Aday adaylığına ilişkin AK Parti İl Binası’nda bir toplantı düzenleyen Koray Kıraç, bundan önceki süreçlerde de aday adayı olduğunu ve hiçbir zaman aday olamadığı için partisine küsmediğini söyledi. Milli Gençlik Vakfı’ndan bu yana davanın içerisinde olduğunu anlatan Kıraç, seçimin Türkiye’nin geleceği açısından önemine vurgu yaptı. “Biz vekil oluruz veya oluruz, biz davamızın arkasında devam edeceğiz. Yol arkadaşları olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya, arkasında olmaya devam edeceğiz. Bu süreç ülkemize bütün ezilenlere ve ümmetin bir beklentisi var” diyen Kıraç, yol haritasının belli olduğunu belirtti.

“HİÇBİR ZAMAN PARTİMİZE KÜSMEDİK”
Kıraç, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün itibariyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığımıza başvurumuzu yaptık. Rabbim inşallah hayırlısını verir. Biz hep şunu söyledik, Milli Gençlik Vakfından beri bu davanın içerisindeyim. Hiçbir zaman yalpalamadan yolumuza devam ederek aday adaylığımız da oldu ama hiçbir zamanda arkamızı dönüp partimize bizi aday etmediler diye küsmedik. Bu işin bir vekillik veya belediye başkanlık veya teşkilatlarda görev almak gibi kaidesinin olduğuna inanan insanlar değiliz. Biz, ülkemizin daha ileri seviyelere nasıl gider, vatandaşlarımız daha müreffeh bir ülkeye nasıl sahip olabilir, bütün dava arkadaşlarımız buna inanmış bir şekilde yola çıkmıştır. Rahmetli Erbakan hocamdan beri hatırlıyorum, Allah rahmet eylesin bize hep şunu söylerdi; “Oğlum dürüş olun, düzgün olun, yola çıkın, sizin yardımcınız Allah olsun. Allah’a sığının. Allah’tan başkasına da kulluk etmeyin” derdi. Biz bunu şuan da görüyoruz. Bunu Recep Tayyip Erdoğan’dan görüyoruz. Erdoğan deyince biz partililer olarak zannediyoruz ki sadece bize yönelik bir lider. Değil arkadaşlar. Bakmayın Türkiye’deki Erdoğan istememezliklerine. Yurt dışına çıktığınızda, Erdoğan başka bir ülkede, ezilen coğrafyanın bir yerinde aday olsa emin olun yüzde 90’ları bulur. Yani ne yazık ki içimizdeki manda olmayı bazı kesimler Erdoğan’ın yıkılmasını istiyor. Sebebi de; kendilerinin bir yerlere gelmesi, makam mevki sahibi olması ve bunun karşılığında da manda olmayı göze alıyorlar. Onun için bu süreç çok önemli bir süreç.”

“YOL HARİTAMIZ BELLİ”
Her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını ifade eden Kıraç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Başkanlık sürecine geçiyoruz. Ben sosyal medya hesaplarımda hep şunu söylemiştim; seni başkan yapacağız demiştim. Allah’a hamdolsun en çok hoşuma giden tarafı o. Biz vekil oluruz veya oluruz, biz davamızın arkasında devam edeceğiz. Yol arkadaşları olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya, arkasında olmaya devam edeceğiz. Bu süreç ülkemize bütün ezilenlere ve ümmetin bir beklentisi var, geçen Filistin’de de gördük bir arkadaşımızla markete girdik biz. Arka tarafta Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı var. Eski ABD Başkanı Obama’da yanak alır gibi bir resmi var. O hala telefonumda. Ben de bu fotoğrafa duygulandım. Bizim Türk olduğumuzu, Erdoğan’ın yanından geldiğimizi duyunca adamların gözleri yaşardı, fotoğraf çektirdik. Onun için arkadaşlar yol haritamız bellidir. Cumhur Reisimizi en güçlü şekilde sandıklardan çıkartmak üzere bugün itibari ile yola çıkmış bulunuyoruz.”

Haber: Emre Akkış/Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz