31 Mart 2019 seçimleri için zaman her geçen gün daralırken, Türkiye genelinde faaliyet gösteren siyasal partilerde illerde ve ilçelerde adaylarını bir bir açıklıyor. Bu kapsamda İyi Parti Kahramanmaraş’ta İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı düzenleyerek, adaylarını halka tanıttı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya; İyi Parti Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İyi Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ve CHP İl Başkanı Esat Şengül ile çok sayıda partili katıldı. Aday Tanıtın Toplantısı’nda konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Bu ülkeyi ayağa kaldıracaksa bu ülkeyi işini iyi yapan insanlar ülkesi haline getireceğiz. İşini iyi yapan insanların dini, dili, mezhebi ne olursa olsun bu Türk yurdunda liyakat hak edenin hak ettiği yerde buluşmasıyla devlet yönetimi buluşunca ayağa kalkacağız. Bu ülkenin beka problemini çözeceğiz. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. Biz yola iyi niyetlerle çıktık. Devleti 81 milyonu bir ve beraber edecek bir anlayışla yönetmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“BİZ MEMLEKETİMİZİ İYİ YÖNETECEĞİZ”
Ağıralioğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Biz memleketimizi iyi yöneteceğiz iddiasıyla emekleri birleştirme kararlılığıyla partilerimizin memlekete hizmet edecek aday arkadaşlarımızı size takdim etmek için bir araya geldik. Ama belediye için değil, umumiyetle Türk yurdunun kötü yönetildiği siyasal iklimi memleketimiz için rahmete dönüştürecek bir kuvvetle bir aradayız. Biz siyaseti kavga için biz siyaseti garez ve kin için yapan bir siyasal asabiyenin tarafı değiliz. Memlekette iktidara gelene kadar memleketin tamamını bir ve beraber bile bir siyasal üslubun iktidar olduktan sonra kendi aldığı oyun dışında kalanlarına tepki gösteren bir siyasal asabiyeye cevap verme kararlılığında yürümekteyiz. İktidara gelene kadar yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke cümlelerini kuran siyasal üslubun iktidara geldikten sonra yüzde 51’i benim yüzde 49’u gâvur diyecek asabiyete mukabele ederek yürümekteyiz. Biz siyaseti kin ve garezden çıkarak bir huzur iklimine dönüştürme kararlılığıyla siyaset edenleriz. Bugün sadece belediye başkanlığı yarışına ter dökenler değiliz, aslında huzuru kaçırılmış millete devletin gülümseyen yüzüyle hizmet edileceğini gösterebilenlerdeniz.

“BU ÜLKEDE BİR BEKA PROBLEMİ VARDIR”
Beka problemi diye bir şey çıkardılar. Bu ülkede bir beka problemi vardır. Bu memlekette iktidarın vatandaşın oyunu kendi iradesine tabii kılmak için bahsettiği beka problemi vardır. Her devletin beka problemi vardır. Devlet siyaset marifetiyle beka problemi yaşamasın diye problemleri çözülsün diye siyasi kadroları iktidara taşıyanlar devletin beka problemlerini ortadan kaldırdılar. Bu ülkenin beka problemi var; bu ülkede beka problemi siz yargıyı parmağınız için getirdiğiniz için var. Bu ülkede beka problemi siz ülkenizi adaletle yönetmediğiniz için var. Bu ülkede beka problemi memleketinizi milletinizi hizmet edeceğiz diye teslim aldığınız çok sesli çok renkli çok kültürlü bu toplumu tek sesli hale getirdiğiniz için var.

“YENİDEN ÜLKEMİZİ ŞEN EDECEK BİR KARARLILIK YOLUNDAYIZ”
Biz yeniden ülkemizi şen edecek bir kararlılık yolundayız. Ama bileceğiz ki bir ülke ancak şöyle ayağa kalkabilir; milli eğitimi bu halde olan bir ülke ayağa kalkamaz. Adaleti milli eğitimi ve din bürokrasisini sarsılmaz bir ahlakla vazifesine işe ahlaka, kurala bağlayan bir ülke ayağa kalkabilir. Biz bu memlekette kırmızı çizgilerimizi çizdik. Devletin, milletin aleyhine vatanın birlik ve beraberliğine güvenlik güçlerimiz dâhil Türk milletinin hizmetini görmek için yetişmiş, yetiştirilmiş bürokrasimize, canına kast eden, varlığına kast eden bir cinayet şebekesine toplu iğne kadar meşruiyet vermeyiz. Ama onlara meşruiyet vermeyeceğiz diye PKK’nın en çok istediği şeyi de yapamayız. Kendi Kürt’ümüzü terörize edecek bir siyasal dili de kullanamayız.”

VERECEĞİNİZ DESTEKLE KAHRAMANMARAŞ’TA HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş 90’lı yıllarda henüz AK Parti iktidarıyla tanışmamıştı. O dönemde 500 civarında fabrika vardı. Merkezin 440 bin nüfusu vardı ve tek Ağır Ceza Mahkemesi vardı. Ceza ve suç oranı o kadar azdı ki Ağır Ceza Mahkemesinde 135 dosya vardı. Bugün baktığımda Kahramanmaraş’ta tam 5 tane ağır ceza mahkemesi var ve her bir mahkeme de 350 ile 400 civarında dosya var. Bunun sebebine şöyle bir bakacak olursak düşünün AK Parti öncesi işsizlik olmayan bir Kahramanmaraş, herkesin asgari düzeyde geçimi olan bir Kahramanmaraş, hiçbir şekilde suça teşkil etmeyen bir Kahramanmaraş, 2002 yılından itibaren nasıl bir politika izlendiyse işsizleri neredeyse 100 bine ulaşan asgari ücretle bile geçimini sağlamayan bu sebeple de suça yönelen büyük bir kitle ile birlikte Kahramanmaraş’ın genel huzurlu dengesinin bozulduğunu görüyoruz. İnşallah şu andan itibaren yerel yönetimlerde güzel şeylere vesile olacak bir tercihle İyi Parti ve Millet İttifakı adaylarına vereceğiniz destekle Kahramanmaraş’ta her şeyi değiştireceğiz.”

“31 MART’TA KAHRAMANMARAŞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, şunları söyledi: “Tüm Türkiye’de memleketimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Bunun için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti’nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Hanımefendi bir araya geldiler, ellerini taşın altına koydular ve Millet İttifakı kurdular. Millet İttifakı olarak 31 Mart akşamı Türkiye’nin dört bir yanında her yerde çiçek açtıracağız. Kahramanmaraş’ın kader seçimine doğru gidiyoruz. Yıllardır Kahramanmaraş’ı AK Parti yönetiyor. Ama bu 31 Mart’ta hep birlikte inşallah Kahramanmaraş’ın kaderini değiştireceğiz. Bu kapsamda Millet İttifakı olarak İyi Parti CHP şahsımı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına layık gördüler. Bu görevi en önemli görev olarak görüyorum ve size söz veriyorum daha çok çalışacağız, bu iki ay içerisinde emeğimizi daha çok vereceğiz ve hep birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağız.”

“BANKAMATİK MEMUR VE İŞÇİ OLMAYACAK”
Belediyede bankamatik memur ve işçinin olmayacağını vurgulayan Öztunç, herkesin emeğiyle çalışacağını kaydetti. Öztunç, “Önümüzdeki Salı günü itibariyle çalışmalara başlıyoruz. Milletvekili seçildikten sonra memleketin her köşesinde ne sorun varsa hepsini gündeme getirmeye çalıştım. Ben Kahramanmaraşlı hemşerilerimden 5 yıl süre istiyorum. Bu kardeşinize inanın. Bu kardeşinize güvenin ve bana 5 yıl verin. Kahramanmaraş 5 yıl sonra bambaşka olacak. Bankamatik memur ve işçi olmayacak. Herkes çalışacak ve emeğinin karşılığını alacak. Dünyanın her tarafında hafif raylı sistem var. Maraş’ta neden yok? Bu memleket kendi evladını seçecek. Burası Ankara’dan atama adaylarla yönetilmeyecek. Maraş’ın 695 mahallesini bilen, herkesle hasbihal etmiş, kimin ne sıkıntısı var, bunları bile birisi Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanı olacak” şeklinde konuştu.

“TÜRK MİLLETİNİN REFAHI VE GELECEĞİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
İyi Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz ise, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik durumda Türk milletine hizmete talip olan bizler Türk milletinin refahı ve mutluluğu ve geleceğini teminat altına almak için elimizden gelen gayreti göstermek durumundayız. Bizlere bu vatan topraklarını emanet eden atalarımıza layık olmak zorundayız” diye konuştu.

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel’in de selamla konuşması yaptığı Aday Tanıtım Toplantısı toplu hatıra fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.

İyi Parti’nin İlçe Belediye Başkan Adayları şu şekilde;
Afşin Belediye Başkanı Adayı Adem Yıldız
Andırın Belediye Başkan Adayı Ali Çatalbaş
Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy
Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı Nazım Engizek
Göksun Belediye Başkan Adayı Ramazan Koca
Onikişubat Belediye Başkan Adayı Mustafa Bastırmacı
Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Hasan Kızıldağ

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz