Bu yılın 31 Mart’ında yapılacak yerel seçimler öncesinde durgun gittiğinden şikâyet ettiğimiz seçim sürecinin önümüzdeki günlerde bir hayli hareketleneceğinin sinyalleri artmaya başladı. ‘Cumhur İttifakı’ karşısında blok oluşturan ‘Millet İttifakı’ adaylarının Kahramanmaraş’ta da seçime asılmaları bekleniyor.

Ekonomik durgunluk ile aday tercihlerinin yerel seçim sonuçlarına etki edeceğini aylardır yazıp duruyoruz. Bu iki etkene ve de şu anki anketlere güvenerek ‘AK Parti’nin oy kaybına uğrayacağı’ tahminlerine hayli umut bağlayan muhalefet, Büyükşehir ve 11 ilçe için iştah kabartarak kenetlenmeye çalışıyor.

‘Millet İttifakı’nın Büyükşehir adayı CHP’li Ali Öztunç’un 200-250 bin oy alabileceği iddiaları lanse edilirken, özellikle kuzey ilçelerde seçimlerin hayli çekişmeli geçeceği yorumları yapılıyor.

“BOMBA İDDİA: Saadet Partisi yetkilileri, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için AK Partili bir eski vekile teklif götürmüşler.”

Önceki günlerde sosyal medya adresimizde yukarıdaki cümleyi paylaştık. İlk anda pek fazla ilgi görmese de önümüzdeki günlerde bu iddianın hayli konuşulacağını tahmin ediyoruz. AK Parti’nin Türkiye genelinde oy kaybına uğrayacağı öngörülerini hatırlatan muhalefet çevreleri, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör’ün siyasi tecrübesi ile saha deneyimi zayıflığının da kendileri için bir avantaj oluşturacağına dikkat çekiyorlar.

Ancak 3 adaylı büyükşehir seçiminde kazanma ihtimallerinin olmadığını çok iyi bilen bu çevreler, eğer AK Partili eski vekil, götürdükleri teklifi kabul edecek olursa Ali Öztunç’u da geri çektirme hesapları yapıyorlar. Tabi bu konuda güvendikleri isim de Saadet Partisi Genel Başkanı (Kahramanmaraş doğumlu) Temel Karamollaoğlu. Güya; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek Karamollaoğlu, ağırlıklı olarak sağ görüşlü ve muhafazakâr Kahramanmaraş halkının CHP’li bir adaydan ziyade Saadet Partili bir adaya daha fazla oy verebileceği gerekçesini anlatacakmış. (Bu arada eğer bu varyasyon tutar ve eski vekilin kim olduğu da ortaya çıkarsa ulusal haberlerde bir hayli yer kaplar. Ama halk popülaritesi hayli yüksek olan Ali Öztunç, geri çekilmeyi kabul eder mi; pek bilemiyoruz.) (Cenab-ı Allah herkesin kalbine göre versin.)

Ancak şu da bir gerçek ki; seçim kampanyasını 19 Şubat’ta başlatacak AK Parti’nin sahaya ağırlığını tam olarak koyması ile birlikte bu tür hesapların birçoğu zora girecektir. (Kaldı ki; AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı; kıymetli hemşehrimiz Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş’a gelerek çalışmaları bizzat yönetecek olması da AK Parti’ye artı bir avantaj katacaktır.)

*****

Hafta sonu AK Parti için önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş'ın 4 ilçesinde yeni ilçe başkanları belirlendi. Bilindiği gibi; bu ilçelerimizin parti başkanları belediye başkan aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişlerdi.

Buna göre; vekâleten yürütülen Türkoğlu İlçe Başkanlığı'na Veli Ünlü, Göksun İlçe Başkanlığı'na Mustafa Akgül ve Ekinözü İlçe Başkanlığı'na ise Mesut Çiçek getirildi. Metropol Onikişubat İlçe Başkanlığı'nda ise yerel seçimlerden sonra değerlendirilmek üzere vekâleten Ali Köfte ile devam edilme kararı alındı. AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici; "Başkanlarımıza, partimiz ve şahsım adına hayırlı uğurlu olması temennisi ile görevlerinde başarılar dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

Kıymetli Ali Köfte kardeşimizi ve diğer isimleri tebrik ediyoruz. AK Parti camiasına ve Kahramanmaraş’a hayırlı olsun.

Son olarak; seçim yarışında centilmenliğin elden bırakılmaması temennisi ile tüm adaylara başarılar.

Yeniden görüşmek dileği ile…

HAFTANIN SÖZÜ: “Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden daha fazla ise, o ülke batar.” (Montesquieu)

BAŞSAĞLIĞI: Kahramanmaraş eğitim camiasının tanınmış isimlerinden; kıymetli dostumuz Ahmet Alak, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun.