “Tarihin içinden akıp gelen kutlu davanın bugünkü taşıyıcısı olan AK Parti’de üye olmanın ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bir nefer olarak, onun kutlu mücadelesinde şahitlik etmenin hamdını yaşıyorum. Onikişubat ilçemiz oy oranlarına bakıldığı zaman hemen hemen Türkiye birincisi diyebiliriz. Bu yüksek biz AK Parti davamıza 2023 hedeflerine 2051, 2053, 2071 hedeflerine, durmadan yorulmadan, heyecanımızı daha da arttırarak çalışacağımıza Onikşubat teşkilatı olarak söz veriyoruz. İlçe başkanlığı yaptığımız süre zarfında kesinlikle gurura kibre kapılmadan mütevaziliği kendimize üslup edinerek ilçe başkanlığı faaliyetlerimiz yürüttük. Bundan sonrada her dem milletimize hizmetkâr olmanın gayretini güdeceğiz. Partimiz bu günlere kolay gelmedi. Partimizin 19 yıllık serüvenine baktığımızda ilçemizde, şehrimizde, ülkemizde davamıza emek vermiş, bu yola bir tek dahi taş koymuş varsa Allah onlardan razı olsun.”

Haber: Emre Akkış/Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz