Geçtiğimiz günlerde il başkanlığı görevine Faruk Atlı’nın atanması ile birlikte Kahramanmaraş’ta teşkilatlanma çalışmaları içerisine giden İYİ Parti’de, Türkoğlu İlçe Başkanı Kemal Pekmez ve ekibi basına tanıtıldı. Özel bir kafede düzenlenen toplantıya İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Faruk Atlı, ve İYİ Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Kemal Pekmez’in yanı sıra il ve ilçe teşkilatından isimler katıldı.

“TÜRKOĞLU İÇİN 8 ADAYIMIZ VARDI”

Toplantıda konuşan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Faruk Atlı, İYİ Parti Türkoğlu İlçe Başkanlığı için 8 adayın olduğunu, başkanlık için ince eleyip sık dokuduklarını söyledi. Yapılan araştırmalar sonucunda Kemal Pekmez’i uygun gördüklerini dile getiren Atlı, “Basının ne derece önemli olduğunu biliyoruz demiştik, il teşkilatımızın tanıtılmasının ardından Türkoğlu kurucu İlçe Başkanımız Kemal Pekmez kendi yönetimini tanıtmak istedi. Kemal bey bizim çok ince eleyip sık dokuduktan sonra ortaya çıkardığımız bir arkadaşımız. Türkoğlu İlçe Başkanlığı için 8 tane adayımız vardı. Ben bunu gururla söylüyorum. Hükümetin çok baskıcı olduğu bir dönemde yeni kurulmuş bir partinin ilçe başkanlığına cesaretle aday olan birisidir Kemal Pekmez. Kemal bey başarılı bir eğitimci 22 yıl Kahramanmaraş Fen Lisesi’nde eğitmenlik yapmış bir arkadaşımız. Son derece donanımlı bir arkadaşımız, Kahramanmaraş’taki birçok önemli mevkilerde olan kişilerin hocası. O bakımdan herkesin tanıdığı bir insan, bizlerden o manada da büyük takdir gördü. Böyle bir çalışmayı başlattı ekibini basına tanıtarak. Çünkü basın olmadan siyaset yapılmaz, bizler sesimizi duyuralım diyoruz.  Şu anda kuruluş ve teşkilatlanma aşamasındayız. Aşağı yukarı teşkilatlanmamızı tamamladık. O gün de basın toplantımızda söylemiştim onlar onaylandıktan sonra biz artık kurumsal bir hale gelmiş olacağız. Daha sonra Dernekler Masası’ndan evraklarımızı alarak sahaya çıkmaya başlayacağız. Nokta ziyaretler yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Beni tanıyanlar bilir çalışkan bir insanım, doktorluğun yanı sıra partimize de gelerek çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA HİÇ TEPKİ ALMADIK”

Bir gazetecinin “Kahramanmaraş’ta olumsuz bir tepkiyle karşılaştınız mı?” sorusuna cevap veren Atlı, partilerin ihtiyaç üzerine doğduğu belirterek, “Kahramanmaraş’ta şu ana kadar bize olumsuz bir tepki hiç olmadı, nereden çıktı bu parti diyen olmadı. Çünkü partiler ihtiyaçtan doğar herkes bunun farkında. 2002’de AK Parti ihtiyaçtan doğduysa o güne kadar uzun süre koalisyonlarla idare edildi. Memlekette bir takım karışıklıklar ve ekonomik krizler vardı. O nedenle böyle bir parti doğdu ve kimse de niye İYİ Parti kuruldu demedi” ifadelerini kullandı.

“2015 YILINDA EMEKLİLİĞE ZORLANDIM”

İYİ Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Kemal Pekmez ise yaptığı konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Özgeçmişini okuyan Pekmez, “1965 Yılında Türkoğlu’nda doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi burada tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldum. Isparta Anadolu Lisesi’ne tayin oldum, yedi yıl burada görev yaptıktan sonra 1995 yılında Kahramanmaraş Süleyman Demirel Fen Lisesi’ne sınav ile atandım. 2015 yılında hükümetin kadrolaşma çabası sonucu emekliliğe zorlandığım için kendi isteğimle emekliye ayrıldım” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ’Yİ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN BİR ŞANS”

İYİ Parti’nin devleti ayağa kaldıracak kadrolarla ortaya çıktığını dile getiren Pekmez, İYİ Parti’yi Türkiye’nin geleceği için bir şans olarak gördüğünü söyledi. Eğitimci olduğunu belirten Pekmez, Türkiye’de eğitimin bittiğini belirterek “Bizim derdimiz Vatan gerisi teferruattır diyen bir Genel Başkanın, Türkoğlu İlçe Başkanı olmasından dolayı gurur duyuyorum. Bugün maalesef ülkemizde eğitimin bittiğine şahit olmaktayız. Okulların içi kadrolaşma adı altında boşaltıldı. Tüm hükümet yanlısı olmayan idareciler, sözlü sınavın getirilmesi ile birlikte 16-17 puan aldılar 30 yıllık idareciler. Yeni mezun Hükümet Sendikası’na üye öğretmenler 99 puan alıp okullara idareci olarak atandı ve okulun içini boşaltıp iflas ettirdiler. Yine eğitimde TEOG Sınavı getirilerek, okullara torpile dayalı bir sistem yerleştirildi. Bundan sonra da İYİ Okullara sözlü ve okulların yaptığı sınav sistemi ile öğrenci alınıp, fakir ve torpilsiz öğrencilerin bu okullara girmesi engellemiş oldu. Yine gelecekte Üniversite sınavında açık uçlu yoruma dayalı sorular getirilip, iyi okullara yine torpilsiz öğrencilerin girme şansının kapatılacağı kararları konuşulmakta. Her kurumun iflas ettiği ülkemizde, devleti ayağa kaldıracak yıpranmamış, yeni yüzlerle huzurunuzdayız. Devletin yönetimine talibiz, bunu en iyi şekilde yerine getireceğimize, benim inancım tam. Dış politika bu ülkede iflas etti. Ekonomide 2002 yılında 113 milyar dolar borçla aldıkları ülkeyi, Cumhuriyet hükümetlerinin tamamının, 3 katı borçlandırılarak 560 milyar dolar borca soktular ve ülkenin geleceğini İpotek altına aldırdılar. Tarım ha keza öyle, bankalara borçlanmayan çiftçilerimiz yok, kredi çekmeyen çiftçimiz yok. Yokluklar hükümeti döneminde 1 litre mazotun, 1 kilo buğday ettiği ülkemizde, şuan da 7 kilogram buğdayın 1 litre mazot etmediği bir gün yaşamaktayız. Ülkemizde 4 mevsimin yaşandığı tarıma elverişli topraklarımızda üretmez olduk. Tarım ürünleri dış ülkelerden gelir oldu artık” açıklamalarında bulundu.

“EN İYİ ŞEKİLDE ÜLKEMİZİ YÖNETMEYE TALİBİZ”

“Biz tüketen değil, üreten bir toplum olmak istiyoruz” diyen Pekmez, konuşmasını şu şekilde tamamladı; “İnsanımızı sosyal dayanışma vakıflarına muhtaç ettiler ve hükümetimiz bununla gurur duymakta. Sosyal Dayanışma Vakıflarından yardım alan insanlarımızın her geçen gün arttığını görmekteyiz. Maalesef seçim öncesi muhtarları toplayarak, 2 bin 800 aileye AK Partiye oy vermeyecekleri düşüncesiyle, sosyal dayanışmadan yardımları kesildi. Fakirimiz bile hükümet yanlısı değil diye insanlar ikiye ayrıldı. Hâlbuki bu insanlarımızın hepsi bizim insanlarımız. Ülkede tam bir korku toplumu yarattılar. İnsanlarımızı sindirmeye çalıştılar. Hükümet yanlısı olmayan esnaflarımıza para cezası ve kapatma cezası verdiler. Dövizin geldiği nokta ortada, Türk Lirası her geçen gün erimekte. Dövizle borçlanan üreten fabrikalarımız ne hale geldi kimse konuşmuyor. Ekonomik büyüme tahminlerin üzerindeymiş fakat bu vatandaşlarımızın cebine hiçbir zaman yansımadı. Bugün bankalara borçlu olmayan hiçbir vatandaşımız yok. Dünyanın en fazla vergi toplayan ülkesiyiz fakat bu vergiler çarçur edilmekte. Yandaş ihaleye verilen müteahhitlere peşkeş çekilmekte ülkemizin gelir kaynakları. Yine Belediyelere kendi yandaşlarını alarak toplumu ikiye böldüler ve toplumun yarısını görmezden geldiler. Maalesef adalet sistemimiz öldü. Adalet Sarayında çalışanların bile güvenmediği bir adalet sistemi var, bu da toplumumuzu yaralamakta ve aile facialarına sebep olmaktadır. En önemli konulardan bir tanesi de toplumun dini duygularını sömürdüler, dini kullandılar. Camilerde imamlar siyaset yapa oldu. Hâlbuki görevleri de bu olmadığı halde. Bizler İYİ Parti kadroları olarak ayrışmadan din, dil, ırk, ne olursa olsun toplumun her sınıfından her ferdini kucaklayarak ülkemizde birlik ve beraberliği getirmek istiyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener ile birlikte, İYİ Türkiye için yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Kavga ile gürültü ile işimiz yok. Biz kararlıyız ve en iyi şekilde ülkemizi yönetmeye talibiz.”  

Haber : Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz