31 Mart yerel seçim için çalışmalarını memleketi Kahramanmaraş’ta yürüten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Derepazarı esnaflarını ziyaret etti. Beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile teşkilat mensuplarıyla Derepazarı esnaflarıyla yakından ilgilenen Ünal, sorunları, sıkıntıları ve talepleri yerinde dinleyerek, çözüm noktasında gayret gösterdi. Esnaf ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Ünal, “Hamdolsun artık bu ülkede insanların sağlıkta sorunu kalmadı, eğitimde sorunu kalmadı, ulaşımda sorunu kalmadı. Hamdolsun biz sizden tek bir şey istiyoruz diyor insanlarımız. Bu ülkenin beka sorununu çözün bu ülkede biz terörün, sınır güvenliğinin, Amerika'nın tehditlerinin bertaraf edildiği bir Türkiye istiyoruz diyorlar. Bizde bunun mücadelesini veriyoruz” şeklinde konuştu.  

“VATANDAŞ ÖNCELİKLE ‘MESELE MEMLEKET MESELESİ’ DİYOR”
Vatandaşın, “Öncelikle memleket meselesi” dediğine vurgu yapan Ünal, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Kahramanmaraş'ta vatandaşlarımızla beraberiz. Şu ana kadar Sefer beyle beraber gittiğimiz her yerde vatandaş kararını vermiş. Vatandaş öncelikle mesele memleket meselesi diyor. Öncelikli işimiz cumhur ittifakını güçlendirmek diyor. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun YPG ve PYD ile ilgili yaptığı açıklamayı tüm Türkiye duydu. Yani bu artık gafleti geçmiş bir durum. Türkiye bölgesinde son 6 yıldan beri istikrarını, ekonomisini, şehirlerinin güvenliğini, ülkesinin bekasını sağlamak için güçlü bir mücadele verirken öbür taraftan bakıyorsunuz muhalefet ya meselenin farkında değil ya da başka bir maksat görüyorum. O yüzden her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Bakın burada konuştuğumuz her bir vatandaşımız meselenin farkında. Az önce bir amca geldi diyor ki; "Biz sizden bir şey istemiyoruz. Biz ekmeğimizle var aşımızla varız.”

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ”
Vatandaşlarla tek tek görüştüklerini ve sorunları çözmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarına dikkat çeken Ünal, “Yani bugün Türkiye 4 tane terör örgütüyle mücadele ediyor. Bugün Türkiye şehirlerinden ve kırsaldan terörü temizledi. Şimdi Türkiye sınırlarını temizliyor. Şimdi Türkiye Suriye'deki terörü temizliyor. Bütün bunları eğer biz Afrin'e girmeseydik zeytindalı harekâtını yapmasaydık Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep güvende olmazdı. Bu şehirleri Afrin'den savunursunuz. Şu anda biz şehirlerimizin, ülkemizin güvenliğini sağlamak, ülkenin bekasına bir helal gelmemesi için MHP ve AKP, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli milli ve yerli bir duruş sergileyerek büyük bir mücadele yürütüyorlar ve milletimizde hamdolsun bunun farkında. Bugüne kadar 16 yıldan beri Türkiye'nin eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, savunmada, enerjide sorunları çözüldü. Peki, bundan sonraki sorunlarını da CHP çözebilir mi? Peki biz Milliyetçi Hareket Partisi'yle beraber cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Türkiye'nin sorunları daha hızlı çözülsün diye getirdik. Şimdi inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber cumhurbaşkanımız, hükümet başkanımız bundan sonraki süreçte de sorunları çözmeye devam edecek. Bu yerel seçimin bir özelliği var. "Şimdi biz 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini geçtik. Şimdi yerel yönetimde de bir geçiş sağlıyoruz. " 31 Mart cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki merkezi idaredeki değişimin yerel yönetimlerdeki değişimle tamamlanmasıdır. Vatandaşımız bununda farkında. O yüzden elhamdülillah biz Kahramanmaraş'ımızda da, ilçelerimizde de, Türkiye'de de hamdolsun bir sorun görmüyoruz ama bu şu anlamada gelmiyor. Biz tek tek vatandaşlarımızla görüşüyoruz, tek tek vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Bu sorunları çözmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP 1980'LERDE-90'LARDA YAŞIYOR”
CHP’nin halen 1980’lerde, 90’larda yaşadığını söyleyen Ünal, şöyle konuştu: “Muhalefet nerde? Muhalefetin sahada seçim çalışması yaptığına şahit oluyor musunuz? Bir kampanya çalışması yaptığına şahit oluyor musunuz? Kendi krizlerini kendi sorunlarını yönetemeyenler ülkeyi yönetemezler. Bakın Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin uzun yıllardır hayali olan uzay ajansına kavuşmasından rahatsız oldu ve anayasa mahkemesine gidiyor. Çünkü CHP 2019'da yaşamıyor. CHP maalesef 1980'lerde-90'larda yaşıyor. Bunu nerden biliyoruz? 1980'lerde-90'larda CHP'nin belediyelerinde ne varsa bugün hala CHP'nin belediyelerinde o var. Bakıyorsunuz çöp, çukur, çamur var, bakıyorsunuz personel maaşının ödenmemesi var, yolsuzluk var, rüşvet var, dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi yönetim anlayışı olarak da değişimi ve dünyayı okuyamamak anlamında da maalesef Türkiye'nin çok gerisinde kalmış durumda. Türkiye'nin gelişimini ve büyümesini ya anlayacak durumda değil ya da maalesef küçük olsun benim olsun gibi başka yerlerden medet uman işte 28 Şubat'a övgüler yağdıran ya da baktığınız zaman 10 Mart'ı ima eden ya da YPG' ye PYD' ye övgüler dizen bir durumda. Milletimizde bunu görüyor. Biz herhangi bir sorun görmüyoruz. Hele hele Kahramanmaraş'ta MHP ile AKP omuz omuza yürüyoruz.”

“İŞSİZLİKLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK BİR MÜCADELE VAR”
Sözlerinin devamında başlatılan istihdam seferberliği hakkında da konuşan Ünal, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Şimdi Kahramanmaraş'ta ticaret ve sanayi odamızla istihdam seferberliği toplantısı dün ve bugün gerçekleşiyor. Biz özel sektörden, iş dünyasından bunu hep rica ediyoruz. Şu anda bakın burada vatandaşımızla konuşurken bakıyorsunuz inşaat teknikeri, dış ticaret uzmanı geliyor bize. Biz o arkadaşlarımızın hemen bilgilerini alıyoruz. Özel sektöre, iş dünyasına bu iş gücünü değerlendirmesi içinde iletiyoruz. Bütün Türkiye'de Türkiye odalar ve borsalar birliği riyasetiyle bu yürütülüyor. Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl inşallah işsizlikle ilgili çok büyük bir mücadelesi var ve bunu yüzde 6'lara kadar çekmeyi planlıyor. Gelişmiş ülkelerde, gelişen ülkelerde, tüm dünyada istihdam ve işgücü, insan kaynağının planlanması önemli ve çözülmesi gereken meseleler. Türkiye'de bu konuda üzerine düşeni gerçekleştiriyor. Biz vatandaşımızın işini, aşını, refahını, mutluluğunu büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz.”

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz