Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından soluğu Kahramanmaraş’ta alan ve adeta gezilmedik yer, katılmadık program bırakmayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, AK Parti’nin geleneksel hale getirdiği halk günü programları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Hemşerileriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda buluşan Sezal, vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek çözüm önerileri sunarken, gündeme yönelik önemli açıklamalarda da bulundu. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için ilçe belediye başkan adaylarının kim olacağının yakın zamanda belli olacağını dile getiren Sezal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak Kahramanmaraş’ta yapılması gereken çalışmaları bire bir takip ettiklerini söyledi.

VATANDAŞ NEZDİNDE KABUL GÖRMÜŞ KİŞİLER ADAY OLACAK”

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinin sürdüğünü ve aday olacak isimlerin vatandaş nezdinde kabul görmüş kişiler olacağını dile getiren Sezal, “Aday açıklamaları için kesin ve net bir süre verme şansımız yok ama genel merkezimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Adaylarımızın büyük bir çoğunluğu bellidir. Bildiğiniz üzere önümüzde bir ittifak süreci var öncesinde bu süreç gerçekleşmeyecekti ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tekrar görüşme sağlamaları sonucunda AK Parti ile MHP arasında bir ittifak gerçekleşmiştir. Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye gibi illerimizde özellikle de İl Belediye Başkanlıklarında MHP ile bir ittifak sağlandı. Bu ittifak süreçleri muhtemelen İlçe bazında da görüşülüyordur yani ilçelerin bir kısmında da AK Parti ile MHP’nin ittifak sürecine gideceği kesindir. Bütün bu görüşmeler tamamladıktan sonra en yakın zamanda aday adaylığı süreci bitip bütün adaylarımız açıklanacaktır inşallah. Her seçim olduğu gibi bu seçim de büyük bir önem taşıyor. Parti teşkilatımız bu süreç içerisinde büyük hassasiyetle çalışıyor. Açıklanacak olan adayların vatandaş nezdinde kabul görülmüş kişiler olması lazım yani herkesin benimseyeceği adayların olması gerekiyor. Şuan itibari ile seçim koordinasyon merkezimiz kurulmuş vaziyette çalışmalara başlandı ama şubat ayında tam anlamıyla seçim çalışmaları başlamış olacaktır” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZ BİZLERLE DAHA ÇOK BİR ARAYA GELMEK İSTİYOR”

24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olarak vatandaşlarla sık sık bir araya geldiklerini anlatan Sezal, “24 Haziran seçimleri bittikten sonra bizler milletvekilleri olarak gerek parti binamızda gerekse merkez ilçeler dahil olmak üzere tüm ilçelerimizi gezerek vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve sorunları için bire bir kendileri ile görüştük. Seçimden bu yana neredeyse her hafta sonu AK Parti milletvekilleri olarak bizler Kahramanmaraş’a geliyoruz ve şuan da olduğu gibi hizmete geldiğimiz günden itibaren sürekli olarak vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Gezilmedik tek bir ilçe bırakmadan tüm ilçelerimizi gezeceğiz ve hem vatandaşlarımızın derdini dinleyeceğiz hem de seçimle ilgili istişarelerde bulunacağız. 24 Haziran seçimlerinde önce vatandaşımızdan, bizler siyasilerimizle, milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla daha çok bir araya gelmek istiyoruz ve sizleri daha çok sahada görmek istiyoruz diyorlardı. Bunlar bize gelen taleplerden en yoğun olanıydı, en çok duyduğumuz şeylerin başındaydı, biz de buna büyük bir hassasiyet gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Gerek parti binamızda gerekse dışarıda vatandaşlarımız dinleyeceğiz” dedi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti olarak Kahramanmaraş’ta canla başla çalıştıklarına vurgu yapan Sezal, “Hükümetimiz her konuda canla başla çalışıyor ve gereken hizmetleri hem Kahramanmaraş’ımıza hem de Türkiye’de ki tüm illerimize mümkün olduğu ölçüde kazandırmaya çalışıyor. Bizler Kahramanmaraş’a yapılan hizmetleri biliyoruz ve bundan sonraki gerekli olan ihtiyaçları da bire bir takip ediyoruz. Bildiğiniz üzere Milletvekillerimizle koordineli çalıştığımız bir iletişim ofisimiz var orada yapılacak olan hizmetlerin öncesinde bir istişare gerçekleştiriyoruz ve hizmet gerçekleştikten sonra istişare sonuçlarımızı burada yayınlayarak kamuoyuna duyuruyoruz. Bu çalışma şeklinin daha verimli ve sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. 31 Mart seçimleri tamamlandıktan sonra Milletvekillerimizle, Belediye başkanlarımızla, İl ve İlçe Başkanlarımızla bu birlikte çalışma çerçevesini genişleteceğiz ve yapılan, yapılacak olan hizmetleri iletişim ofisimizden belirli periyodlarda vatandaşlarımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Kahramanmaraş halkının kolay bir şekilde AK Partili milletvekillerine ulaşabildiğine değinen Sezal, “Vatandaşlarımız içerisinde eğer bize ulaşamadığını ifade eden vatandaşlarımız varsa belirli periyodlar ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu vatandaş buluşmalarımızda bizlere rahatlıkla ulaşabilirler. Biz herkes görsün, duysun diye gerek kendi sosyal medya hesaplarımızda gerekse partimizin her biriminin ayrı ayrı sosyal medya hesaplarında bu gibi vatandaş buluşmalarımızı ve her türlü konuyu yayınlıyoruz. Sokağa çıktığımız zaman belki tüm vatandaşlarımızla bir araya gelme şansımız olmuyor ama bu buluşmalarda yerimiz belli olduğu için ulaşmak isteyen, bir derdi ya da sıkıntısı olan her vatandaşımızı bekliyoruz. Bize gelsinler, onları dinleyelim ve dertlerine, sıkıntılarına elimizden geldiğince bir çözüm üretmeye çalışalım. AK Parti de siyaset yapan tüm milletvekillerimize ve Belediye başkanlarımıza vatandaşlarımız çok kolay bir şekilde ulaşılabilir. Eğer bizlere ulaşma sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız var ise siz basın mensuplarımız aracılığı ile buradan seslenelim, partimizden her türlü iletişim numaralarımızı alabilirler ve bize her zaman ulaşabilirler” dedi.

YENİ HAVALİMANINI CUMHURBAŞKANIMIZ AÇACAKTIR”

Yeni Havalimanı Terminali’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacağını aktaran Sezal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Yeni Havalimanı Terminalimizin bir eksiği kalmadı fakat şöyle bir durum var biliyorsunuz ki önümüzde bir yerel seçim dönemi var ve Cumhurbaşkanımız bu süreç içerisinde mitingler yapacak. Biz, Cumhurbaşkanımızın seçim süreci içerisinde Kahramanmaraş’a miting için geleceğini düşünüyoruz ve inşallah Cumhurbaşkanımızın gelişi ile birlikte havalimanımızın açılışını yapacağız. Bununla birlikte hali hazırda yapımı tamamlanmış, hizmete açılmak için bekleyen tesislerimizin de açılışını hep beraber yapmayı düşünüyoruz. Tabi bunlar bizim kendi düşüncelerimiz inşallah o zaman bir aksilik çıkmaz ve gerçekleştirebiliriz.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz