AK Parti teşkilatları içerisinde gerek Onikişubat İlçe Başkanlığı gerekse de İl Başkanlığı görevlerini yürütürken mütevaziliği, samimiyeti, özverisiyle vatandaşlarla sürekli iç içe olan ve bu sayede tüm Kahramanmaraş’ın gönlüne taht kuran AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmasının ardından bu kez milletin vekili sıfatıyla vatandaşların yanında. Seçim sürecinde vatandaşlara verdiği sözleri tutan, kentte bulunduğu dönem içerisinde de sık sık geziler ve ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşların halini hatırını soran Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Saat 14.00’da başlayan görüşmelere vatandaş büyük rağbet gösterdi. Kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşlarla yakında ilgilenen Özdemir, yine vatandaşlar tarafından tam not aldı.  

“AK PARTİ’NİN VAR OLMA SEBEPLERİNDEN BİRİ DE DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR”
Vatandaş kabulü sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Özdemir, “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Yerel Yönetimler Başkanımız, MHP’nin Yerel Yönetimler Başkanıyla yerelde seçim ittifakı üzerine bir çalışma yaparak seçim hazırlığı yapıyorlar. Bu çalışmanın da son aşamasındayız. Artık Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizim adaylarımızı Devlet Beyde kendi adaylarını ittifakın kapmasıyla alakalı açıklamalar yapıyorlar. Bu aşamadan sonra 19 Şubat Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimin propaganda döneminin başlangıcına dair takvimi. Bu süreçten sonra sahaya ineceğiz ve yerel seçimin saha çalışmalarını yapacağız. Ama öncesinde tabii ki partimiz AK Parti’nin yerel seçimle de bağlantılı olmayan, 2023 vizyonumuza ve 2019-2020 perspektifimizi anlatan bazı çalışmalar yaptı. Nedir bunlar? Ekonomik çalışmalar. Görüyorsunuz asgari ücretin bugün 2018 enflasyon rakamları açıklandı. Yüzde 20.50. Biz asgari ücrete yüzde 26,5 zam yaptık. Yani asgari ücretin 6,5 puan üzerinde bir zam yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti zaman zaman mecliste şu eleştiriyi yapıyorlar; siz dar gelirli vatandaşa bakmıyorsunuz diyorlar. Hâlbuki AK Parti’nin var olma sebeplerinden biri de dar gelirli vatandaşlar. Biz 1 Kasım seçimlerinde de asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkararak aslında dar gelirli vatandaşımızı ne oranda düşündüğümüzü göstermiştik” ifadelerini kullandı.  

“İNŞALLAH ÜLKEMİZ İÇİN İYİ BİR SEÇİM DÖNEMİ OLACAK”
31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için iyi bir seçim dönemi olacağını ifade eden Özdemir, “Şimdi onların beklentisi vardı. Onların beklentisinin de üstünde bir sonuçla cumhurbaşkanımız sahaya indi. Doğalgazda, elektrikte, akaryakıttaki indirimleri ve yeni yılda yapılmayacağını söylediğimiz zamları da değerlendirdiğimizde biz şunu yapmak istiyoruz; 2018’in Ağustos ayında bir kur atağı oldu. Bu kur atağı aslında bizim kendi içimizde hükümet sistemimizde, yönetimimizde ve ülkemizden kaynaklanmayan yurt dışı kaynaklı bir ekonomik bizi dar boğaza sokma çalışmasıydı. Biz bunun etkilerini 3 ayda attığımız gibi o hasarı gidermek, ortadan kaldırmak ve daha ileriye gitmek ile ilgili vatandaşımız bir çalışma yaptığımızı görsün istiyorum. Yapmak istediğimiz şey bu. Bununla yerel seçim çalışmalarına gireceğiz. Aday belirleme süreçlerimizi yakinen takip etmişsinizdir. Cumhurbaşkanımızın; “Toplumda karşılığı olmayan insanlarla bize gelmeyin. Biz toplumda karşılığı olan insanlarla sahaya ineceğiz” şeklinde bir söylemi vardı. Bu doğrultuda gidiyoruz. İnşallah ülkemiz için iyi bir seçim dönemi olacak. Ülkemiz için iyi olmasını temenni ediyoruz. AK Partinin geleceği artık ülkenin geleceği ile eşleşmiş durumda. Bizim yaptığımız şeyler ülkenin geleceğini belirler duruma geldi. Bu yüzden insanımızın daha iyi şartlar yaşaması için attığımız adımların bir göstergesi. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanımız daha net adımlar atacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“2014 SEÇİM SONUÇLARI BAZ ALINIYOR”
AK Parti ile MHP ittifakına ilişkin konuşan Özdemir, bu süreçte 2014 seçim sonuçlarının baz alındığını kaydetti. Özdemir, “MHP’nin Kahramanmaraş’taki bazı ilçelerimizde beklentisi olması doğal. Böyle bir ittifak görüşmesi içerisinde bu beklenti olabilir. Ama benim bildiğim kadarıyla MHP’nin talep ettiği yerlerde 2014 seçim sonuçları baz alınıyor. 2014 seçim sonuçlarında MHP’nin önde olduğu yerlerde talepte bulunuyorlar. AK Parti’nin önde olduğu yerlerde AK Parti talep ediyor. MHP’nin önde olduğu yerlerde MHP talep ediyor. Kahramanmaraş’taki ilçelerimizde MHP’nin bizden önde olduğu yerler yok. Bütün ilçelerde biz öndeydik, zaten 11 ilçenin 10 tanesi AK Partiliydi. Dolayısıyla böyle bir yapılacak anlaşmada bu kriterler baz alınacağı için sonucun kamuoyunda konuşulan gibi olmayacağını düşünüyorum” dedi.

