Esnaf ve mahalle gezilerini dur durak bilmeden devam ettiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu kez ise Beyazıtlı Bulvarı, Kemal Önyurt Caddesi ve Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı’nda bulunan esnaflarla bir araya geldi. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçili çalışmaları kapsamında Beyazıtlı Bulvarı, Kemal Önyurt Caddesi ve Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı’ndaki bütün esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Mahçiçek, hem esnafların hem de yoldan geçen vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Geride bıraktığı beş yıllık dönemde yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, 31 Mart yerel seçimleri için hem kendisine hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e hem de Cumhur İttifakı’nın diğer belediye başkan adaylarına destek istedi. Esnaf ziyaretlerinde Başkan Mahçiçek’e, AK Parti Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Çaylıoğlu, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Onikişubat Belediye Meclis Üyesi adayları Ejder Susaçan, Enes Sarıca ve Eray Şenay ile teşkilat üyeleri eşlik etti.

“GENEL OLARAK BİR OLUMSUZLUK YOK”

Ziyaretler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, vatandaşların herhangi bir olumsuzluğun olmadığını ifade ettiklerini belirterek, Türkiye’ye zarar vermeye çalışanların başarılı olmadıklarını, ekonominin çarklarının sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyledi. Başkan Mahçiçek, “Bugünkü programımıza Beyazıtlı Bulvarı, Kemal Önyurt Caddesi ve Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı’ndaki esnaflarımızı ziyaret ile başladık. Esnaf arkadaşlarımıza hatırlarını sorduk, işlerinin nasıl gittiğini sorduk. Genel olarak bir olumsuzluk yok. Piyasada oluşan ufak tefek durgunluktan bir şikâyet olsa da bu durgunluk Türkiye’nin etrafının kuşatılmışlığından ve hem içeride hem de dışarıda bulunan ülkeye zarar vermeye çalışan insanlardan kaynaklı sıkıntılardır. Bundan 3-5 y önce bu ülkeye, dövizle oynayarak zarar vermeye çalıştılar oradan bir netice çıkaramayınca bu defa da patlıcanla, soğanla, biberle uğraştılar. Bu ülkenin ekonomisine sıkıntı vermek için olabildiğince çaba gösterdiler. Biz bugün burada gördük ki ekonominin çarkları inşallah sorunsuz bir şekilde çalışacak. Bulunduğumuz yerde 3 tane hanımefendi beraber olmuşlar ve bir müessese açmışlar. Burayı çalıştırıp büyütecekler. Hanımefendileri böyle bir girişimde bulundukları için kutluyorum” dedi.

“SORUNLARI AŞMANIN YOLU SANDIKTAN GEÇİYOR”

Türkiye’nin önündeki engelleri aşmanın yollarından en önemlisinin sandık olduğuna vurgu yapan Başkan Mahçiçek, “Ülkemiz bugüne kadar karşılaştığı tüm sıkıntıları aştı ve şimdi de bütün sıkıntılarımızı aşacağımıza olan inancım tam. Millet iradesiyle, demokrasinin güzelliğiyle bütün sıkıntıları ülkemiz ve milletimiz aşacaktır. Bunu aşmanın yollarından en önemlisi de sandıktır. Sandıklarımız 31 Mart’ta milletimizin önüne koyulacak ve o sandıklardan çıkacak olan netice bu ülkeye zarar vermek isteyenlere bir ders daha olacaktır” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAK ÖNEMLİ”

AK Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’ndeki sloganı olan Gönül Belediyeciliği’ne de değinen Başkan Mahçiçek, “vatandaşlarımızla aramızda bir gönül köprüsü oluştu” dedi. Başkan Mahçiçek sözlerine şu şekilde devam etti, “Makamlar gelir gider ama insanların birbirine karşı olan muhabbeti ve sevgisi kalıcıdır. Bugün burada müessesi bulunan hanımefendi kardeşlerimizi ziyaret ettik ve inanıyorum ki aramızda bir gönül köprüsü oluştu. Bu oluşan gönül köprüsünden daha güzel bir şey yoktur. Hizmetler edilir, görevler yapılır ama bunların hepsi bir gün gelir geçer. Burada kalıcı olan karşılıklı muhabbettir.”

Ziyaretler esnasında yoğun ilgi gören Başkan Mahçiçek, fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşları da kırmadı ve bol bol fotoğraf çektirdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz