31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi’ne geri sayım devam ederken, partilerin seçim ofisleri bir bir açılmaya devam ediyor. Seçimin en hareketli partisi olan AK Parti ise seçim ofislerini hız bir şekilde açarak, vatandaşlarla daha aktif iletişim kurmayı hedefliyor. Bu kapsamda Göksun Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın’ın seçim ofisinin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Göksun Seçim Bürosu’nun açılışına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Göksun Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül ve çok sayıda Göksunlu vatandaşlar katıldı. Seçim bürosunun açılışında ilk olarak kürsüye AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül geldi. Akgül’ün ardından Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

“ÇÖP DAĞLARINI TARİH YAPTIK”

Doğan’ın konuşmasının ardından ise büyük bir coşkuyla Göksun Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın kürsüye geldi. Görev süresinde yaptıkları çalışmaları anlatan Aydın, Göksun’un en önemli sorunu olan çöp dağlarını tarih yaptıklarını söyledi. Aydın, “Biliyorsunuz Göksun’un en önemli eksikliklerinden birisi çöp dağlarıydı. Hepiniz bunu bilirsiniz. Göksun 20 yıldır bu ıstırabın içindeydi. Biz geldikten sonra bir yıl içerisinde bu çöpleri tarih yaptık. Size temiz bir Göksun temin ettik. 2014 yılında Göksun Çayının belediyenin önünden geçtiğini ve siz oralardan geçerken burnunuzu tuttuğunuzu biliyorsunuz Artık o çayda canlı yaşamaz hale gelmişti. Ne yaptık? Önce suyu temizleyeceğiz. Sonra resmimizi göreceğiz, sonra tekrar suda canlıların yaşayacağını göstereceğiz demiştik, gidip şimdi baktığınızda söylediğimizi yaptığımızı görürsünüz. Bunun yanı sıra bütün mahallelerimizde kilit parke taş çalışması yaptık. Bizim kendi bütçemize göre yılda milyon metrekareye yaklaştık. Evet, eksikliklerimiz var, biz bunları biliyoruz. Bunları da inşallah yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte el ele yapacağız. Ne yaptı ki diyenlere şunu söyleyin; biz 111 yıllık ilçeyiz. Bir 100 yıl, bir de 11 yıl geçmiş ama hala belediye hizmet binası yoktu ancak bu 5 yıllık süreçte 5 bin metrekare kapalı alana sahip Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ise projelendirilmiş güzel bir binanın yapıldığını görsünler. Mayıs ayında da buranın açılışını yapacağız” dedi.

“4 DEV ESERİ MİLLETİMİZE KAZANDIRIYORUZ”

Son 100 yılda yapılmayan 4 dev eseri Göksun’a kazandırdıklarının altını çizen Aydın, “Bugün Cumhuriyet Mahallesi’nde içerisinde kütüphanesi de bulunan Yaşlı Bakım Merkezi de bulunan hem kadın hem erkek taziye evini kullanıyor muyuz? Göksun’umuzun en büyük sorunlarından birisinin de istihdam olduğunu biliyorum. İstihdama doğrudan katkı sağlamak için yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde tekstil atölyelerinin hem istihdama doğrudan katkı hem de hemşerilerimizin ekonomisine katkı sağlayacağını tespit ettik ve şu anda o binamızın üstünde 30 tane hanımefendi 2 yıldan beri asgari ücretle çalışıyor ve evine ekmek götürüyor. Hedefimiz 350 kişi. Biz bir taraftan belediye hizmetleri yaparken bir taraftan sosyal kültürel ve istihdama katkı sunacak projelerde götürüyoruz. Yine 55 bin nüfuslu bu ilçede bir kültür merkezinin olmadığını tespit etmiştik. 12 bin 500 ortaöğretim öğrencimiz var. Bir program yapacakları salon yoktu. Bundan dolayı yine 5 milyon TL tutarında bina yapıyoruz. Dolayısıyla biz hiçbir şey yapmadıysak 100 yılda olmayan 4 tane dev eseri bu milletimize kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“100 YILIN SORUNU OLAN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

100 yıllık sorun olan içme suyu sorunun çözdüklerinin altını çizen Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bunun yanı sıra yine 100 yılın sorunu olan içme suyumuzu sorunsuz hale getirdik. Sizlere olan inancımızla yola devam edeceğimize inandık. Göksun’un en önemli sorunlarını birlikte çözmeye devam edeceğiz. Sizlere hizmet etmek bizim için en büyük gurur. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz sizin huzuruna cam gibi şeffaf çıkmayı arzu etmiştik ve 5 yıl bitmek üzere ama kitapçığın ön sayfalarına bütçemizi koyduk. Biz hesap verilebilirliğin ne olduğunu biliyoruz.”

“DÖRT DÖRTLÜK ARALIKSIZ HİZMETLER YAPILDI”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal da yaptığı konuşmada seçim ofisinin açılışındaki kalabalığın kendisini mutlu ettiğinin belirterek, Türkiye’nin önündeki sorunları bir bir çözdüğünü kaydetti. Cumhur İttifakı’nın önemini anlatan Sezal, “Kahramanmaraş’ta gezerken bazıları diyor ki Göksun’da problem var, kaybedeceksiniz. Gelinde Göksun’daki Meydanı görün. Bu tarihi kalabalığınız için Allah hepinizden razı olsun. 60’lı yıllarda bu ülkenin başbakanını astılar. 80’li yıllarda bu milletin iradesine karşı çıkarak bu milletin seçmiş olduğu insanları bir kenara atarak darbe yaptılar. Dün yıl dönümü olan 28 Şubat’ta Sincan’a tankları indirdiler, başörtülü kız kardeşlerimizi okullara almadılar. İrtica geliyor diye yıllarca bağırdılar. O iltica gelmedi. Bizimle uğraşan bir takım güçlerin her zaman bir hedefi var. 2000 yılından sonra önce Cumhurbaşkanımızı hapse attılar. AK Parti kurulduktan ve iktidara geldikten sonra dört dörtlük aralıksız hizmetler yapıldı. Bunun 13’üncü yılında Gezi olaylarını patlattılar. Allah’a hamt olsun ki güçleri yetmedi. Arkasından 17-25 Aralık olaylarını gerçekleştirdiler. Güçleri yetmedi. Arkasından 15 Temmuzu milletin karşısına koydular ama o gün cumhurbaşkanımızı arayarak, biz senin yanındayız, bende partim olarak senin yanındayım diyen Devlet Bahçeli ve sizin gibi kıymetli vatandaşlarımız sayesinde biz 15 Temmuzu atlattık. İlk defa bu millet sizin ferasetiniz ve cumhurbaşkanımızın gayreti ile bizim üzerimizde oyun oynayan hainleri sırt üstü yere getirdi. Şimdi bugün bekadan bahsediyoruz, bu bütün olanlardan dolayı bekadan bahsediyoruz. Bugün millet ittifakı dedikleri ittifakın içerisinde bu milletin evlatlarına kurşun sıkmış insanların sözcülüğünü yapanlar var. Bunlar meclis kürsüsünde Kürdistan naraları atan hainlerle birlikte. Bunlara 31 Mart’ta Göksun’dan cevabını vereceksiniz inşallah” şeklinde konuştu.

“YAPILANLARIN ÜSTÜNE DAHA İYİLERİNİ İLAVE EDECEĞİZ”

Son olarak ise Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Göksunlulara seslendi. Gönül belediyeciliğine vurgu yapan Güngör, “Bugün bir miting değildi, bugün burada bir Seçim Ofisi açılışını yapıyorduk. Ama ben bu coşkuyu görünce 31 Mart’ta Cumhur İttifakına bütün ilçelerimizin en büyük desteği verecek olduğuna inanıyorum. Tabii ki altyapımızı yapacağız. Yollarımızı, parklarımızı, meydanlarımızı daha güzel hale getireceğiz. Yapılanların üstüne daha iyilerini ilave edeceğiz. Ama önümüzdeki süreçte stratejimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yol haritası ile gönülleri kazanacağız. Gönül belediyeciliğine önem vereceğiz. Sizlerle her ortamda beraber olacağız. Tek tek sizleri ziyaret edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte gönül belediyeciliği ağırlıklı olmak üzere bu hemşerilerimizin bütün mahallelerde, ilçelerde merkezde gönlüne hitap edeceğiz. Allah sizlerden razı olsun. Tabii ki Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Biz Cumhur İttifakının adayları olarak seçime giriyoruz, inşallah 11+1 ile bunu en yüksek oyla sonuçlandıracağız” dedi.

“BABA OCAĞI GÖKSUN’DAN MUTLU AYRILIYORUM”

Göreve seçilmesi halinde Kahramanmaraş’ın tamamının Belediye Başkanı olacağını, kesinlikle ayrımcılık yapmayacağını dile getiren Güngör, “Ama hemşerilerimiz şunu bilsin; bizde ayrımcılık yoktur, bizde ötekileştirme yoktur. Bizde kibir yoktur. Bu görevi üstlendiğimize bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin belediye başkanı olacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Biz büyüdükçe, biz güçlendikçe şehirlerimiz büyüyecek ve güçlenecek. Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değil. Türkiye Ümmet coğrafyasının da ümididir. Türkiye gönül coğrafyasının da ümididir. Bakın biz güçlü oldukça, reisimize daha büyük destek verdikçe o daha güçlü olacaktır. Eğer Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletlerde dünya 5’ten büyük diyorsa sizden aldığı güçlü onu diyor. Şu coğrafyamıza baktığımızda birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu Cumhur İttifakının birlikteliği de son derece önemli. İnşallah iki liderimizin de ifade ettiği gibi bu ittifak pazara kadar değil mezara kadar devam edecek. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah 31 Mart’ta Cumhur İttifakına en büyük desteği vermeye hazır mısınız? Ben bugün baba ocağı Göksun’dan son derece mutlu olarak ayrılıyorum. Ben size söz veriyorum; elimden geleni yapacağım ve canla başla çalışacağım” açıklamalarında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından AK Parti Göksun İlçe Seçim Bürosu’nun açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile Göksun Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın Seçim Bürosu’nda vatandaşlarla sohbet etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mesut Benli)

Editör: Mahmut Beyaz