31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken Türkiye genelinde faaliyet gösteren başta AK Parti, MHP, CHP ve İyi Parti olmak üzere birçok siyasi parti ülke genelinde 81 il ve ilçede adaylarını hemen hemen açıkladı. Bu kapsamda CHP’nin Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan oldu. Birçok ilde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunan, bunun yanı sıra ise bir dönem İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşavirliği görevi de yürüten Çiftarslan, 31 Mart yerel seçimlerinde Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığını kazanabilmek adına ter dökecek. Partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç’un basın toplantısında söz alan Çiftarslan, başkanlığı kazabilmek adına yoğun bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

“GEÇMİŞİM GELECEĞİMDİR”
“Geçmişim geleceğimdir” diyen Çiftarslan, “Memlekete hizmet aşkı ve sevgi virüsü girmiş içime. Her ne kadar geçmişte bir kaç sizle tanışmamız aday çalışmalarımız olsa da kendimden burada biraz bahsetmek istiyorum. Kahramanmaraş'ın Kayabaşı Mahallesi’nde Kanlıdere yokuşu üzerinde bir tarihi ev vardır. O ev benim doğup büyüdüğüm evdir. Kahramanmaraş'ın sembol evlerinden birisidir. Orada doğup büyüdüm ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çalıştım ve emekli oldum. Ben 2004 yılında Kahramanmaraş'ta SHP'den belediye başkan adayıydım. Benim geçmişimde geleceğimi belirten simgeler belgeler. 2004 yılında belediye başkanı olduğum zaman çalışmalarımızla Kahramanmaraş'ta belediye başkanlığını en iyi yapabilecek aday unvanını almıştım. O zamanlar öyle bir olaydı ki teknoloji yok bir şey yoktu projeleri ortaya çıkaracak bir broşür dahi yapmasını bilen yoktu. İlk defa proje broşür çalışma orta vadeli plan uzun vadeli plan Kahramanmaraş'ta belediyecilikte bunları ilk ortaya koyan benim. Yani geçmişim geleceğimdir” dedi.

AYHAN ÇİFTARSLAN KİMDİR?
1954 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. SBF İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Sırasıyla, Sivas Suşehri Kaymakamlığı, Erzurum Şenkaya Kaymakamlığı, Adana Yumurtalık Kaymakamlığı, Konya Doğanhisar İlçesi Kaymakamlığı, Hatay Vali Yardımcılığı, Bolu Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşavirliği, Kırıkkale Vali Yardımcılığı, Balıkesir Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.  Halen Ankara Vali Yardımcısı olarak kamu hizmetine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz