2004 yılında AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak göreve başlayan ve 2015 yılına kadar bu görevini başarıyla sürdürdükten sonra yine 2015 yılında genel merkezin takdiriyle İl Kadın Kolları Başkanlığına seçilen, bu kapsamda da 3 yıl İl Kadın Kolları Başkanlığını yürütmesinin ardından yerini Ayşe Cesur’a bırakan Ayşe Kılıç, 24 Haziran’da ki genel seçimlerde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı. Parti binasında düzenlediği toplantıda konuşan Ayşe Kılıç, bu davanın bir neferi olarak başka yerlerde nöbete devam edeceğini söyledi. Konuşması sırasında sıklıkla duygusal anlar yaşayan Kılıç, “Zamanın bizlere neler hazırladığını bilemeyiz. Böyle bir aday adaylığı süreci içinde hep karşı tarafta oturup gelen aday adaylarımızı dinliyordum ama bugün teşkilatımızı ve yol arkadaşlarımın bu mikrofonun gerisinde oturup beni seyrediyor olmaları tabii ki güzel bir duygu” dedi.

“TEŞKİLATIN HER ANINDA YANINDA OLDUM”
Kılıç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “2004’te Afşin İlçesi’nde Kadın Kolları İlçe Başkanlığına başladım ve 2015 yılına kadar aralıksız orada kadın kolları başkanlığına devam ettim. Genel merkezin talebi üzerine 2015 yılında Kadın Kolları İl Başkanlığı görevine geldim. 3 kongre Afşin’de yaptım. Bir kongrede Kahramanmaraş’ta yaptım ve bu aşamada eğer bizim partimiz bir okulsa bir teşkilat terbiyesinden geçtim. 2004’ten 2015’e kadar yaptığım ilçe kadın kolları başkanlığından sonra 2018’in Şubat ayında kendi içimizden bir arkadaşımıza görevi devrettim. 14 yıl aralıksız görev aldığım partimizde bu aşamadan sonra bir neferin hep aynı yerde nöbet tutmayacağı anlamına geliyordu. Zamanın bizlere neler hazırladığını bilemeyiz. Böyle bir aday adaylığı süreci içinde hep karşı tarafta oturup gelen aday adaylarımızı dinliyordum ama bugün teşkilatımızı ve yol arkadaşlarımın bu mikrofonun gerisinde oturup beni seyrediyor olmaları tabii ki güzel bir duygu. Teşkilatta ki görevim tamamlandıktan sonra elbette ki farklı duygular içine girdim. Çünkü dile kolay 14 yıl partimin bütün aşamalarında bulunup görev yapıp ve o görevi bıraktıktan sonra acaba hayatımda parti olmadan nasıl yaşanır gibi bir sor kaldı aklımda ve Şubat’ın başından itibaren o süre zarfında birkaç ay kendimi dinleme fırsatı buldum. Ama bugün aday adaylığına başvurduysam. Neden başvurduğumu söylemek istiyorum. Biz partinin yetiştirdiği çocuklarız ve bu yüzden davamızın yanında olmak boynumuzun borcudur. Bizlerin bu partiden aday adaylığı varken ne makam ne mevki hırsında olmadığımızı yeni Türkiye inşa edilirken bir tuğla da biz koyabilir miyiz diye bugün aday adaylığımı açıkladım. Ben evin kızıyım ve yabancı değilim.”

ALLAH CUMHURBAŞKANIMIZA UZUN ÖMÜRLER VERSİN”
“Allah cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin” diyen Kılıç, “Bu makamdan ben şeref aldım. Uzun yılları düşünecek olursak bizim rüyamızda gördüğümüz cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı ve tüm devlet erkânıyla aynı salonda toplantıya girmek nasip oldu. Bizim partimizde özellikle kadın kolları çok önemsenen bir birimdir. Bu yüzdendir ki hepimiz Cumhurbaşkanıyla aynı salonda yüz yüze toplantılara girme şerefine nail olduk. Allah ona uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.  

Haber: Emre Akkış/Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz