16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi halk oylaması için yaklaşık bir aydan bu yana çalışmalara ara vermeden devam eden AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, referandum için sahada vatandaştan destek istemeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ın hemen hemen tüm mahallelerine giderek, vatandaşların nabzını yoklayan AK Parti heyeti, dün ise TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın öncülüğünde Trabzon Caddesi’nde saha çalışmalarını yürüttü. Güvenç öncülüğünde ki AK Parti heyeti cadde üzerindeki esnafları tek tek dolaşarak, 16 Nisanda ki referandum için ‘evet’ desteği istedi. Yeni sistemle ilgili vatandaşın aklına takılan soruları cevaplayan Güvenç, vatandaşa sistemin içeriklerini anlattı. Ziyaret sırasında saha çalışmaları hakkında açıklama yapan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, Esnafın moralinin yerinde olduğunu belirterek, her geçen gün bilgi eksikliğin giderildiğini ve Kahramanmaraşlı vatandaşların kararının net bir şekilde evet yönünde geliştiğini kaydetti.

16 NİSAN AKŞAMI DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLACAK’
16 Nisan akşamında daha güçlü bir Türkiye olacağını ifade eden Güvenç, istikrarın, umudun kazandığı bir Türkiye olacağını söyledi. Güvenç, “Bugün Kahramanmaraş’ın kalbi olan Trabzon Caddesi’ndeyiz. Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay ile beraber esnafımızı selamlıyoruz. Esnafımızın morali yerinde. Her konuşmamda söylediğim gibi her geçen gün bilgi kirliliği dağılıyor, bilgi eksikliği gideriliyor ve dolayısıyla da halkımızın kararı net bir şekilde evet yönünde gelişiyor. Bu anlamda mutluyuz, gururluyuz. Zaten Kahramanmaraş’tan da başka bir şey beklemiyorduk. İnşallah 16 Nisan akşamı yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, misyonla güvenin, istikrarın, umudun kazandığı bir Türkiye olacak. İnşallah bundan sonra daha aydınlık olacak, daha güçlü bir gelecek görerek bakacağız. Yolumuz açık olsun diyorum, bizi bağrına basan tüm hemşerilerimizi de sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

MİLLETİMİZ HEYECANLA 16 NİSAN’I BEKLİYOR’
Milletin heyecanla 16 Nisan gününü beklediğini belirten Güvenç, Kahramanmaraş’tan rekor bir oy beklediklerinin de altını çizdi. Güvenç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kararsızım diyen, hayır diyen elbette çıkıyor ama onlara da biz sabırla neden evet demeleri gerektiğini, 2002 öncesi Türkiye’nin durumunu koalisyonlardan bu ülkenin ne kadar çektiğini, çift başlılıklardan neler çektiğimizi, faizlerin bir gecede yüzde 7 bin 500’e çıktığını anlatıyoruz. Anlattıktan sonra mutlaka evet sonucunu alıyoruz. Zaten bizim hemşerilerimizde son derece sağduyulu. Ülkemizin nasıl tehditler altında olduğunu herkes biliyor. Türkiye’nin nasıl bir küresel saldırı altında olduğunu herkes çok iyi biliyor. Yani Avrupa’nın en son yaptıkları, bütün Türkiye muhaliflerinin hep beraber koro olarak hayır demeleri milletimizin üzerinde çok büyük etki yapmış. Milletimiz heyecanla 16 Nisan’ı bekliyor. Hemşerilerimiz inşallah 16 Nisan’da bizi Ankara’ya rekor oyla gönderirler ve bizim orada elimiz daha güçlü olur. Ankara’da sesimiz daha çok çıkar. Şehrimizin sorunlarını dile getirirken, şehrimize yatırım isterken sesimiz daha çok çıkar diye umut ediyoruz. Bu bizi çok onurlandırır, sevindirir ve şehrin meselelerini takipte elimizi güçlendirir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz