Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün yaptığı operasyon bazı haber sitelerinde yer bulmuş, özellikle de sosyal medyada çok fazla konuşulmuştu. Operasyon, sosyal medyada başta Onikişubat Belediyesi olmak üzere bazı siyasilere mal edilmeye çalışılmış, Onikişubat Belediyesi yaptığı açıklamayla iddiaları yalanlamıştı. Bazı internet sitelerinde operasyona yönelik yapılan yorumlarda TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in de adının geçmesi üzerine, Güvenç’de sert bir yazılı açıklama yaparak olayla ilgisinin olmadığını ifade etmişti. Dosyada gizililik devam ederken, yerel bir haber sitesinde Güvenç’e yönelik suçlamaların yer aldığı bir köşe yazısı yer aldı. Güvenç, köşe yazısında kendisine isnat edilen suçlamalara sosyal medya hesabı Twitter’dan sert bir şekilde yanıt verdi. 

“ZAVALLI TETİKÇİLERLE İŞİM YOK...”
Güvenç, yaptığı sert açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Değerli hemşehrilerim; Kahraman şehrimizdeki tetikçi Şanlıurfada’ki malum bazı tetikçilerin servisi ile FETÖ’cü oldugumu yazmış. Reklamı olmasın diye buraya almadım. Evet tekrar ediyorum hodri meydan: İddaaların hepsi soruşturuldu hem de Yargıtay Başsavcılığı nezdinde. Benim haberim olmadan takipsizlik kararı verdiler. Sizlerdeki bu kuyruk acısı neden? Kim ya da kimler adına bu kadar Celalettin Güvenç’le uğraşıyorsunuz? Hırsızlıkları, uğursuzlukları neden yazamıyorsunuz? Halkta karşılığı olmayan, bitmiş tükenmiş, sözüm ona insanları tekrar ayağa kaldıracağınızı mı düşünüyorsunuz? Zavallı tetikçilerle işim yok. Perde arkasındaki alçak ruhlular da şunu bilsinlerki: Sizin sorununuz bizzat kendi karakteriniz. Bilinki bu milletten daha çok Celalettin Güvenç’ler çıkar. Şu iki anektodu da sizlerle paylaşarak bitireyim. Şanlıurfa’da dönemin güçlülerinden biri bana, ‘seni bunlarla uzlaştırım, Türkiye çapında piarını yaparız’ dedi. Hayır dedim. Gene o dönem AK Parti Genel Sekreteri olan Abdulhamit Gül, ‘biraz bunlarla uzlaşsan’ dedi. Ben de bu işlerin devlete maliyeti var, yapamam dedim. Konuştuk haklısın dedi. Çok açık söylüyorum şu an sade bir milletvekiliyim ve halkıma hizmet etmeye çalışıyor, herkesin bildiği gibi siyasi çatışma ve mücadeleye girmemeye çalışıyorum. Onun için tetikçilerinizle üstüme gelmeyin. Yanlışlarınızı düşünün. Sorununuz ben degilim, çukur karakterinizdir, onun üzerinde çalışın.

“GÜL’ÜN FETÖ’YLE DE UĞURSUZLARLA DA İŞİNİN OLMADIĞINI HERKES BİLİR”
Bazı art niyetliler twetim üzerine; Sayın Abdulhamit Gül’e ‘FETÖ’cülerle mi anlaş dedi’ şeklinde sataşmışlar. Bu ve benzeri çamurlar sayın bakana yapışmaz. Sayın bakanla görüşmede asla FETÖ konusu geçmedi. ‘Çok şikayet geliyor sen belediye başkanısın bir orta yol uzlaşma bulun’ dedi. Bunun zor olduğunu söylediğimde haklısın dedi. Sayın Abdulhamit Gül’ün FETÖ’yle de, hırsız uğursuzlarla da işinin olmadığını herkes bilir.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz