Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye adayının Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Hayrettin Güngör olduğunu ilan etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güngör’ü açıklamasının ardından Kahramanmaraş’ta yerel seçim hareketliliği başladı. Kahramanmaraş’a gelerek aday tanıtım toplantısına katılan ardından parti teşkilatlarını ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, son olarak ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ziyarette bulundu. Başkan Erkoç’u makamında ziyaret eden Güngör, çalışmalarından dolayı teşekkür etti, “Fatih Mehmet Erkoç her zaman benim kardeşimdir” dedi.

BU ŞEHRE HİZMET ETMEK EN BÜYÜK ONUR”

Ziyarette ilk açıklamayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptı. Kahramanmaraş halkına hizmet etmekten onur duyduğunu belirten Başkan Erkoç, “30 Mart 2014 seçimlerinde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizi Kahramanmaraş'ın kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak belirlemişti. Allah'a hamdolsun aziz hemşerilerimiz yoğun teveccühüyle bu göreve yaklaşık 5 yıl önce seçildik. Ve 5 yıldan bu yana Kahraman şehrimize, kahraman ecdadın asil torunlarına hizmet etmekten onur ve şeref duydum. Burası Kahramanmaraş, burası şehirlerden bir şehir değil, burası Cumhuriyet'imizin kuruluş yolunda daha Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanmadan 23 Nisan 1920 olmadan, 12 Şubat 1920'de en büyük ordularından birini büyük bir bozguna uğratarak, büyük bir destan yazan ülkenin İstiklal Mücadele'sine ateşleyen insanların torunlarının yaşadığı bir şehir. Böyle bir şehir de 5 yıl boyunca belediye başkanlığı yapmak bizim için gerçekten çok büyük bir onur, hayatımız en onurlu sayfası olduğuna inanıyoruz. Ve 5 yıl boyunca da saygıdeğer hemşerilerimiz adaylığımız açıklandığında bizi Ceyhan Köprüsü'nde karşıladıklarında biz orada hemşerilerimize bir söz vermiştik. Kendimizi Kahramanmaraş'ımıza vadettik diye o sözünde gereğini yerine getirme gayreti içinde olduk” şeklinde konuştu.

BİZ PARTİMİZİN NEFERİYİZ, PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Sözlerinin devamında Hayrettin Güngör’e başarılar dileyen Başkan Erkoç, “5 yıl boyunca hem büyükşehri yapılandırdık hem de başta kapatılan belde belediyeleri olmak üzere özel idarenin hizmet alanı olmak üzere, bize geçen ilçe belediyelerin sorumluluk alanları ve il belediyesinin sorumluluk alanında alt yapı olmak üzere çünkü Kahramanmaraş'ımızın çok önemli alt yapı problemleri vardı özellikle kırsalda, bunları yoğun bir gayretle belli noktalara getirdik. İnşallah çok önemli hizmetlere imza attığımız inancındayız. Bize bu süreçte saygı duyan başta saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimize ve bize desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen, her zaman yanımızda olan onlardan aldığımız güçle büyük bir cesaretle yürüdüğümüz kahraman hemşerilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Her zaman onların hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bugün de partimiz yine 2019 seçimlerine giderken, 31 Mart 2019 seçimleri için geçen hafta cumartesi 24 Kasım günü saygıdeğer Cumhurbaşkanımız 40 ilin adayını açıkladı. Kahramanmaraş'ımıza da saygıdeğer hemşerimiz Hayrettin Güngör Bey'i Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği'ni başarıyla yürüten hemşerimiz Hayrettin Güngör Beyefendi'nin ismini açıkladı. Kendisine hayırlı olsun diyorum tebriklerimizi, başarılar diliyoruz. Biz partimizin neferiyiz. Partimizin 31 Mart 2019 seçimlerinde en başarılı olması için bir dava şuuruyla çalışmaya devam edeceğiz. Görevimizin son anına kadar da bize olan emanetin sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı da Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hayrettin Güngör Beyefendi'ye de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FATİH MEHMET ERKOÇ YAPTIĞI HİZMETLERLE ANILACAKTIR”

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ise kabullerinden dolayı Başkan Erkoç’a teşekkür etti. Fatih Mehmet Erkoç’un görev süresi boyunca önemli çalışmalara imza attığına dikkat çeken Güngör, “Değerli hemşerilerim bende Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a çok teşekkür ediyorum. Bizim bugünkü ziyaretimiz bir nezaket ziyareti şunu hep ifade ediyorum ben henüz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Adayıyım önümüzde bir seçim süreci var. Birinci hedefimiz bu seçim sürecini bugün de ifade ettiğim gibi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve partimize de uygun bir şekilde sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmak iyi bir neticeyle sonlandırmak. Tabi ben Fatih Başkanımıza bugün duygularımı ifade ettim. Kendisi gerçekten kurucu bir Büyükşehir'de onun zorlukları içerisinde önemli hizmetler yaptı. Ben 31 Mart'a kadar da çok ciddi işler yapacağına inanıyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi bu şehrimize taş üstüne taş koyan sadece merkezde değil tüm ilçe ve kasabalarda mevcut ya da daha önce başkanlık yapmış herkese teşekkür ediyorum. Huzurlarınızda yine bugün isimlerini tek tek saydığım belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü biz bugün buradaysak geçmişte konan taşlar sayesinde buradayız. Geçmişi inkar edemeyiz. İnsan kolay yetişmiyor, tecrübe kolay olmuyor. Bu bir hizmet yarışıdır. Fatih Mehmet Erkoç kardeşimizde her zaman bu yaptığı hizmetlerle anılacaktır. Biz kendisinin tecrübelerinden birikimlerinden her zaman istifade etmeyi isteyeceğiz, talep edeceğiz. Bugün Genel Başkan Yardımcımızda şunu ifade etti ki, ben kendi hayatımda da gördüm. Partimiz bir dönem başkanlıkta, bir dönem milletvekilliğinde, bir dönem bakanlıkta, bir dönem farklı yerlerde istihdam ediyor. AK Parti'nin de zaten AK Parti olmasını bu sağlıyor. Bu AK Parti'ye özgü bir husus biz bir aileyiz, biz bu birlik ve beraberlik içerisinde bundan sonra da devam edeceğiz. Ben tekrar nazik kabulleri için sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Fatih Mehmet Erkoç her zaman benim kardeşimdir” dedi.

Haber : Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz