Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Brüksel'de Avrupa parlementosu yerel ve bölgesel oteriteler toplantısına katıldı.

Burada Hdpli Kürkçü gözaltında ve tutuklu olan Hdp Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını savunarak İktidarı Avrupa'da Yıpratıcı söylemlerde bulunurken, Güvenç'ten Kürkçüye tokat gibi bir cevap geldi. 

Hdpli Ertuğrul Kürkçü Avrupa parlementosu yerel ve bölgesel oteriteler toplantısında söz hakkı alarak; " Türkiye'de şuan 3 büyükşehir belediyesinin 6 eş belediye başkanı cezaevinde ayrıca 6 kent belediye başkanının 12 eş belediye başkanı da cezaevinde 53 ilçe belediyesinin 106 eş belediye başkanlarıda cezaevindeler. 93 Belediye Meclis üyeside cezaevinde bu cezaevinde bulunanların yerlerine doğrudan doğruya seçimsiz bir şekilde hükümetin temsilcisi olan atanmış kişiler vardır. Bu uygulama avrupa konseyinde ki hiçbir hükümlülüğe uymuyor." dedi

 Kürkçü, Komisyona  "Belediye başkanlarımızın serbest bırakılmasını özellikle Ahmet Türk'ün serbest bırakılarak görevinin başına dönmesi ve cezaevindeki arkadaşlarımızın yerlerine seçimsiz bir şekilde atanan kişilerin görevden alınması ve Türkiye'nin bir an önce demokratik yerel yönetimlere geri dönüşün sağlanması için bir çağrıda bulunacak mısınız?" diyerek komisyona iktidarı şikayet etti ve Avrupa Parlementosu yerel ve  Bölgesel  komisyonuna çağrı yapılmasını söyledi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç'in hdpli Kürkçü'nün komisyona çağrı talebine cevap olarak: 

"Ülkemiz yoğun terör saldırısı altındadır. 15 Temmuz da Demokrasi Tarihine geçecek şekilde tank ve toplarla bir saldırıya maruz kaldık. 

 Takdir edersiniz ki saldırı sadece bu değildir. Geçen sene 7 Haziran seçimlerinde iktidar çoğunluğunu kaybetmemiz üzerine bölücü terör örgütü şehir merkezlerimizde hendek kazarak saldırı başlattı. 

Kanton özerk bölge kuracağız iddiasında bulundu. 

Bu süreçte halkların demokratik partisi şiddete karşı bir polita geliştiremedi bugün yargıya intikal eden belediye başkanları bu süreçte terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanmaktadır." sözleri hdpli Kürkçü'ye adeta bir tokat gibi indi. 

"Türkiye her türlü tahüdün peşindedir ama Avrupa insan Hakları Mahkemesi, nefreti ve şiddeti övücü söylemleri bir hukuk devletinde kabul edilemez bulmuştur." diyen Güvenç Hdpli Kürkçü'ye karşılık olarak bir soru yöneltti. 

Güvenç, Hdpli Kürkçü'ye net bir soru sordu ve " Kendisi ve Partisi adına şiddete karşı olduğunu, PKK terör örgütünün yanlış yaptığını ve 13 yaşındaki çocukların ellerine kaleşnikof 

silahlar vererek halkın üzerine salmalarının karşısında olduklarını beyan edebilir mi?" dedi. 

Kürkçü, Güvenç'in bu çıkışı karşısında adeta donuk kalarak, içine kaçan bir ses tonuyla " size verecek bir cevabım yok" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz