Siyasi partilerde 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında çalımalar sor sürat devam ederken, Kahramanmaraş’ta Saadet Partisi’nde hareketli günler yaşanıyor. Aday belirleme çalışmalarının devam ettiği Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ı ağırladı. Seçimler kapsamında bölgede ziyaretler gerçekleştiren Karaduman, partilileriyle bir araya geldi. Saffron Otel’de düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı’nın yanı sıra çok sayıda partililer katıldı.

“SEÇİM SÜRECİ KAVGA VE ÇATIŞMAYA DÖNÜŞMEMELİ”

Sözlerine 2019 yılını kutlayarak başlayan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, yeni bir seçim sürecine girildiğini ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi. Karaduman, “2019 yılının, hakkın, hukukun, özgürlüklerin her alanda hakim olduğu, ekonomik problemlerin artık sona erdiği, her alanda hürriyetlerin önünün açıldığı, barışın, kardeşliğin kaim kılınacağı bir yıl olmasını diliyorum. Bununla birlikte bir seçimden çıktık, yeni bir seçime doğru giriyoruz. 31 Mart 2019 günü Mahalli İdareler seçimi olacak. Yine bu seçim sürecine girerken kavganın ve kutuplaşmanın değil, kardeşliğin ve kucaklaşmanın hakim olacağı bir seçim atmosferine girebilme ümidiyle çalışmalarımızı gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Ümit ediyoruz ki bu seçim çalışmaları bir savaş atmosferinden ya da savaş meydanlarından öte, insanların fikirlerini özgür ve rahat bir şekilde beyan edebileceği, herkesin eşit bir şekilde çalışma yapabileceği bütün partilerin bu anlamda rahat bir çalışma yapabileceği bir seçim süreci olmasını temenni ediyoruz. Elbette ki siyasi iktidar açısından kutuplaştırma zemini, ya da toplumu kutuplaştırıcı bir dil oy kazanımına sebep olabilir ama bu bahsediyoruz ki oy kazanımının ötesinde bugün ülke açısından en önemli problem olan kutuplaşma meselesi bir ülkenin mahvolmasına sebep olur. İnsanlar birbirine düşman olduktan sonra, insanlar birbirine kanlı bıçaklı olduktan sonra hangi fikrin ya da kimin kazandığının çok da bir kıymeti olmayacaktır” dedi.

“80 MİLYONU KARDEŞ KILMAMIZ GEREKİYOR”

Türkiye’nin ekonomik bir kriz içinde bulunduğunu aktaran Karaduman, hukuk noktasında da sıkıntılar yaşandığını iddia ederek, “Şuan da bir ekonomik krizin içerisindeyiz ama bizim insanımız elbette ki her bedeli öder, ekonomik kriz bu millete diz çöktüremez. Ama mesele bizim ülkede 80 milyon olarak kardeşliği kaim kılabilmemiz meselesi. 80 milyon olarak bu ülkenin 80 milyonun meselesi olduğu anlayışıyla bu ülkenin yönetilmesi muhakkak suretle önemli. Bu bizim en temel prensiplerimizden birisidir. Bahsettiğimiz üzere 2019 yılı İnşallah, hakkın, adaletin hüküm sürdüğü bir yıl olur. Çünkü geçtiğimiz yıl 16 Nisan’dan bu yana ülke bir hukuk kıyımına doğru giriyor. Bir ülkede hukukun varlığı, yoksulla varlığın aynı oranda eşit bir şekilde haklara ve hukuklara sahip olması anlamına gelir. Eğer bir ülkede hukuk sadece yoksulları bastırmak, muhalif olan sesleri susturmak, iktidarın yanında olmayanlara bedel işlenen bir kurumsa o ülkeye huzurun gelebilmesi, o ülkeye özgürlüğün gelebilmesi elbette ki mümkün olmaz. Bugün bu anlamda yaşanan süreçler 16 Nisan ve 15 Temmuz’dan sonra yaşanan hukuk kıyımları Türkiye’yi 28 Şubat’tan daha vahim bir hale getirmiştir” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE İNSANIMIZI BİR NOKTAYA TAŞIMALIYIZ”

Saadet Partisi’nin 31 Mart yeril seçimlerine yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Karaduman, “Yetkinin ya da gücün sınırlı olduğunu biliyoruz ama insanların problemleriyle ilgilenen Saadet Partisi dışında parti kalmadı. Bugün bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak tek parti Saadet Partisi’dir. Bunu insanımızın kendisi söylüyor. 31 Mart seçimlerinde de bu anlamda biz hamasetin, popülizmin, güncel siyasetin dışında insanımızın sorunlarını çözmenin gayretiyle bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bizim gayemiz ya da derdiğimiz kendimizi bir noktaya taşımak değil, ülke insanını bir noktaya taşıyabilmektir. Bu seçimde biz Saadet Partisi olarak bütün gayretlerimizle çalışıyoruz. En güçlü adayları, ehliyet, adalet ve meşveret sahibi, toplumun seveceği, her kesimi yönetim anlayışının içerisine dahil edecek olan adaylarımız üzerinde çok ciddi çalışmalar yapılmakta. 31 Mart seçimleri Saadet Partimizin en güçlü şekilde çıktığı seçim olacaktır” şeklinde konuştu.

“SÜRPRİZ BİR ADAY ÇIKARTACAĞIZ”

31 Mart seçimlerinde Kahramanmaraş’tan sürpriz bir aday çıkartacaklarına değinen Karaduman, “Kahramanmaraş’ta da 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında hummalı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Kahramanmaraş’ın seveceği, takdir edeceği isimler üzerinde çok ciddi çalışmalar var. Benden duymuş olmayın ama sürpriz bir aday çıkacak, bunu da ifade etmiş olayım. Kahramanmaraş’ta sürpriz bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanacak ve Allah’ın izniyle o isim de 31 Mart’ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. İthal aday çıkartmayacağız, Kahramanmaraş’ta tamamen kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” ifadelerini kullandı.

“YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Kısa bir selamlama konuşması yapan Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı ise, “Saadet Partisi olarak Kahramanmaraş’ta hem parti hem de seçim çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kahramanmaraş’ımızda Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ı misafir ettik. Milletvekilimiz parti yönetimimizle, teşkilatımızla bir araya geldi. Bu bölgede yapacağı programlarına bizleri de eklediği, bizim teşkilatımızla bir araya geldiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Program karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz