2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan belediyecilik uzmanı Hayrettin Güngör, mübarek Cuma günü memleketine gelerek hemşehrileri ile buluştu.

Kahramanmaraş’ın siyasi gurur kaynaklarından birisi olan; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'la birlikte Adana'dan karayolu ile Kahramanmaraş'a gelen Güngör, ilk olarak Türkoğlu İlçesinde hemşehrilerine ‘Merhaba’ dedi. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve partililer tarafından yağmur altında karşılanan Güngör ve Ünal daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki aday tanıtım toplantısına katıldı.

Bir bütün olarak Kahramanmaraş olduklarına dikkat çeken Güngör’ün, benim de dinlediğim konuşmasının önemli bölümleri aynen şöyle:

“Kahramanmaraş’a bugüne kadar hizmet yapmış, bütün belediye başkanlarımızı başta büyükşehir olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bakın bu bir süreçtir. Bu arkadaşlarımız bu gayretleri yapmasa bugün Kahramanmaraş bu aşamada olmazdı. Yeni kurulmuş bir büyükşehrin zorlukları içerisinde gerçekten ciddi gayretlerle önemli hizmetler yapmıştır. Fatih Mehmet Erkoç, 31 Mart’a kadar benim şehrimin başkanıdır, kendisine bu hizmetler için teşekkür ediyorum. Biz istişareye önem vereceğiz ve burada görev yapmış bütün belediye başkanlarımızla yılda en az bir defa bir araya geleceğim ve şehre dair istişarelerde bulunacağım. İstişare bizim inancımızda olan bir şeydir. Şehrin tüm paydaşları ve aktörleriyle özellikle şehrimize yön veren hizmetlerde mutlaka onların bilgisine başvuracağız. Kişi odaklı değil, vatandaş odaklı hizmet yapacağız. Biz Kahramanmaraş olarak bir bütün olarak Kahramanmaraş’ız. Biz bu bilinç içerisinde hareket edeceğiz.”

Bütçe disiplini ve kaynak oluşturma konusunda çok titizim ve bu milletin bir kuruşunu zayi etmeyeceğime söz veriyorum. Önümüzde 4 aylık önemli bir süreç var. Fatih kardeşimin getirmiş olduğu noktayı biz bir adım ileriye götürmek için gayret göstereceğiz. Ben dünyada çok fazla yer gezdim. Bana hep soruyorlar, “Belediyecilik nedir?” Belediyecilik şehrin ve o şehrin halkının taleplerini karşılama sanatıdır. Başarı nerededir? Başarının temel kaynağı insandır. Bu defa bu şehrimizi diğer şehirlerle rekabete hazırlayacak kadrolarımızı geliştireceğiz. Özellikle insan kaynağımızı kurumsal kapasite olarak geliştirmek birinci amacımız olacak. Çünkü şehrimizi geleceğe hazırlamak için bu kapasiteye ihtiyacımız var. İstişareye, ilime ve bilime önem vereceğiz. Bunlar insanlığın evrensel kurallarıdır. Ben kimin ne yapacağını çok iyi bilirim. Şehrin potansiyelini ortaya çıkaracağız. Bu şehir ne ile rekabet edebilir. Bu şehrin bütün sorunu beni ilgilendiriyor. Bir diğer konu iyi bir mali yönetim. İyi bir mali disiplin. Kaynaklar sınırsız değil. Kaynağı iyi kullanmamız lazım.”

“GÜNLÜK SİYASETİN İÇİNDE OLMAYACAĞIM”

Günlük siyasetin içerisinde olmayacağını anlatan Güngör, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Partimizin ismi sıradan konmuş bir isim değildir. Adalet konusuna son derece önem vereceğiz. Biz yerel kalkınma odaklı hizmet edeceğiz. Çünkü bu şehrin şu anda bir milyar dolar civarında bir ihracatı var. 160 milyar dolar civarında Türkiye’nin ihracatını düşündüğümüzde neden bu şehrimiz bu ihracatta daha fazla pay almasın. İşte şehrin bütün dinamiklerini ortaya çıkarmak ve şehrin rekabet gücünü arttırmak için çalışacağız. Sloganımız birlikte belediyecilik olacak. Kurumlarla diyaloga çok önem veriyoruz. Belediye yönetimi bir koordinasyon bir uyum yönetimidir. İl bütünündeki büyük hizmetler büyükşehir, ilçe düzeyindeki hizmetler ise ilçe belediyeleri tarafından yapılacaktır. İşte biz bu uyuma son derece önem vereceğiz. Bu konuda da en büyük fedakârlığı ben yapacağımve bir ilçenin ihtiyacı varsa buna büyükşehir küçükşehir olarak kesinlikle bakmayacağımız. İlçe belediye başkanlarımızla bu sorunu oturup nasıl halledebileceğimize bakacağız. Ankara’daki merkezi idare kurumlarını çok iyi biliyorum. Hayrettin Güngör Kahramanmaraş’ı da bilir, Türkiye’yi de bilir, dünyayı da bilir. Kimden ve nerden kaynak oluşturulacağını, hangi yetkinin nereden alınacağını Hayrettin Güngör çok iyi bilir. Hayrettin Güngör günlük siyasetin hiçbir zaman içinde olmayacaktır. Ben hizmete talip olarak geldim. Belediye başkanlığı yapacağım.”

Yaklaşık 30 yıldır bürokraside önemli görevlerde bulunan Hayrettin Güngör, kendinden emin tavrının yanında yılların kazandırdığı birikim ile insanlara hayli umut ve güven verdi. İnşallah sahada da etkin bir seçim dönemi geçirir. Cenab-ı Allah hakkında hayırlısını versin.