“AK PARTİ BİR ŞEY YAPARKEN VATANDAŞINI DÜŞÜNEREK YAPAR”
“AK Parti bir şey yaparken vatandaşını düşünerek yapar” diyen Özdemir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Sahada biz şununla karşılaştık; seçim kurulu örneğin huzurevinin olduğu yerde eğer sandık koyacaksanız zemin kata koymanız lazım. Zemin kata koymak bile bir inceliktir. Onları düşünmektir. Ama geçtiğimiz yıllarda seçim kurulu bunu düşünmemişti. Atılan adımla aslında o insanların hem seçme hakkını muhafaza ediyorsunuz hem de hayatını kolaylaştırıyorsunuz. Bu çok önemli bir şey. Bu AK Parti meselesi değil. Bu insanımızı düşünmek ve ona göre adım atma meselesi.”

“ÜLKEMİZE YÖNELİK YAPILAN OPERASYONLAR NETİCE VERMEYECEKTİR”
Türkiye’ye karşı çeşitli şekillerde yapılan olumsuz operasyonların netice vermeyeceğini dile getiren Özdemir, şunları söyledi: “Ülkemize geçmişten bu yana düzenlenecek bütün operasyonlar düzenlenmiş ve hiçbiri bu ülkenin insanlarının ayrışmasına sebep olmamış, aksine birleşmesine sebep olmuş. Son olarak ta hep para üzerinden operasyon yapılıyor. Bu her an yapılabilir. Ama şimdi bizim buna karşı koyma refleksimizi de kontrol ediyorlar. Bizim buna karşı koyma refleksimiz 3 ay içerisinde tekrar normale dönmesine sebep oldu. Bizim amacımız şöyle bir kur atağı da olabilir; doların bir anda düşmesi, Euro’nun bir anda düşmesi şeklinde de bir kur atağı olabilir. Çünkü ihracatçımız kur yükselmelerinde çok ciddi zarar ediyor. Biz bunun dengede durmasından yanayız ve ekonomik harekâtımız onun dengede kalmasıyla ilgili. Ne bir anda düşsün ne bir anda yükselsin. 31 Mart seçimlerinden önce ekonomiyi bir kez daha yıpratmak belki insanları AK Partiden uzaklaştırır beklentisi var bunu planlayanlarda. Çünkü sizde biliyorsunuz ki neyi vaat edersek edelim insanların cebindeki para eksildiğinde artık onların bakış açıları değişiyor. Bu operasyonu yapan, manipüle edenlerde bunu keşfettiler. Ama bunun bir netice vermeyeceğini düşünüyorum. Yaptığımız hamleler bunu gösteriyor.”

“TÜRKİYE’NİN 80 MİLYAR DOLAR BORCU YOK”
Türkiye’nin herhangi bir 80 milyar dolarlık borcunun söz konusu olmadığını anlatan Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “CHP ülkenin 80 milyar dolar borcu olduğunu söylüyor. Geçen gün Maliye Bakanımızla toplantı yaptık. Ülkemizin devlet kaynaklı 80 milyar dolar borcu yok. 50 milyar dolar borç iş adamlarımızın, istihdam sağlayan kişilerin yurt dışından kullandığı kredilerden kaynaklı borç. 30-35 milyar dolarlık borçta yine iş adamlarımızın yaptıkları işin karşılığı elde ettikleri parayı yurt dışında bazı bankalara yatırarak paraları orada duruyor ama kredi kullanıyorlar. Yani kredinin karşılığı paralar var aslında. Ama kredi kullanmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla ülkenin bir borcu söz konusu olmadığı için bizim bu kur ataklarına karşı koymamız çok kolay. Biz ne adım atarsak atalım vatandaşımızın yaşam standardının artmasına yönelik adım atarız.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz