1 Kasım seçimlerinin ardından tek başına tekrar iktidar olan AK Parti son bir haftadır kabineye girecek isimler üzerinde çalışıyor. Kahramanmaraş’ın 2002 yılından bu yana bakanlık özleminin yeni kabinede giderilmesi bekleniyor.

2002 yılında Kayseri ve Erzurum’la birlikte AK Partiye en çok oy veren iller arasında ilk 3’te bulunan Kahramanmaraş geride bıraktığı 5 genel seçimde de konumunu korudu. Kayseri ve Erzurum’un geride kalmasına rağmen AK Partiyle olan gönül çizgisinde en küçük sapma bile olmayan Kahramanmaraş yine AK Partiye en büyük desteği vermeye devam etti.

Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la kabine üzerine görüşmesinin ardından Kahramanmaraş’ta heyecan doruklara ulaştı.

1 Kasım seçimlerinin ardından aynı ile iki bakanlığın verilmeyeceği ve AK Parti’ye yüzde 70’in üzerinde oy veren illere kabinede bir üye verileceği iddialarının ardından kabinede bir Kahramanmaraşlıya kesin gözüyle bakılırken, Kahramanmaraşlı hangi milletvekilinin ise kabineye gireceği merak konusu oldu.

Grup Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Mustafa Elitaş’ın TBMM Başkanvekili olabileceği ihtimali, partiyi toplayan ve gurubu sorunsuz bir şekilde idare eden Mahir Ünal’ın misyonunda bir değişiklik olmayacağı yönünde görüş hakim oldu. Bakanlıkta Celalettin Güvenç’in isminin ön plana çıktığı öne sürüldü. Başbakan Davutoğlu’nun Mahir Ünal’ın Grup Başkanvekilliğinden vazgeçmeyeceği de kulislerde yerini aldı.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz