Yerel seçim çalışmalarına start veren İyi Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, Milletvekili Methanet Çulhaoğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Sinem Uludamar, Kurucu Üye Günay Kodaz ve Onikişubat İlçe Başkanı Murat Kılıç, İl Başkanı Ahmet Çabukel’in öncülüğünde Kervanhan’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını söyledi. Türkiye’nin İyi Parti’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yücel, mevcut sorunların tümünü İyi Parti ile beraber aşacaklarını kaydetti. İttifak söylentilerine de cevap veren Yücel, parti yönetiminin herhangi bir ittifak kararının bulunmadığını açıkladı. İleride oluşabilecek durumlara göre ittifakın yapılabileceğini anlatan Yücel, Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarının olacağını belirtti.

İYİ ADAYLAR SEÇECEĞİZ”
Genel seçimden sonraki süreç hakkında bilgi veren Yücel, “Genel seçimden sonra genel başkanımız aldığı kararla olağan üstü genel kurula gittik ve genel başkanımızı yeniden seçtik. Dün itibariyle de birlikler kervanı adı altında milletvekillerimizle beraber tüm illere dağılmış durumdayız. Yerel seçimler için çalışmalara başladık. Dün Adana’daydık ve çok güzel bir ortam vardı. Bugün Kahramanmaraş’tayız. Yerelde genelde iyi adaylar seçeceğiz. Çok güzel talepler var ve merkeze yönelik birleştirici insanlar var. Bu bağlamda gerekli sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ederek gerekli kişilerle konuşarak aday göstereceğiz. Dün Adana’daki izlenimimiz çok iyiydi. Adana’da bir heyecan gördük. Bugün inşallah Kahramanmaraş’ta yeni il başkanımızla beraber çalışmalara başlıyoruz. Birçok yeri gezip tespitlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

SIFIR SORUNDAN, SIF SORUNA GELDİK”
Ülkenin genel durumundan bahseden Yücel, ekonominin iyiye gitmediğini söyledi. Yücel, “Genel olarak Türkiye’nin ekonomisiyle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Türkiye’nin ekonomik gidişatı hiç te iyiye gitmiyor. Gerek doların yükselmesi gerek ekonominin kötüye gitmesi bizi İyi Parti’ye olan ihtiyacı daha çok arttıracak. Allah bizi birbirimize düşürmesin. Her türlü banka faizleri her türlü mevduat faizleri her türlü Merkez Bankası’nın yaptığı hamlelere rağmen ekonomide hızla aşağıya doğru gidiyoruz. İşsizliğimiz hat safhaya ulaştı. Esnaflarımız kan ağlıyor ve dışarıdaki itibarımızda oldukça zedelendi. Sıfır sorundan, sıf soruna geldik. İnşallah bunları hep beraber İyi Parti ile aşmış olacağız” şeklinde konuştu.

BİZ KAHRAMANMARAŞ’TA BİR YENİLİK İSTİYORUZ”
İl Başkanı olmasının ardından ilk defa bu statü ile basının karşısına çıkan İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ise “Biz Kahramanmaraş’ta bir yenilik istiyoruz. Bir değişim istiyoruz. Değişimin adı gençlerin olduğu, değişimin adı iyiliğin olduğu, değişimin içinde güzelliklerin olduğu ve kimsenin kimseyi kırmadığı bir şehir istiyoruz. Bu hepimizin umudu ve ortak kararıdır. Bundan da hiç şüphemiz yok. Bu nedenle biz göreve talip olduk. Sağ olsunlar genel merkezimiz bizleri uygun gördüler. Teşkilatlarımız sağ olsunlar arkamızda durdular. İnşallah ileri ki süreçte il teşkilatımızı kuracağız ve ondan sonra hızlı bir şekilde yerel seçimlere hazırlanacağız. Hedefimiz bütün ilçelerde başarı sağlamak. En azından oyumuzu biraz daha yükseltmek ve iktidarın sahibi olduğumuzu herkese göstermek” diye konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ/Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz