31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve bu anlamda Kahramanmaraş’ı karış karış gezerek, hem vatandaşın sorunlarıyla ilgilenen hem de Cumhur İttifakı’na destek isteyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, seçim çalışmaları kapsamında Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatıyla beraber Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti. Sanayideki esnafları tek tek gezerek istişarelerde bulunan Özdemir, ziyaret sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde CHP Belediye Başkan Adayı ile iş adamı müteahhittin “Bizim oy Kürdistan'a” konuşmalarıyla ilgili değerlendirme yapan Özdemir, PKK’yı HDP eliyle meşrulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Vatandaşın 16 yıldır AK Parti’nin yükselttiği yaşam standardını kaybetmek istemediğini anlatan Özdemir, seçimden sonra her anlamda işlerin yoluna gireceğini belirtti.

“HDP ELİYLE PKK’YI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
CHP’nin HDP kanadıyla PKK’yı meşrulaştırmaya çalıştığını savunan Özdemir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Biz kaç haftadır söylüyoruz; diyoruz ki bu Millet İttifakı adı altında HDP’yi ülkenin geneline yaymaya çalışıyorlar. Yani meclis üyeliklerini onlara vererek gizli bir ittifak var. Buna kimisini inandırıyorduk, kimisini inandıramıyorduk. Adamlar kendi eliyle ifşa ettiler. Burada iki şey var; bir söylediğimiz şeyleri kendi ağızlarıyla ifşa etmiş oldular. İkincisi ezanın okunmasına, salaya tahammülü olmayan insanların bu memlekette siyaset yapıp, bu insanlardan oy istemesi mümkün değil. Kemal Kılıçdaroğlu kendi ekiplerine insanların evine girerken ayakkabılarınızı çıkarın diye talimat veriyordu. Şimdi bu memlekette ayakkabılarını çıkararak insanın evine girileceğini ancak talimatla farkında olanlar, ezanın sesini bir yük olarak görenlerin bu memlekette siyaset yapması ve bu insanlara hizmet etmesi mümkün değil. Resmen HDP eliyle PKK’yı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Aslında Kemal Kılıçdaroğlu YPG ve PYD’nin bu ülkeye zararı olmadığını söylemesi onları meşrulaştırma çabasının bir sonucuydu. Ama kendi elleriyle bunu ifşa etmiş oldular. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

“SEÇİMDEN SONRA DAHA İYİ OLACAK”
Seçimden sonra ülkenin daha iyi bir noktaya geleceğini ifade eden Özdemir, “İnsanlarımız AK Parti’nin 16 yılda yükseltmiş olduğu yaşam standartlarını kaybetmek istemediklerini söylüyorlar. Ağustos ayındaki kur atağından dolayı ticaretlerinin yavaşladığını, bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söylüyorlar. Aslında çözüm olarak ta bize şunu söylediler; seçimden sonra bu durumun düzeleceğini umuyoruz dediler. Bende vatandaşlara şunu söylüyorum; seçimden sonra bu ülkede 4 yıl seçim olmayacak. Ekonomik ortam daha canlı olacak. Çünkü insanlar seçimi atlatıncaya kadar parasını cebinde tutuyor. Bankalardan kredi kullanmıyorlar. Ticaret yapmıyorlar. Alışveriş yapmıyorlar. Bunun doğal sonucu da esnafımıza yansıyor. Seçimden sonra daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

“BAŞKALARINA OLUMSUZ KONUŞARAK BAŞARILI OLAMAZSINIZ”
Millet İttifakı Adayı Ali Öztunç’un Bertiz’de yolların durumuyla ilgili çektiği video ile ilgili de konuşan Özdemir, başkalarına iftira atarak başarılı olunamayacağını söyledi. Özdemir, “Bir şehrin yönetimine talip olduğunuzda başkalarına çamur atarak, başkalarına iftira atarak, başkalarına olumsuz konuşarak başarılı olamazsınız. Ne zaman başarılı olursunuz? Kendi vizyonunuzu ortaya koyarsınız. O şehirle ilgili yapacağınız şeyleri insanlara anlatırsınız. İnsanlarda buna ikna olursa başarılı olursunuz. Hatırlayın AK Parti ilk geldiğinde enkaz edebiyatı yapmadı. Dedi ki biz bu ülkeyi daha iyi yaşatacağız. Şimdi o arkadaşımızın da yapması gereken şey Kahramanmaraş için ne yapacak? Dikkat edin Kahramanmaraş için ne yapacağını söylemiyor. Nerede bir olumsuzluk varsa onu söylüyor. Algı oluşturmaya çalışıyor. İnsanların duyguları üzerinden bir siyaset üretmeye çalışıyor. Bu memlekette insanların duyguları ile oynayarak siyaset üretenlerin hiçbiri iflah olmamıştır. Ancak insan kendi projeksiyonunu kendi ön görüsünü söyleyerek başarılı olur. O Bertiz’e ne yatırım yapacağını, Kahramanmaraş’a ne yapacağını anlatmalı. Şunu söylemeliyiz; biz Bertiz’de yüzde 98 oy alıyoruz. Bertiz’in de her tarafında bizim Dulkadiroğlu Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları var. Bu çalışmalarda devam edecek. Bertizliler bunu biliyor. Ama o aday bilir bilmez o bizim meselemiz değil” diye konuştu.

“ŞU ANA KADAR Kİ İLETİŞİMDEN SON DERECE MEMNUNUZ”
Şu ana kadar vatandaşlarla olan iletişimden memnun olduklarının altını çizen Özdemir, “Bugün AK Parti teşkilatlarının tamamı sanayi esnafımızla buluştu ve 4 günde tüm esnaflarımızı ziyaret edinceye kadar burada olacağız. Esnafımızın bize olan ilgisini seviyoruz. Bizimle sorunları istişare etmesini seviyoruz. Çözüm arayışlarını seviyoruz. Bu yüzden aramızdaki bu iletişim devam etmesi için buradayız. Gördüğümüz kadarıyla da zaman zaman işin yapılmasıyla ilgili yaşadıkları sıkıntılar var. Esnaflarımızı dinliyoruz, ekiplerimize belediyelerimize söylüyoruz. Şu ana kadar ki iletişimden son derece memnunuz” ifadelerini kullandı.

“HERKES İSTİKRARIN DEVAM ETMESİNDEN YANA”
“Yerel seçimde olsa herkes bunu bir iktidar mücadelesi olarak görüyor ve istikrarın devam etmesinden yana” diyen Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Esnaflarımız ağustos ayından bu yana ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını söylüyorlar ama bunun AK Parti’den kaynaklanmadığını da biliyorlar. Dolayısıyla seçimi atlatırsak bu sıkıntıları atlatırız diye bize söylüyorlar. Buradan anlıyorum ki Cumhur İttifakının bu ülkeye vereceği hizmetin devamından yanalar. Bundan memnunuz.  Karasız seçmene çok az denk geliyorum. 3-4 hafta önce yaptığımız gezilerde daha çok kararsız seçmen vardı ama şimdi daha çok insanlar kararlarını vermiş durumdalar. Aslında belediyelerimizin hizmetlerini daha çok ikinci planda görüyorlar. Yani ülkenin geleceği meselesi burada iyi anlaşılmış. Bu nedenle kararsız seçmeni az gördüm. Aslında muhalefete oy vereceğini söyleyen seçmende çok görmedim. Vatandaşımızın genel anlamda desteğini görüyorum, bu durumdan ötürü de gayet memnunuz.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz