MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin meclis grup toplantısında, “Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek, ya da Milli mecburiyet ve ortaya çıkan meşru gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecektir. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur” sözleri Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Bahçeli’nin bu açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli, erken seçim için bir görüşme gerçekleştirmişti. Yapılan bu görüşmenin ardından ise Genel seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağı kararlaştırılarak Türkiye seçim süreci içerisine girdi. Seçim kararı sonrası partilerden milletvekili olabilmek için aday adayları da başvurularını gerçekleştirerek saha çalışmalarına start verdi.

GEZİLMEDİK YER SIKILMADIK EL KALMADI
Bu kapsamda MHP Kahramanmaraş’tan milletvekili aday adayı olan isimler, listeye girebilmek için birbirleriyle tatlı bir yarış içerisine girdi. Bu kısa zaman içerisinde ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlardan destek isteyen aday adayları Devlet Bahçeli’nin taşımış olduğu bayrağı daha da yukarıya çıkarabilmek adına çalışmalarına son sürat devam etti. 21 Mayıs’ta tüm partilerin adaylarını açıklaması beklenirken MHP bir sürpriz yaparak listesini erken açıkladı. Açıklanan listeye göre Kahramanmaraş’ta şu isimler yer aldı;

SEFER AYCAN BİRİNCİ SIRADA GÖSTERİLDİ
Geçmişten bugüne Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde birçok üst düzey görevlerde bulunan ve 7 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş’tan 2’nci sırada milletvekilliğini kazanan ancak seçimin tekrarlanması üzerine 1 Kasım’da vekilliği kaybeden Prof. Dr. Sefer Aycan, 24 Haziran’daki seçimlerde birinci sıradan aday gösterildi. Aycan aynı zamanda geçtiğimiz aylarda yapılan MHP Kurultayı’nda Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda genel başkan yardımcılığı gibi parti içinde oldukça üst düzey bir konuma getirilmişti.

İKİNCİ SIRA ZUHAL KARAKOÇ DORA’NIN
Listede 2’nci sırada yer alan ancak Kahramanmaraş kamuoyunun pek yakından tanımadığı bir isim olan Zuhal Karakoç Dora, MHP listesinde sürpriz diye nitelendirilebilecek biri olarak ön plana çıktı. Bugüne kadar çalışma hayatındaki başarısıyla dikkat çeken ve oldukça üst düzey kurumlarda kritik roller üstelenen Dora, bundan sonraki süreçte meclis saflarında Kahramanmaraş ve ülkesi için ter dökecek.

3’ÜNCÜ SIRADA FATİH MEHMET CEYHAN VAR
Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanlığını sürdüren Fatih Mehmet Ceyhan’da MHP’den aday adayı olabilmek için geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan isimlerden olmuştu. Kahramanmaraş halkının yakından tanıdığı ve sevilen simalarından olan Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, milletvekilliği listesinde 3’üncü sıradan aday gösterildi.

4’ÜNCÜ SIRA SERMET YILDIZ’IN
Aday adaylığı sürecinde çalışmalarıyla göz dolduran Sermet Yıldız, listede 4’üncü sırada yer aldı. Aynı zamanda Merkez Disiplin Kurulu Üyesi’de olan Yıldız, 24 Haziran’da meclise girmeyi bekleyecek. Özellikle Afşin ve Elbistan İlçesi’ne hâkim biri olan Yıldız, seçim sürecinde ekip arkadaşlarıyla birlikte gereken gayreti gösterdi.

ÖMER ÖZKAN LİSTEDE 5’İNCİ SIRADA
Partinin tabanından yetişmiş biri olan ve bugüne kadar partinin hemen hemen her kademesinde yer alan Ömer Özkan, milletvekili olmak için çıktığı bu yolda 5’nci sıradan aday gösterildi. Seçim sürecinde oldukça başarılı çalışmalara imza atan Özkan, 24 Haziran sonrası mecliste olmayı hedefliyor.

6’INCI SIRADA ZAFER ÖNER VAR
MHP Kahramanmaraş’tan milletvekilliği için yarışan Zafer Öner, MHP Genel Merkezi tarafından açıklanan aday listesine göre 6’ıncı sırada yer aldı.

NUSRET GÜLOĞLU 7’NCİ SIRADA
MHP Kahramanmaraş’tan milletvekilliği için aday olan Nusret Güloğlu, açıklanan listede 7’nci sırada kendine yer buldu.

MUSTAFA PEHLİVAN İSE 8’İNCİ SIRADA
Geçtiğimiz dönemlerde MHP Onikişubat İlçe Başkanlığı’na aday olan ve partiye olan gönül bağlılığı ile bilinen, şu sıralarda Mikrokredi Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Pehlivan, açıklanan listede kendine 8’inci sırada yer buldu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz