CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi. İl Binası önünde gerçekleşen açıklamaya, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Zabun ve parti üyesi birçok kadın katıldı. Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, Türkiye’de her 10 çalışanın 7’sinin erkek, sadece 3’ünün kadın olduğunu ifade ederek, kadının toplumda ki yerinin daha da sağlamlaştırılması gerektiğini söyledi. Kadınların eğitim, istihdam, şiddet, yönetime katılım gibi 4 ana sorununun olduğuna dikkat çeken Tataroğlu, bu sorunları tüm kadınlarla hep birlikte aşacaklarını vurguladı.

KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI TANIYAN ULU ÖNDERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ’
Düzenlenen basın açıklamasında açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Zabun, şöyle konuştu: “160 yıl önce bugün 8 Mart’ta 40 bin dokuma işçisi kadının emek hırsızlarının dayattığı düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı daha iyi çalışma koşulları isteyerek, greve başlaması bu eylemde 129 emekçi kadının yanması sonucunda kadına ve emek mücadelesine adanmış olan gündür. 8 Mart’ın derinliğini anlamaya çalışırken kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde de kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanımı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek, o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 yılının 1 Mart’ının TBMM’de 5. Dönem çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor, kadına seçme ve seçilme hakkını tanıyan Ulu Önderimizi şükranla anıyoruz.”

ÇAĞDAŞLIK VE DEMOKRASİ BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZDİR’
Çağdaşlığın ve demokrasinin kadınların için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Zabun, kadınların eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde, kardeşçe ve insanca yaşamanın en doğal hakları odluğunu vurguladı. Zabun, “Kadını gördüğü şiddetle uğradığı haksızlıklarla çileli koşullarıyla değil, toplum içerisinde ki başarısıyla, fedakâr duruşuyla yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa, olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadına istismara hayır diyoruz. Tüm çabamız kadının insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içleştirilmesi bu değişimin ve gelişiminde kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması içindir. Bu nedenledir ki kadın omuzlarında ki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır. Yasta değil, isyandayız, emekten yana sokaktayız. Bizim eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde, kardeşçe ve insanca yaşamak en doğal hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için ve bu hakları kaybetmemek için mücadeleye devam edeceğiz. Çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Kadınlarımız demokrasiye yapılan darbeye hayır diyor. Cumhuriyetimizin kadınlara tanıdığı hakların elinden alınmasına, geriye götürülmesine de hayır diyoruz. Bu düşüncelerle omuzlarımızda ki yük yüreğimizdeki sevgi ve zihin dünyamızın tüm berraklığıyla sizi selamlıyor, direnç, emek kokan kadınlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz