Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim hareketliliği her geçen gün kendini gösteriyor. Yerel seçimlerin en aktif partilerinden biri de Saadet Partisi oluyor. Bu kapsamda Saadet Partisi, Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçe Belediye başkan adaylarını geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın da katıldığı programla hem açıklamış hem de tanıtmıştı. Saadet Partisi’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Milli Görüş hareketine bağlılığıyla bilinen Av. Mustafa Vahdet Sürücü olmuştu. Sürücü, adaylığının açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde sahaya inerek hem esnafları hem de vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor. Sürücü yerel seçil çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

“MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ FETRET DEVRİ YAŞIYOR”

Milli Görüş belediyeciliğinin 20 yıla yakın bir zamandan beri Fetret Devri yaşadığına dikkat çeken Sürücü, “İnsanımıza doyurucu, yeterli, isabetli, tatmin edici hizmetler yapılamaz hale gelmiştir. İnşallah biz bu seçimde belediyeyi aldığımız zaman hiçbir parti ayrımı yapmaksızın bütün hemşerilerimizi kardeşimiz bilerek herkesin en güzel şekilde huzur içinde yaşayacağı bir vilayet haline getireceğiz Kahramanmaraş’ta. İddia ediyorum ki biz Kahramanmaraş’ı başkalarını örnek alan bir şehir olmaktan kurtaracağız ve Allah’ın izni ve yardımıyla Kahramanmaraş bütün dünyaya örnek olacak bir belediyeciliği yaşayacak” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN DERDİYLE DERTLENECEĞİZ”

Kahramanmaraş’ı ilçeleriyle birlikte güçlendireceklerini kaydeden Sürücü, “Bizim dönemimizde ilçelerimizi güçlendireceğiz. Elbistanlı bir kardeşim ben Kahramanmaraşlıyım demekten gurur duyacak. Afşin’deki kardeşimiz ben Kahramanmaraşlıyım demekten gurur duyacak. Bizi ayrı vilayet yapın demelerine gerek kalmayacak. Çünkü bizim en bariz baskımız Allah’ın kulları arasında asla bölge ayrımcılığı, ırk ayrımcılığı, mezhep, din ayrımcılığı yapmayan şanlı bir anlayışın temsilcileriyiz. Bundan 10-12 yıl önce Orta Karadeniz’de bir vilayette gezerken şehrin hoşuma giden güzel manzaraları vardı. Onların resimlerini çekiyordum. Yanımda beliren 30 yaşlarında bir erkek o kendi memleketine küfrederek dedi ki başkanım nesi varda çekiyorsun memleketin? Şimdi arkadaşlar bir insanın kendi memleketine küfretmesi çok büyük bir hadisedir. Herkes birde yabancıya karşı kendi memleketine asla küfretmez. Benim kafa nasıl çalıştı? Dedim ki bu adamı bu memlekette nasıl ötelediler ki bu adam bir yabancının kulağının dibinde kendi memleketine küfrediyor. İşte muhterem arkadaşlar biz başkan olduğumuz zaman memleketin akıllısına da sahip çıkacağız, delisine de sahip çıkacağız. Memleketin hiçbir vatandaşını asla dışlayamayacağız. Herkesin derdiyle dertleneceğiz” dedi.

“EMANETLERİ EHLİNE VERİNİZ”

Temsil kabiliyetinin güçlü olduğunu ve özellikle yöneticilerin temsil kabiliyeti olan insanlardan oluşması gerektiğini dile getiren Sürücü, “Dışarıdan bir misafir geldiği zaman ister yurt dışından ister yurt içinden siz memleketi temsilen belediye başkanınızı dışarıdan gelen misafirin karşısına oturtuyorsunuz, dışarıdan gelen misafir sizin belediye başkanınızda temsil kabiliyeti görmezse şehrimizi küçümser. Bu sebeple adayların içerisinde kimi daha layık görüyorsanız elbette ki onu seçmek Nisa suresinin 58’inci ayetinin bir gerekliliğidir. Çünkü Nisa suresinin 58’inci ayetinde Allah, “Ey insanlar, emanetleri ehline veriniz” diye kullarına emreder” açıklamalarında bulundu.

“MEMLEKETİMİZİ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEMEYECEĞİZ”

Uçuk, kaçık projelerle memleketi borç batağına sürükleyemeyeceklerinin altını çizen Sürücü, “Sizler son yüzyılda dünyanın en mükemmel, en muazzam en muhteşem hocası olan Necmettin Erbakan’ın talebelerisiniz. Elhamdülillah ki hükümet ortağı olduğumuz zaman bakınız hiçbir zaman tek başımıza iktidar olmadık. Hep koalisyonlarla idare ettik ama hem dış âlemde hem iç âlemde insanlığa en büyük hizmetleri en hayırlı bir şekilde yaptık. Biz belediye başkanınız olduğumuz zaman uçuk, kaçık projelerle uğraşarak memleketimizi borç batağına sürüklemeyeceğiz. İnsanımıza günlük hayatında ve geleceğini ilgilendiren ne tür yatırımlar yapmamız gerekiyorsa milletin ekonomik kaynaklarını o yatırımlar için en akıllı en vicdanlı en namuslu bir şekilde kullanacağız. Yaptığımız iş sağlam olacak. Yaptığımız iş güzel olacak. Yaptığımız iş hayatı kolaylaştıran insanlığa hizmet eden nitelik taşıyacak” şeklinde konuştu. 

“KAHRAMANMARAŞ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK”

Bütün dünyaya örnek olmak üzere yola çıktıklarını anlatan Sürücü, “31 Mart’ta yapacağınız seçim sadece Kahramanmaraş için değil, bütün insanlık için hayırlı olacaktır. Çünkü Kahramanmaraş Belediyesi başkalarını taklit eden bir belediye olmayacak. Türkiye başta olmak üzere bütün dünya belediyelerine örnek olacak bir hizmet anlayışı ile hizmet edeceğiz. Bu sebeple biz bu hareketle bütün dünyaya örnek olmak üzere yola çıktık. Sırtımızı Allah’a dayadık. Allah sizi himaye etsin” ifadelerini kullandı.

(Haber: Selma Erdemgür)

Editör: Mahmut Beyaz