MAHİR ÜNAL’IN VECİZ KONUŞMASI

Kürsüye daha sonra gelen Mahir Ünal, her zamanki gibi etkili ve vurgulu konuşması ile salonu dolduranların yüreklerine hitap etti. Refikimiz Aksu TV’nin ‘Kahramanmaraş en güzel böyle anlatılırdı’ başlığı ile klipleştirdiği ve izleyenlerin adeta tüylerinin diken diken olduğu konuşmasında bakın Mahir Ünal şunları kaydetti:

“Birileri Kahramanmaraş’ı anlamıyor. Ben onlara Kahramanmaraş’ı şöyle anlatıyorum: Kahramanmaraş; ‘dünyanın kalbini dinle, geliyor adım adım’ diyen Erdem Bayazıt’tır. Dünyanın kalbini dinleyecek kadar kalbi büyük olan bir adamın şehridir Maraş. Kahramanmaraş; ‘esir iken Kırım, Kerkük, Türkistan, bana zindan olur Maraş, Elbistan’ diyen Abdurrahim Karakoç’tur. Kahramanmaraş; Budapeşte’de Tuna’nın kıyısına oturup, Tuna nehri ile söyleşen, ‘Aral dedi, Musul dedi, Kafkas, Kerkük nasıl dedi anlat usul usul dedi, Tuna yandı ben ağladım’ diyen Afşinli Hayati Vasfi Taşyürek’tir. Kahramanmaraş; ‘şehrim işgal altında iken ben burada duramam’ deyip Maraş’a koşan Göksunlu Arslan beydir. O yüzden Maraş’ı anlamak için buralara bakmak gerekir. Maraş’ı; ‘Göksunlu, Afşinli, Elbistanlı, Dulkadiroğlulu, Onikişubatlı, Pazarcıklı, Türkoğlulu’ diye bölemezsiniz. Maraş bir bütündür, Maraş tek yürektir. Maraş tek bilektir. Maraş; bu duygunun, bu ruhun, bu heyecanın kalbidir. Maraş; bu büyük geleneğin ocağıdır ocağı. Maraş; Ukkaşi hazretleridir. Maraş; Malik Bin Ejder’dir. Ali Sezai Hocadır. Rıdvan Hocadır Maraş. Maraş; Ümmet ruhudur, Ümmet ruhu. O yüzden biz birliğimizi, beraberliğimizi, kalbimizi, muhabbetimizi, uhuvvetimizi (din kardeşliği, samimi dostluk ve kardeşlik) muhafaza edeceğiz. Maraş’ta birlik olacak, beraberlik olacak.”

Dillerine, yüreğine sağlık Mahir Ünal, bu güzel anlatımın için tebrikler.

Ancak bir detaya da dikkat çekmek istiyorum: Şu anda İstanbul’da görev yapan kıymetli dostum Hacı Hasan Kozan hocam, Mahir Ünal beyin klibini yayınladığımız sosyal medya sayfamızdaki paylaşıma şu notu düşmüş: “Ben bir Türk Milliyetçisi olarak aynı dünya görüşlerine sahip olmasam da Maraşımızın büyük Ozanlarından Mahsuni Şerif’i de anmalıydı diye düşünüyorum Sayın Bakanımızın.Buna rağmen kalbine diline sağlık Sayın Bakanımızın çokk güzel olmuş.”

Yazımızın başlığında da vurguladığımız gibi; Kahramanmaraş’ta yeni dönemde birlik olacak, beraberlik olacak inşallah. Bu nedenle Büyükşehir adayı Hayrettin Güngör ile diğer siyasilere büyük görevler düşüyor. Fitne ve fesadın olmadığı daha gelişmiş bir Kahramanmaraş için herkesi taşın altına elini koymaya davet ediyoruz.

BİR TEBRİK: Kıymetli kardeşimiz Av. Fırat Görgel’in belediye başkan aday adaylığı nedeni ile istifa ederek boşalttığı AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı makamına vekâleten getirilen kıymetli dostumuz; esnaf oda başkanı Ali Köfte kardeşimize siyasi çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum. Fırat Görgel kardeşimizin de Allah yolunu açık etsin. (Bu arada Onikişubat Belediye Meclisi için aday adayı olan Muzaffer Demir kardeşimizi de tebrik ediyorum.)

BİR TAHMİN: İlk kez biz gündeme getirmiştik. CHP'nin Büyükşehir adayı Ali Öztunç, MHP’nin Büyükşehir adayı ise Mehmet Fatih Ceyhan olacak gibi görünüyor. Haydi hayırlısı...

BİR TEMENNİ: Her gün ayrı bir üfürük. Usandık artık. (AK Parti’nin) Şu ilçe belediye başkan adayları da belli olsa da rahatlasak.

BİR TEBRİK DAHA…Belediye seçimlerinden daha hareketli ve heyecanlı geçen muhtarlık yarışında Haydarbey Mahallesi muhtar adaylığına soyunan kıymetli hısımım; Mali Müşavir (SMMM) Mehmet Akif Ersoy kardeşimi de tebrik eder; muvaffakiyetler dilerim.

BİR TAVSİYE: Aldığı maaşın önemli bir kısmını yakıta vererek hafta sonlarını memleketinde geçiren değerli yol arkadaşım Abid Vanlı ile önceki akşam Arsan Center’da izlediğimiz ve hayli duygu yoğunluğu yaşadığımız ‘Bizi Hatırla’ filmini sizlere de tavsiye ediyorum. (Babam ve Oğlum filminin yönetmeni Çağan Irmak'tan "Bizi Hatırla" filminde Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk, Binnur Kaya, Sumru Yavrucuk, Çağan Irmak oynuyor.) (Bu arada ‘Müslüm Baba’ filmini de izlediniz sanırım.)

Yeniden görüşmek dileği ile…

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

e-mail: [email protected]