Gelecek Partisi Onikişubat İlçe Teşkilatı Ilıca, Beşen, Hacınınoğlu, Sarıgüzel ve Hacıbudak mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Kahramanmaraş’ta çalışmalarını sürdürüyor. İl teşkilatının belirlenmesi sonrası Dulkadiroğlu, Elbistan, Ekinözü ve Onikişubat ilçe teşkilatları kurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan 1’nci Olağan kongre ile Dulkadiroğlu ilçe başkanlığına Latif Öztürk, Onikişubat İlçe Başkanlığına ise, Cengiz Çiçek başkan seçilmişti. Elbistan ve Ekinözü kongreleri ise, önümüzde ki günlerde yapılacak. Merkez ilçe olan Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçe başkanları teşkilatlarını oluşturarak görevlerine başladı. Bu kapsamda, Onikişubat İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, İl Başkan Yardımcıları Muharrem Çevik, Erol Tanış, Reşit Arslantaş ile Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Doğdu beraberinde ilçesinde bulunan Ilıca, Beşen, Hacınınoğlu, Sarıgüzel ve Hacıbudak mahallelerini gezdi.

YOL SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Gazetecilere gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, mahallelerde ki mevcut yol sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, “Geçtiğimiz haftalarda 1’nci Olağan Kongremizi yaparak, teşkilatımızda görevlendirmelerimizi gerçekleştirdik. Bugünde il başkan yardımcılarımız ve ilçe başkan yardımcılarımızla birlikte, ilçemizin Ilıca, Beşen, Hacınınoğlu, Sarıgüzel, Hacıbudak mahallelerini gezdik. Gezilerimizde vatandaştan en çok aldığımız şikayet ise, Sarıgüzel mahallesinin yolunun toprak olduğu ve buranın bir an önce asfaltlanması gerektiğini gördük. Vatandaşımızın ortak sorunu burada yol. Büyükşehir belediyemiz vatandaşımızın bu ortak sesine kulak vermeli ve 15 kilometrelik tozlu yolu bir an önce asfaltlamalıdır. Köy ve çevre oba insanlarını şehre taşıyan ve köyden şehre taşıyan bir minibüs var. İnsanlar ihtiyaçlarını temin için merkeze gidip gelirken zorluk yaşıyor. Bir ay sonra mevsim itibariyle başlayacak olan yağmur ve kar yağışları mahalleye ulaşımda vatandaşı daha da güç duruma düşürecektir. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen duyarlı olun ve bu yolu iyileştirin. Madem yol medeniyet ise, bu mahallenin insanları da medeniyetin nimetlerinden niye yararlanmasın” dedi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE KAÇ KERE BAŞVURDUM, BAŞARAMADIM
Kendisine telefonla ulaştığımız Sarıgüzel Mahallesi Muhtarı Osman Navruz ise, “Basının Gelecek Partisi Onikişubat İlçe Başkanı ve arkadaşları ile buralara kadar gelip sorunlarımızı dile getirmesinden mutlu oldum. Kozdere gurup yolunun genişletilmesini istemiştik, talep etmiştik, kısmen yapıldı. Ancak bizim en büyük sorunumuz yine yol. Arazi yollarımız var, insanlarımız at ve eşeklerle gidip geliyor, sıkıntı çekiyorlar. Ki en önemlisi, Ilıca’dan Kertmen, Payamlı üzerinden Sarıgüzel’e inen asfalt yolun yamasını yaptıramadım. Büyükşehir Belediyesine kaç kere başvurdum, başaramadım. Tamam diyorlar, yapacağız diyorlar, ama yapmıyorlar. Yarın bir gün yağmurlar başladığında, ya da kar yağdığında halimizin ne olacağını varın siz düşünün! Bu arada, köyümüze kadar gelen tanıdığımız, kardeşimiz Cengiz Çiçek’e de ilgisinden, sorunlarımızı medya aracılığı ile sesimizi duyurmasından ötürü ayrıca teşekkür ederim!” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir


 

Editör: Mahmut Beyaz