Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk mitingini gerçekleştirmek üzere geldiği Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı’nda halka hitap ediyor. 

Cumhurbaşkın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına şu şekilde başladı; “Her biri birbirinden kıymetli güzel adamların şairlerin müftefaakirlerin gönül insanlarının memleketi Kahramanmaraş’ı hürmetle selamlıyordum. Maraş, Maraş, can Maraş, canlara canan Maraş. Evet canlara canan olan, kahramanlığını isminde tescillendiren Maraş Türkiye’nin sigortasıdır, Türkiye’nin garantisidir. Bu şehrin insanları kendi iradeleriyle organize olmuş ve kendi bilektlerinin ve yüreklerinin hakkıyla düşmanlarını tam 97. yıl önce bağrından söküp atmıştır. Bugün ülkemizin ve milletimizin başına bir musibet olursa buna en güçlü tepkilerden birisi ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’tan gelir”.

İDAM İÇİN İLK HEDEF 16 NİSAN’DA “EVET” OYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdam İsteriz” sloganlarının ardından, “Bu konuda benim kanaatimi biliyorsunuz, ilk hedef 16 Nisan’da evet oylarını halletmek. Bunun arkasından parlamentoda inanıyorum ki bu konu gündeme gelecektir. Ve parlamentodan geçeceğine inanıyorum, parlamentodan geçmesini halinde ben bunu onaylarım” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz