Kahramanmaraş’ın sorunlarını sık sık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getiren, meclis çalışmalarından bulduğu her fırsatta soluğu Kahramanmaraş’ta alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, doğudan batıya, kuzeyden güneye kentin bütün noktalarını gezerek vatandaşlarla istişarelerde bulunuyor. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek çözümü noktasında yerinde görüşmeler gerçekleştiren Aycan, gazetemize de bir ziyaret gerçekleştirdi. Gazetemiz personelleriyle sohbet eden Aycan, geride bıraktığımız 2019 yılının değerlendirmesini yaparken, 2020 yılından beklentilerini anlattı. Gündemin en önemli maddelerinden biri olan Libya’ya Türk askerinin gönderilmesi ve ABD ile İran arasındaki gerilime değinen Aycan, 12 Şubat’ın 100’üncü yıl dönümü etkinliklerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Aycan, “Kahramanmaraş'ın tarihin de çok önemli olaylar var. Bu olayları sembolleştirmek, yaşatmak lazım. Atatürk, 1936'da kendi el çizimi ile bir Bozkurt çiziyor. Bayrak olayını yaşatmak üzere: Kalede ki bayrağa sarılı olan bir bozkurt figürü var biliyorsunuz. Şimdi o bozkurdumuz kayıp, şimdi onun tekrar yerine konulmasını istiyoruz. Bir ara Ulu Cami'nin önünde bayrak hadisesini anlatan kaleye yürüyen halkı temsil eden bir figür vardı, o da kayıp. Keşke tekrar o da ortaya çıkartılsa da uygun bir yere yerleştirilse” dedi.

İşte Aycan’ın konuşmasının satır başları;

“TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ OYUNLARLA MÜCADELE EDİYORUZ”

“2019 zor geçti. Hala da sıkıntılar devam ediyor. Coğrafyamızda ciddi sıkıntılar var. Bir taraftan Irak'ın durumu, bir taraftan Suriye'nin durumu, Doğu Akdeniz'de ki durumlar, dünya ölçeğinde genel ekonomik sıkıntılar, Amerika ile Çin'in ekonomik rekabeti ve ticari savaşları Türkiye'ye de olumsuz etkiler yaratıyor. Türkiye tabi bir taraftan terörle mücadele ederken, içimizde ki PKK, FETÖ mücadelesini sürdürürken sınırlarımız da PYD ile mücadelemizi bir taraftan sürdürüyoruz. Yine DEAŞ ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bide ekonomik sıkıntılarla ablukalarla, küresel sermayenin Türkiye üzerindeki oyunları ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Yılın son zamanların da ekonomik göstergeler de bir iyileşme var bunun 2020 yılında da devam etmesini istiyoruz. Artık seçimleri atlattık. Seçimsiz önümüzde ki 4 yıl içersinde ülke ekonomisi açısından önemli iyileşmeler yapmamız lazım. Bu durgunluğu ve belirsizliği ortadan kaldıran çözümler üretmemiz lazım, vatandaşa yansıyan ekonomik iyileşmeler olmasını bekliyoruz.

“DÜNYA'DA DA YENİDEN YENİ HAREKETLİLİKLER BAŞLADI”

Perşembe günü itibari ile olan Amerika ile İran arasında ki gerginlikler bölgemizde yeni sorunlara gebe, endişe ile izliyoruz. Amerika'nın davranışları bu bölgede çok ciddi sorun çıkartan davranışlardır. Irak'ta yaptıklarını, Suriye'de yaptıklarını, bütün emperyalist devletlerin sadece Amerika'nın değil Rusya'nın, Fransa'nın, İsrail'in yaptıklarını görmezden gelemeyiz. Bu gelişmeleri kaygı ile izliyoruz. Orta doğu da bu yılın da yine gergin bir yıl olacağının işaretlerini veriyor. Libya hükümetinin bu girişimini çok olumlu buluyoruz. Libya için çok anlamlı bir iş oldu. Çünkü Libya ile bu deniz sınırlarını oluşturmak çok önemli bir hamleydi bu hamleden dolayı bütün Avrupa ülkeleri ve Yunanistan, İsrail çıldırmış durumdadır. Bizi ablukaya almak, Akdeniz!e çıkamaz hala getirmeye yönelik müdahalelerdi. Bu yüzden de Libya'nın meşru hükümeti ile bizim böyle bir anlaşma yapmamız çok daha değerli. Libya'da bir huzursuzluk var, bir belirsizlik var. Meşru hükümete karşı muhalif hareketler var. Bu muhalif hareketler bizim meşru hükümet ile yaptığımız anlaşmayı iptal etmeye çalışıyor ve tehdit ediyorlar meşru yönetimi. Sayın Cumhurbaşkanının da söylediği gibi, Libya hükümetinin isteği ile biz oraya gerekirse asker gönderme konusunda meclise cumhurbaşkanlığı teskeresi geldi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, biz 49 milletvekili ile biz bu teskereye olumlu baktık ve destek verdik. Perşembe günü de teskere meclise geldi, orada da sayın genel başkanımızın da katılımı ile tüm milliyetçi hareket partisi grubu teskereye evet oyu verdi. Toplam da 325 milletvekili ile evet oyu çıktı.

“SİZ KİMDEN YANASINIZ, KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?

Tabi buna muhalefet edenler oldu. Kendilerini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayan Türk devletinin çıkarlarını gözettiğini söyleyen kişiler veya partiler o gün orada hayır oyu verdiler. Bunu iyi sorgulamak lazım siz kimden yanasınız? Kime hizmet ediyorsunuz? Türkiye'nin çıkarları neyi gerektiriyor besbelli, teskere de bu şekilde ifade ediliyor, çıkarlarımıza yönelik bir saldırı olduğunda müdahale etmek üzere deniliyor. Gerekirse orada askerlerimizin de bu çıkarlarımızı korumak amacı ile Libya'ya gitmesi durumu oluştuğunda bunun Türkiye'nin yararına olduğunu, çıkarları açısından önemli olduğunun biz farkındayız. Bu da apaçık ortadadır. Diğer partilerin veya kişilerin bunu görmezden gelmesi mümkün değil. O zaman başka bir hesap veya başka bir taraftan yönlendirildiklerini gösteriyor. Bunu sorgulamak lazım, siz kimin çıkarlarına hizmet ediyorsunuz veya nereden emir alıyorsunuz diye sormak lazım. Özellikle bunun Türkiye'de kamuoyunda vatandaşlarımız nazarında sorgulanması lazım, duruşlarını gösteremediler. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman açıktan Türk milletinin çıkarlarından yana tutumunu gösterir burada parti ayrımı gözetmeksizin, partizanlık yapmadan daima Milliyetçi Hareket Partisi milletinin menfaatlerinden yana tavrını sergileyeceğini belirtmiştir. Perşembe günü de apaçık göstermiş olduk. Genel başkanımız oturumun başından sonuna kadar kalarak ve oy vererek teskereye destek vermiştir.

“100. YIL ETKİNLİKLERİNE DAVET EDERLERSE TABİ Kİ KATILACAĞIZ”

Mecliste de ben Kahramanmaraş'ın kurtuluşunu sürekli bayrak hadisesi ile gündeme getirdim. Tabi Kahramanmaraş'ın tarihin de çok önemli olaylar var. Bu olayları sembolleştirmek yaşatmak lazım. Bunlardan birisi bayrak hadisesidir. Bu bayrak hadisesini bir kaç defa mecliste de gündeme getirdim. Yazılı olarak da belirttim. Orada 1936 yılında ki o olay çok güzel bir olay. Bu olay nedeni ile Atatürk'ün 1936'da kendi el çizimi ile bir bozkurt çiziyor. Bayrak olayını yaşatmak üzere: Kalede ki bayrağa sarılı olan bir bozkurt figürü var biliyorsunuz. Bunu Atatürk kendisi çiziyor ve heykelini yaptırarak Kahramanmaraş'a gönderiyor. Şimdi o bozkurdumuz kayıp, şimdi onun tekrar yerine koyulmasını istedik. 100. yılda özellikle bunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Yerine konulmasını istiyoruz. Burada iki anlamlı olay var, hem bayrak olayı var hem de Atatürk'ün bizzat kendisinin çizerek bu olayı yaşatması açısından tarihi önemi var. Bunu istiyoruz mesela.

“22 GÜNLÜK DESTANI YAŞATMAMIZ VE CANLANDIRMAMIZ LAZIM”

Bir ara Ulu Cami'nin önünde bayrak hadisesini anlatan kaleye yürüyen halkı temsil eden bir figür vardı. O da kayıp. Keşke tekrar o da ortaya çıkartılsa da uygun bir yere yerleştirilse diye düşünüyorum. Tabi bunların her biri büyük olay Sütçü İmam hadisesi, bayrak olayı, Abdal Halil Ağa'nın verdiği mesajlar ve tümüyle Maraş'ın kuruluşunda ki o 22 günlük destanı yaşatmamız ve canlandırmamız lazım. Tabi 100. yılımıza girdik. Artık bunun arkası arkasına kutlamalar olacak. 12 Şubat'ın 100. yılı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılı arkasından cumhuriyetimizin 100. yılına geliyoruz. Bunların her birisi çok önemli tarihi olaylar.  Hem iyi anmak hem de genç nesle bunları iyi anlatmak ve yaşatmak gerekiyor. Bu kapsam da üzerimize düşen herşeyi de yapmaya da hazırız. Heyecanla da katılırız. Bu olayların daha iyi aktarılması için elimizden geleni yapmaya varız.”

(Haber: Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz