MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ve yönetim kurulu üyeleri Kervanhan da basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme dair birbirinden farklı ve önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Hafta sonu gerçekleşecek olan ilçe kongresi, referandum ve kente yapılan hizmetler noktasında değerlendirmelerde bulunan Akpınar, özellikle Kahramanmaraş’ın sahipsiz olduğuna dikkat çekti ve kent halkının bu süreçten sonra hizmet beklediğini vurguladı. Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Dulkadiroğlu İlçesi’nin vizyon ve misyonunu ortaya koyacak herhangi bir şeyin yapılmadığını söyleyen Akpınar, Kahramanmaraş’ın hizmetler noktasında oldukça zayıf kaldığının altını çizdi. Hafta sonu yapılacak kongrenin ardından teşkilat olarak bir takım eksiklikleri ve yetersizlikleri takip edeceklerini belirten Akpınar, şehre faydalı olan herhangi bir projenin arkasında olacaklarını da sözlerine ekledi. Referandum sonuçlarını ile ilgili de konuşan Akpınar, Dulkadiroğlu İlçesi’nde 1 Kasım seçimlerine göre oy oranlarının arttığını ve bu oyu kimsenin sahiplenerek, böbürlenmemesi gerektiğini ifade etti. Kongrenin Cumartesi günü yapılacağını dile getiren Akpınar, şu ana kadar kendisi dışında kimsenin aday olmadığını ve seçimlere tek aday olarak girebileceğini kaydetti.

AMACIMIZ MHP’Yİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAKTIR”
MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak amaçlarının ilçede kendi partilerini birinci sıraya taşımak olduğunu söyleyen Akpınar, sözlerinin devamında şunları dedi: “Yaklaşık 20 yıldan bu yana milliyetçi ve ülkücü hareketin içerisinde değişik görevlerde bulundum. 4 yıla yakın Kahramanmaraş merkez içle yönetiminde ilçe sekreterliği yaptım. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasından sonra 2 yeni merkez ilçe kuruldu. Bu ilçelerden Dulkadiroğlu’na İlçe Teşkilat Başkanı olarak atandım. 2 yıl önce yapılan ilçe kongremizde tekrar seçilerek arkadaşlarımızla beraber göreve başladık. Türkiye’nin her tarafında MHP Kongreleri devam etmekte olup, 29 Nisan Cumartesi günü saat: 09.30’da Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde Dulkadiroğlu İlçe Kongremizi gerçekleştirmiş bulunacağız. Bu kapsamda arkadaşlarımla beraber yeniden seçime gireceğiz ve aday olacağız. Şu ana kadar herhangi bir başka aday çıkmadı. Aynı zamanda MHP Genel Merkezi’nde siyaset ve liderlik okulunda 3 ay eğitim aldım. Tabii 1 Kasım seçimlerinden sonra bir süreç yaşandı. MHP Genel Başkanına karşı bir takım değişik durumlara girildi. Bu süreçte de MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı açık ve net şekilde tavır koyarak, Milliyetçi ve Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli Bey’in emrinde ve yanında olduğunu her zaman basına karşı gösterdi. Bizim amacımız Dulkadiroğlu İlçesi’nde MHP’yi 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde ve milletvekilliği seçimlerinde ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizi birinci parti yapmaktır. Bu bağlamda yaklaşık 4 yıllım ilçe başkanlığımız döneminde ilçe teşkilatımızla beraber Dulkadiroğlu Bölgesini her mahallesinde çeşitli etkinlikler, çeşitli faaliyetler ve geziler yaptık.”

HİZMETLER ZAYIF KALDI”
Kentin hizmet anlamında istenilen ve beklenilen yerde olmadığını ifade eden Akpınar, kongreden sonra birkaç alanda projelerinin olduğunu belirtti. Akpınar, “Dulkadiroğlu bölgesi sıkıntılı bir bölge. Yani şehirleşme anlamında, şehirleşmenin daha az olduğu, gelişmenin daha az olduğu bir bölgedir. Yerel seçimler yapılalı 3 yıl oldu. Benim gördüğüm ve gözlemlediğim kadar Dulkadiroğlu ilçemizi vizyon ve misyonunu ortaya koyacak herhangi bir şey yapılmadı. Zaman zaman belediye başkanı ile de bu konularla ilgili görüş alış-verişimiz oldu. Fakat şu ana kadar Dulkadiroğlu ilçemizde ilçemizin geliştiğini gösterir herhangi bir şey yapılmadı. 15 yıldan beri Türkiye’yi ve Kahramanmaraş’ı AK Parti idare ediyor. Maalesef Kahramanmaraş hizmetler noktasında çok zayıf kaldı. Biz bunların hepsini gözlemliyoruz. MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı kongresinden sonra bir takım eksiklikleri ve yetersizlikleri takip edecektir. Kahramanmaraş kamuoyuna her zaman olduğu gibi kentin gelişmesine katkı sağlayacak her projenin arkasında olacaktır ve ilçe teşkilatının da kendisinin projeleri olacaktır. Özellikle biz Kahramanmaraş havaalanını fazlasıyla gündeme getirdik ve şu anda havaalanının ihalesi yapıldı. Bir takım çalışmalar başladı ve devam ediyor. Kahramanmaraş’ın gidişinde ana arterlerde bir takım değişiklikler oldu. Geçtiğimiz günlerde ben Büyükşehir Belediye Başkanına Kahramanmaraş’ta ki Trabzon Caddesi’nin en azından günün belirli saatlerinde trafiğe kapatılmasını, insanlar rahat alış-verişlerini yapabileceği bir yer olmasını iletmiştim. Fatih Bey’de bununla ilgili bir projelerinin olduğunu açıkladı. Neticede bunları referandumdan sonra başlatacağını söylemişti” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ’I MARKA ŞEHİR OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ”
Kahramanmaraş’ın Türkiye’de ve dünyada adının duyulduğu bir şehir olarak görmek istediklerini dile getiren Akpınar, şöyle konuştu: “Biz Kahramanmaraş’ımızın Türkiye’de ve dünyada adının duyulduğu bir şehir olmasını istiyoruz. Dünyada bir takım marka şehirler var. Kahramanmaraş’ında marka şehir olmasını istiyoruz. Bu bağlamda da zaman zaman kentin sorunlarını hep gündeme getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Şehrimizin faydasına olan, şehrimizin gelişimine katkı sağlayan ne varsa biz o işlerin her zaman arkasında olacağız. Ben 9 yıldır Kahramanmaraş’ta MHP’de aktif siyaset yapıyorum. Ama şunu çok iyi gözlemliyorum; Kahramanmaraş sahipsizdir. Çevre illerimizde Gaziantep’e, Kayseri’ye baktığımız zaman bu şehirler kabuğunu kırmıştır. Kahramanmaraş AK Parti’ye çok sayıda milletvekili vermiştir. Ama vermiş olduğu desteği hiçbir zaman da karşılık olarak alamamıştır. Kahramanmaraşlı AK Parti milletvekillerinden kent halkı hizmet beklemektedir. Kahramanmaraş artık her anlamda hak ettiğini almalıdır. Alması gerekmektedir.”

1 KASIM 98 BİN, 16 NİSAN 102 BİN OY
Referandumun ardından birtakım analizler yaptığını kaydeden Akpınar, 1 Kasım seçimlerine göre Dulkadiroğlu İlçesi’nin oy oranının arttığını dile getirdi. Akpınar, “Bazı havuz medyasında ki tetikçi yazarlar MHP’nin tavanının ve seçmeninin oy vermediğinden bahsetmektedir. MHP Teşkilatı ve teşkilatları liderinin emrindedir. Biz seçim günü sabah 5’te kalkarak, kadın kollarımızla, yönetici arkadaşlarımızla ve ülkü ocaklarımızla okullarda ve seçim meydanlarında olduk. Birçok ev toplantıları yaptık. 1 Kasım’da Dulkadiroğlu İlçesinde AK Parti’nin almış olduğu oy 98 bindir. Referandumda ‘Evet’ oyu 102 bindir. Ben seçim sonuçlarını 1 Kasım ile karşılaştırarak, analiz yaptım. Bu yaptığım analizlerde AK Parti’nin çok oy aldığı bir takım sandıklarda ‘Evet’ oyunun az olduğunu gördüm. Dolayısıyla şu an ülkemizde yaşanan malum bir konudan dolayı bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntılar içerisinde olanlarda referandumda ‘Hayır’ oyu verdi. Size basit bir örnek veriyorum; Cezaevinde yüzde 70’e yakın ‘Hayır’ çıktı. Cezaevi benim ilçe sınırlarımın içerisindedir. Bu zamana kadar cezaevlerinde AK Parti her zaman birinci parti oldu. Kimsede bu oyun alınmasında en çok biz sağladık diye kendi kendine böbürlenmesin. MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı yöneticisiyle kadın kollarıyla, ülkü ocaklarıyla referandum döneminde sahada oldu. Ama şunu da iyi biliyorum; AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı sahada da çok fazla olamadı. Kendilerinde olan imkânlar bizlerde olmuş olsaydı çok daha fazlasını yapardık. Kendi imkânlarımızla arkadaşlarımızla beraber elimizden gelen çalışmayı liderimizin bize göstermiş olduğu yolda, çizgide seçim günü akşamına kadar yaptık. Ben burada bir şeyi daha üzülerek belirtmek istiyorum; seçim günü de hiçbir AK Partili yetkili Kahramanmaraş Adliyesine uğramamış” ifadelerini kullandı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz