Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı 2017 yılı Ocak ayı Danışma Meclisi toplantısı, yeni yapılan parti binası toplantı salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Yeni yapılan Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve 64. Dönem Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanı sına Kahramanmaraş milletvekilleri katıldı.

“AKTİF OLAN TEŞKİLATIMIZA BİNAMIZ YETMİYORDU”

Danışma meclisinde konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti il binasının Kahramanmaraş’a yetmediğini ve yeni bina fikrine büyük destek verdiğini söyledi. Kaynak, “Bu yeni bina fikri aslında 1 Kasım akşamı Mahir Ünal bakanımızdan çıkmıştı ve benimde kuvvetli destek verdiğim bir olaydı. Biz gerçekten Kahramanmaraş merkezde olan Dulkadiroğlu ilçesinde %83 oranında oy alan bir teşkilatız. Teşkilatımızın aktif ve sürekli çalışması dolayısıyla il binası yetmiyordu. Tabi birde Ak Parti gibi teşkilatlarını sürekli çalıştıran bir parti var ve Türkiye’nin şartları var. Yani 3 Kasım 2002’den bu yana 14 sene olmuş iktidardayız ve zannediyorum 14. kez sandığa gideceğiz. Referandumlar, yerel seçimler, genel seçimler geçirdik, bu seçimler dolayısıyla sizlere de tarih yazmayı nasip etti. Bu zor çalışmalarda gerçekten AK Parti’nin Kahramanmaraş hikayesi hep başarılarla ve bu başarı çıtasını da yükselterek olmuştur. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğinin altını çizen Veysi Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonomik bir savaşla karşı karşıya olduğumuzu söyledi. Türkiye’nin bütün olumsuzlara rağmen yeni yatırım hamlelerine başladığını belirten Kaynak, “Büyük bir tarihi süreçten geçiyoruz aslında tarihi yazıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi sürecini hep beraber yaşadık. Ama bu darbe süreci bitmedi. Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz gün gündeminde olmadığı halde kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin notunu düşürdü. Şimdi gerçekten buna bir anlam vermek mümkün değil. Türkiye’nin döviz sıkıntısı yok, Türkiye’nin ödemeler dengesinde bir sıkıntısı yok, Türkiye’nin ithalatta ve ihracatta da sıkıntısı yok, Türkiye’nin borçlarını çevirmekte de sıkıntısı yok. Bütün dünya küçülürken Türkiye yeni yatırım hamlelerine başlıyor. Hükümet olarak Diyarbakır’da Başbakanımız açıkladı. Terörden zarar gören bölgelerde tam 73 milyarlık bir yatırım hamlesi başlattık” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA BİRLİĞİ DÖNÜP BAKSIN”

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin iade edilmesinin Yunanistan’ın büyük ayıbı olduğunu ifade eden Kaynak, Avrupa Birliği’ne yüklendi. Kaynak, “Yine geçtiğimiz gün çok vahim bir karara şahit olduk darbeye katıldığı bizzat belli olan ve milletin helikopteri ile Yunanistan’a sığınan 8 darbeciyi, hatırlarsınız darbenin ertesi gün Yunanistan Başbakanı Çipras çıkarak açıklama yapmıştı. Geri göndermek istiyoruz diye ve hemen helikopterlerimizi gönderdiler, darbecileri de bir an evvel iade etmek istiyoruz demişti. Ama bunun için formalitesini tamamlamamız gerek bir yargı süreci başlamalı demişti. Geçtiğimiz gün Avrupa’nın Demokrasi’nin, insan haklarının, özgürlüğün ve hukuk devleti temellerinde inşa edildiği söylenen Avrupa Birliği’nin utanç günüdür. Yunanistan’ın utanç günüdür, yüz karası günüdür. Hemen bitişiğimizde sadece bunlar gangster yada soyguncu değil, bunlar milletin iradesini çalmaya gelmiş, milletin seçtiği cumhurbaşkanının canına kast etmiş, milletin seçtiği başbakanın canına kast etmiş, milletin üzerine uçaklarla bombalar yağdırmış. Fakat anlatırken duygulanıyorum 18 yaşında bir genç kızın tank ateşi ile kafası kopmuş ve külliyenin çatısındaysa buna insan haklarını, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin mabedi sayılan Avrupa Birliği’nin dönüp bir bakması lazım. Ve dün Yunanistan maalesef bu ayıbı işledi” dedi.

“BU YAPI UYUMLA YÜRÜYEMEYEBLİR”

Başkanlık sistemine de değinen Veysi Kaynak, “Bu millet 367 krizi çıkartırsanız bende AK Parti’ye %47 oy verdim dedi. Ve Milliyetçi Hareket Partisi o zamanda tıkanan demokrasinin önünü açan bir tavır göstermişti. Şimdi arkadaşlar cumhurbaşkanını halk seçiyor, cumhurbaşkanı seçime girerken halka taahhütlerde bulunuyor o yüzden bir taraftan da meclisin içinde yine halkın seçtiği bir başbakan var. Bu iki yapı, uyum olarak başarıyla yürüyemeyebilir. İki en iyi oyuncuyu bir futbol takımına koyarsanız, senkronizasyon olmayabilir, uyum problemi olabilir. Bu durum her zaman Türkiye’nin önünde bir mesele olabilir, krizler yaratabilir. Ahmet Necdet Sezer bir anayasa kitabını fırlatarak Türkiye’nin yarı yarıya fakirleşmesine sebep olmuştur. Çünkü onun Türkiye’nin ekonomik geleceği gibi bir düşüncesi yoktur” şeklinde konuştu.
 

Haber: Mahmut BEYAZ

Editör: Mahmut Beyaz