Bir dizi ziyaretler için Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Polis Haftası etkinliği çerçevesinde Çevik Kuvveti ziyaret etti. Daha sonra Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı’nda esnaflarla bir araya gelen Kaynak, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasına destek istedi. Burada basın açıklaması yapan Kaynak, Türkiye’de yeni yalanlarla gündemi saptırmaya çalıştıklarını fakat Kahramanmaraş halkının bu konuda bilinçli olduğunu söyledi.

 “KAHRAMANMARAŞ HER ŞEYİYLE ‘EVET’ DİYOR”
Kahramanmaraş halkının her şeyiyle “Evet” diyeceğinden emin olduğunu ifade eden Kaynak, “Kahramanmaraş her şeyiyle evet diyor. Bunu her şekilde anlamamız mümkün. Türkiye’de yeni yalan fulyalarıyla gündemi saptırmaya çalışanlar var. Ama Kahramanmaraş bu konuda çok bilinçli. Tüm milletimiz için şunu söylüyorum; 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliğidir. Milletimizin iradesinin tam manasıyla hakim olacağı, asla milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücün,  Allah’tan başka kabul edilmeyeceği bir düzen getirecektir. Bundan önce herkes geçtiğimiz Ocak ayından beri bu anayasa değişikliği içeren 18 maddeyi milletimize anlattılar. Karşı olanlar karşı çıkıp sebepleri anlattılar. Biz niye yaptığımız anlattık. Bundan sonra sözde kararda milletin olacak. 16 Nisan’ın yine baharın müjdesi olacağını biz bekliyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE DE BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN HEGOMANYASINA SON VERİLSİN”

Vatan iradesine dayanmayan her şeyin sonunda felaket olduğuna vurgu yapan Kaynak, şunları kaydetti: “Bugün ayrıca önemli bir gün. Osmanlıyı 33 yıl başarıyla yöneten ve Türkiye’de ki bütün modern tesislerin bin 800 yıllarda dünyanın en güçlü yollarını, donanımlarını yapan, yeni bir kalkınma hamlesi ortaya çıkartan büyük padişah ikinci Abdülhamit Han’ın maalesef bir darbeyle görevden uzaklaştırma günüdür. Darbecilerin darbesinden sonra devletimiz, imparatorluğumuz 24 milyon kilo metrekarelik bir vatan coğrafyası 8 yılda tuz buz oldu. Vatan iradesine dayanmayan her şeyin sonunu felaket olduğunu görüyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız darbelerin önü bundan sonra mümkün olduğuyla kesilsin. Türkiye de bürokratik oligarşinin hegemonyasına son verilsin. Türkiye geleceğini emin ellere bıraksın. Çocuklarımız, gençlerimiz istikrarlı bir Türkiye’de, müreffeh bir Türkiye’de yaşasınlar.”

HER ŞEYİN TEMELİNDE GÜÇLÜ İSTİKRAR VAR”

Kaynak, “Kalkınmanın, büyümenin, her şeyin temelinde güçlü bir oluşum ve istikrar olacaktır. Ve adi bir devlet olacaktır. 16 Nisan’da bizim yaptığımız çalışma bir yandan yargılanabilen Cumhurbaşkanı, bir yandan hesap sorulabilen Cumhurbaşkanı, bir yandan milletin kendisinin daha güçlü bir meclis etrafında, içerisinde faaliyet gösterebilmeli. Bir yandan milletin temsili eliyle yargıyı yöneten üye yapısının büyük çoğunluğunu onlar belirleyecek. Tamamen millet iradesine dayanmasına ön gören bir sistemi milletimize emanet ediyoruz. Bundan sonraki süreçte sözde, kararda, yetkide milletimizindir. Milletimiz en doğrusunu yapacaktır. Bizim milletimiz, sağ duyulu, feraset sahibidir. Ve en doğrusunu yapacağından asla tereddüdümüz olmaz. Ancak, bu süre içerisinde kafaları karıştırmaya gayret eden muhalefetin yalanlarına itibar edilmemesini söylüyoruz. Hepsi 18 madde, herkesin birer defa göz atsa ne yaptığımızı, ne yapmaya çalıştığımızı anlayabileceği kısa bir metin. Bunlara bakılmasını tavsiye ederim. 16 Nisan ülkemiz için, ülkemizin insanı için, tüm İslam dünyası için yeni ufukların habercisi olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE HAKEM MİLLET OLACAKTIR”

Yeni sistemin milletin iradesinin doğrudan hakim olacağı bir sistem olduğunu dile getiren Kaynak, son olarak şunları söyledi: “Bundan sonra kim ne yapacak ise millet iradesine dayanmak zorunda olacak. Yani burada millet seçimini yapıp Ankara’da başka bir hükümet kurulmayacak. Rahmetli Demirel’de bundan şikâyetçiydi. Türkiye’nin yönetme sorumunu üstlenmiş olan, dinleyen Türkeş, Erbakan, Özal bunların tamamı milletin iradesine dayanmayan Ankara’da başka hesaplara, başka hükümet modellerine hep şahitlik ettiler. O yüzden millet iradesinin doğrudan hakim olacağı, doğrudan hayata geçeceği bir sistem. Bundan sonra milleti hesap etmeyen, milleti hesaba almayan Türkiye’de hiçbir görüş kendi hegomanyasını sürdüremeyecektir. Milletimizin iradesi, seçimi her şeyden önce gelecektir. Her şeye hakim olan Allah, Türkiye’de her şeye hakem olan millet olacaktır. Hem krizleri millet kendisi çözecektir, hem yönetimi belirleyecektir, hem de beğenmediğini götürecektir. Milletin üzerinde hiçbir güç bunlara teşebbüs ve tevessüüm edemeyecektir.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz