31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Kahramanmaraş’tan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdiği Hayrettin Güngör, geçtiğimiz hafta memleketi Kahramanmaraş’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiş ve aday tanıtım toplantısında kent halkına tanıtılmıştı. Biyografisi itibariyle oldukça donanımlı bir geçmişi bulunan ve tecrübeyle geçen 30 yılın yanında hâlihazırda Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekterliği gibi önemli bir görev yürüten Güngör, yeni dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek adına yoğun bir çalışma temposunun içerisine girecek. Özellikle Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarla tüm dikkatleri üzerine toplayan Güngör’den vatandaşların beklentileri bir hayli yüksek. Tanıyan, tanımayan tüm vatandaşlar Hayrettin Güngör’e Kahramanmaraş’ı daha modern daha yaşanılabilir bir şehir yapması için destek verirken, kariyeri itibariyle Güngör’ün kenti daha üst seviyelere çıkaracağından olan inançları tam.

İşte vatandaşların AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ile ilgili değerlendirmeleri;

DAHA YAŞANILABİLİR BİR KAHRAMANMARAŞ İSTİYORUZ”
Ahmet Aydın
Fatih Mehmet Erkoç'un yaptığı da oldu yapmadığı da oldu ama iyi bir gayret gösterdi. Yaptığı çalışmalardan genel olarak memnun değilim. Yeni dönemde ortalığının pahalılığını görüyorsunuz. Cebimiz para kalmıyor. Bizim paralarımızı Suriyelilere yediriyorlar. Biz yeni dönemde daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş istiyoruz.

KAHRAMANMARAŞ'IMIZA GÜZEL BİR HİZMET BEKLİYORUZ”
Salman Arslan
Fatih Mehmet Erkoç'un 4 yılda yaptığını Mustafa Poyraz 8 yılda yapamadı. Ali Sezal 2 dönem yaptı yapmadı. Bu adamın yaptığı hizmetleri hiçbirisi yapmadı. Allah hakkımızda hayırlısını versin belki de Hayrettin Güngör daha da iyi olabilir. Kahramanmaraş ileride olan diğer illere göre devamlı geride Kahramanmaraş'ımıza bir hizmet bekliyoruz.

HER HİZMETİ BEKLİYORUZ”
Hüseyin Dağ
Fatih Mehmet Erkoç'un yaptığı hizmetlerden hiçte memnun kalmadık. Yeni gelecek Belediye Başkanı adayı Hayrettin Güngör'den her hizmeti bekliyoruz.

DEĞİŞİKLİK HER ZAMAN İYİDİR”
Gökhan Kara
Fatih Mehmet Erkoç'un yaptığı hizmetlerden memnunum. Ama Onikişubat Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesine baktığımızda Büyükşehir Belediyesinden daha çok çalışıyorlar. Değişiklik her zaman iyidir. Parti ayırt etmeksizin her gelen aynısını söylüyor vaatler veriyorlar ama kimsede bir şey yok. Kahramanmaraş büyüdü diyorlar ama yol bakımından büyüdü. Yeni gelecek olan aday Kahramanmaraş'a ve gençlere baksın.

MEMLEKETİMİZE İYİ BİR HİZMET EDECEĞİNİ BİLİYORUM”
Şükrü Ağyar
Yeni gelecek başkan adayını simasını televizyonda gördüm memleketimize iyi bir hizmet edeceğini biliyorum. Çünkü bilgili bir kişi olduğu gözüküyor. Onun için Kahramanmaraş'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni başkan adayından beklentimiz inşallah umduğumuz gibi çıkar ve şehrimize daha güzel çalışmalar yapılır. Demiryolu şehrimize uğramıyor Cumhurbaşkanımızda bunun sözünü verdi. İnşallah demiryolu da bağlantılı olur. Şehrin nüfusu artıyor, şehrimiz eskiye göre daha iyi, daha güzel çalışmalarda yapılır.

İNŞALLAH GÜZEL İŞLER YAPAR, ŞEHRİN EKSİKLERİNİ TAMAMLAR”
Hasan Kavak
Fatih Mehmet Erkoç'un yaptığı hizmetlerden memnumdum. Kahramanmaraş için yaptığı çalışmaları gerçekten çok hoşuma gidiyordu. Yeni gelecek belediye başkanı adayından beklentimiz inşallah güzel işler yapar, şehrin eksiklerini tamamlar.

2 YIL KAHRAMANMARAŞ'I TANIMAYA ÇALIŞACAK
Kubilay Varol
Fatih Mehmet Erkoç'un yaptığı hizmetlerden aşırı derecede değil ama memnunduk. Şehri biraz daha güzelleştirdi. Trafik sorunlarımız olsa da yinede iyiydi. Yeni gelecek olan belediye başkanı adayı 2 yıl Kahramanmaraş'ı tanımaya çalışacak. Ondan sonra 3 yıl plan yapacak. Beklentimiz şehre daha iyi hizmet vermesi mesela trafiği daha da rahatlatılması, halk otobüslerinde kart sistemi çıktı ama bazı mahallelerde insanlar kartını dolduracak yer bulamıyor. Trafik yoğunluğunu da üst geçit ve alt geçitleri çoğaltarak daha iyi bir hale getirilmesini bekliyoruz.

GENÇ VE DİNAMİK BİRİSİ OLARAK GÖRDÜM
Erol Çınar
Fatih Mehmet Erkoç'un yapması gereken daha çok çalışmalar olduğunu düşünüyorum ama daha iyi çalışmalar yapabilirdi. Yeni gelecek belediye başkanı adayından çok iyi hizmetler bekliyorum. Genç ve dinamik birisi olarak gördüm. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yeni dönemde modern bir şehircilik üzerinde ihtisas yapacağını biliyorum daha iyisini de yapabilir.

DAHA VERİMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Mehmet Taşçı

Fatih Mehmet Erkoç'un yaptığı hizmetleri büyükşehir olmamıza rağmen yeterli görmedim. Kahramanmaraş'ta belediye başkanlığı yapacak insan en azından burada 2 yıl ikametgâh yapmasını isterdim. Çünkü halkı tanıma, sorunları tanıma açısından öyle olmasını isterdim. Ama şimdi yeni belediye başkanımız görevini bitirene kadar anca halkı tanıyacak. Sorunları halktan değil de başkalarından dinleyecek. Ama kendisi burada olsaydı yerinde görürdü ve şehirdeki sorunları bilirdi. Eğer 2 yıl burada ikametgâh yapmış olsaydı hem Kahramanmaraş açısından hem de kendisi açısından daha verimli olacağını inanıyorum. Kahramanmaraş'ımızı bir Gaziantep bir Kayseri gibi olması isterim. Bunun için önce donanımlı projeleriyle halkın içerisine girmelidir. Kendi bürokrasisinden Kahramanmaraş'ın sorunlarını öğrenmemeli. Bizzat halkın içerisinden şehrin sorunlarını öğrenmesini isterim. Acaba hangi belediye başkanımız tebdili kıyafet yaparak bir kıbrıs meydanından bir sebze halinin oradan geçtiği görülmüştür. Eğer geçseydi oradaki sorunları daha yakından bilirdi.

İNŞALLAH İYİ OLUR BAŞKA BEKLENTİMİZ YOK”
Altun Baş
Yeni belediye başkan adayına kimi iyi diyor kimi kötü diyor bilemiyorum artık. Devlet dairesine girenin hiçbir işini göremiyorum ben. Dışarıdan bir ayağında pantolonlu, boğazı kravatlı gelirse ona gereken nezaketi hizmeti gösteriyorlar. Benim gibi bir şalvarlı, ayağı yemenili biri gelirse yüzüne bile bakmıyorlar. Fatih Mehmet Erkoç'un 4 yılda yaptığı çalışmaları çok güzel ve memnumdum. Yeni gelen başkan adayından beklentimiz inşallah iyi olur başka beklentimiz yok.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz